Oaspeti japonezi

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

alexia, eu nu am auzit sa fie speriati japonezii de cifra 4,dar nu neg ca ar fi in folclorul lor.
Ce se fac japonezii care sunt nascuti in luna aprilie ori pe data de 4 a lunii? Sau locuiesc la etajul 4 al unui bloc, sau numerele la masina 4, 44 ori 44-44?
Fiecare natiune are superstiile ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Din cauza ca lui 4 i se mai zice si shi(in afara de yon),care shi inseamna si moarte(bineinteles cu un alt caracter kanji).
De obicei se evita numerotarea caselor,apartamentelor si in special a saloanelor de spital cu cifrele 4 si 9 (carui 9 i se zice ku/kyu si care este inceputul cuvintului kurushi,ceea ce inseamna a-ti fi greu,a te chinui...etc)Sunt si proprietari de parcari care nu folosesc cifra 4 in numerotarea lotului.
Un exemplu care imi vine acum in minte 42 19 care se poate citi de un japonez superstitios drept (shi ni iku) si care se traduce "ma duc sa mor/la moarte".
De obicei cind au la masina un asa numar ciudat,cei superstitiosi aleg sa plateasca un ban in plus si sa-si aleaga ei un altul.
Etajul 4 al unei cladiri nu reprezinta o problema deoarece se pronunta yonkai.
Luna aprilie e shigatsu iar ziua 4 e yoka,asadar ziua nu e o problema ,nu stiu insa de luna.N-am auzit sa-si fi schimbat cineva luna nasterii.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

adica sunt asa supertitiosi? ce legatura au numerele cu viata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

alexia, nu toti sunt cu superstitia de 4 pe ei , eu din cunostintele japoneze pe care le-am intrebat zilele astea legat de cifra 4, unii habar nu aveau ca exista superstitia asta, ori cei in varsta nu dadeau importanta, ba chiar mi-au spus ceva de genul: aiureli, sa nu le bag in seama.

Or fi unii japonezi cu superstitia asta, nu zic nu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Cred ca este o chestie "impamantenita"(fig. inradacinat,statornicit) care continua ...sa fie considerata de unii si ignorata de altii.Nu pot sa zic ca toti japonezii sunt superstitiosi dar nici ca nu-s.
Adica iti zic "uite noi nu numerotam saloanele spitalelor cu 9 si 4 din cauza asta" dar nu iti dai seama daca cel care ti-a zis asta "crede" sau nu in chestia respectiva.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Da,Hannen.Nici la noi la bloc nu exista numarul 4 la parcare.Chiar ca e zapaceala mare cu numarul asta,aseara mi-a explicat al meu mai multe,exact cum ai zis tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Da mey e cum zice Hannen. Si isteria e cam ca la noi cu cifra 13 Zau nici in US nu exista pe strada casa cu numarul 13 si nici in spital nu-i etajul 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nati

Ce se fac japonezii care sunt nascuti in luna aprilie ori pe data de 4 a lunii

Declara ca sint nascuti "in luna care urmeaza lui Martie, in ziua urmatoare dupa a 3-a zi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Da mey e cum zice Hannen. Si isteria e cam ca la noi cu cifra 13 Zau nici in US nu exista pe strada casa cu numarul 13 si nici in spital nu-i etajul 13

Nici in hoteluri nu exista etajul 13 (se sare de la 12 la 14) si camerele sunt numerotate la fel (sarind peste 13).

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RIARA spune:

Bravo Hannen,
foarte adevarat...explicatia este concreta si la obiect...

Mergi la inceput