De acasa si de-aiurea....

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Portocalia, tu esti mereu asa de negativista? De fapt, poate ca ai dreptate. Ce sens are sa incerci, oricum nu vei reusi. E o atitudine buna in orice situatie. O sa tin cont de ea. Sau nu.

PS Cred ca trebuia sa iau putina suficienta de la unii de la altii si sa imi imaginez eu cam ce se va raspunde. Sa nu cad in ridicol punand intrebari, ca nu se face. Oamenii trebuie sa stie dinainte, nu sa intrebe.

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

eu nu sunt deloc negativista. dimpotriva. nu mi se pare ca romanii sunt judecati diferit in functie de locul in care se afla. asta-i o atitudine de auto victimizare, absolut paguboasa. parerea mea e ca oamenii sunt judecati in functie de felul in care aleg sa se prezinte.

in acelasi registru, te-as intreba daca nu e obositor sa fii mereu role-model, miss popularity

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Dar tara de adoptie, cum v-a privit?

Ce stiau despre Romania? Aveau sabloane? Le-au aplicat pe voi?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Selene, iti raspund eu prima, ca asa s-a nimerit.

Suedia e o tara care primeste emigranti de toate soiurile de foarte multi ani, de la sfarsitul anilor 50. Multi suedezi au fost in Romania (cei trecuti de prima tinerete, cand litoralul romanesc era atractiv pentru ei), asa ca au habar ce e cu romanii.

Dintre suedezi, unii sunt nationalisti, dar putini sunt xenofobi. Ar fi cam greu sa fie, pentru ca exista foarte multe familii mixte, sau familii de suedezi care adopta copii din Asia in special. Asta spune ceva, cred.

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

Da da asa ziceau si de Norvegia pana la primul atentat de genul: ne-am saturat de emigranti.

Selene nu o sa ti se raspunda pe bune ca toata lumea tine la imagine, si ei toti au fost primit cu paine si cu sare, restul care nu au fost primiti asa e din cauza ca ori au venit ilegal, ori cu meserii dubioase, si alte motive, se gasesc destule.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

In 2008 am avut un accident de masina; pe o sosea laturalnica, pe o parte un teren de golf, pe cealalta case, nu stiu ce s-a intimplat dar am iesit de pe carosabil, am agatat o bara metalica ce mi-a rupt axul intre rotile din spate; apoi am pierdut controlul masinii, normal, care s-a batut de copacii din marginea terenului de la unul la altul pina s-a facut armonica; eu n-am patit nimic, cu exceptia faptului ca m-a lovit bine airbagul in piept;
de la casa din stinga a iesit o doamna, a sunat salvarea, politia, m-a tras din masina (curgea ulei si se temea sa nu explodeze); mi-a adus o patura, o perna, m=a asezat si invelit pe iarba, a stat cu mine pina m-a preluat politia (ei au ajuns primii), care m-a `impachetat` in folie izolanta, mi-a acordat primul ajutor, etc; durase vreo 2 ore pentru ca eu ma incapatinam sa spun ca-s bine si n-am lasat-o sa sune....

In 2010 o aveam pe sora-mea la mine, am plimbat-o prin Québec; La Tadoussac, la capatul lumii , unde debarcasera francezii cindva...n-am gasit nicaieri cazare, si ne intorceam noaptea spre casa (600 km cu urcusuri si coboriri spectaculoase+ de trecut golful cu bacul); la benzinarie am aruncat o vorba, intimplator (am un accent oribil, nu se prinde de mine quebecoasa ), omul ne-a oferit (contra cost dar rezonabil) cazare in casa lui; am cinat impreuna, am baut un vin, dimineata am gasit bilet pe frigider: sa ne servim cu orice, ei au plecat la munca, sa lasam cheia intr-un loc anume;
In 2007, barbatul plecat in Alberta, singura cu copilul citeva luni; vecinii quebecosi de atunci au fost cum ar fi fost sor'mea, mi-au ocrotit si hranit copilul si invitat mereu la ai lor ( ar fi un subiect intreg despre romani care au avut retineri legate de copilul meu special, dar e alta poveste), el mi-a tuns iarba, au fost mereu cu ochii pe noi daca avem nevoie de ceva;
Astia-s quebecosii; unii mai xenofobi (francezi, latini ), altii mai deschisi, extrem de sufletisti cind se depasesc unele bariere si incep sa te cunoasca, sunt civilizati si de multe ori creduli....eu zic ca m-au primit bine, a fost nevoie doar ca eu sa-mi depasesc propriile limite si prejudecati (din pacate cu unele ma mai lupt) sa vad dincolo de aparente.

Citat:

Lucrusoare de vanzare...

Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia
in acelasi registru, te-as intreba daca nu e obositor sa fii mereu role-model, miss popularity

Nu e deloc in acelasi registru. Tu erai negativista referitor la succesul discutiei de fata. As vrea sa imi spui ce legatura are cu ce ai scris mai sus. Role-model? Multumesc, nu am stiut ca sunt si sper ca te inseli. Miss popularity? Pot sa rad? Uite ca pot.

De unde atata venin?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:

Lucrusoare de vanzare...

Eu vreau doar sa spun ca am avut aceleasi experiente ca tanti vis-a-vis de asta. Chiar zilele trecute am fost la un control la spital. Aici pe insula, unde locuiesc. Ai zice ca e asa izolat si ca ce stiu astia? Ei bine, asistenta care s-a ocupat de mine m-a intrebat printre altele de unde vin. Cand i-am zis m-a intrebat imediat daca tin minte cum era pe vremea raposatului...stia mai multe lucruri, unele vazute la tv, altele citite.

Desi am intalnit romani care spun ca suedezii sunt rasisti si se uita urat la romani, eu nu am patit niciodata. Nici sotul meu, nici copiii. Deci experiente si experiente...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui saskia
Da da asa ziceau si de Norvegia pana la primul atentat de genul: ne-am saturat de emigranti.

Selene nu o sa ti se raspunda pe bune ca toata lumea tine la imagine, si ei toti au fost primit cu paine si cu sare, restul care nu au fost primiti asa e din cauza ca ori au venit ilegal, ori cu meserii dubioase, si alte motive, se gasesc destule.

Saskia, te rog sa vorbesti pentru tine. Nu extinde atitudinea ta si asupra altora.

Exagerezi. Eu nu am spus ca am fost primita cu paine si sare, am fost doar tratata normal si cu respect. Nici nu imi amintesc sa fi citit pe forum ca s-ar fi laudat cineva ca au trimis limuzina la aeroport in ziua cand au aterizat pe pamantul tarii de adoptie.

Imi pare rau, dar nu pot sa ii acuz pe suedezi de xenofobie, daca nu o simt si nu o afiseaza. Si nici nu spun ca totul e minunat in tara asta, ca nu am absolut nicio problema. Dar am mai putine decat aveam in Romania, ceea ce pentru mine conteaza.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Nu e deloc in acelasi registru. Tu erai negativista referitor la succesul discutiei de fata. As vrea sa imi spui ce legatura are cu ce ai scris mai sus. Role-model? Multumesc, nu am stiut ca sunt si sper ca te inseli. Miss popularity? Pot sa rad? Uite ca pot.

De unde atata venin?

Asa e, am observat si eu, tu vorbesti ca unsa cu miere si toti ceilalti draga (la misto spus) au numai venin, daca cumva nu iti suporta aerele de primadona. Ce sa zic?

Da nu mai exista subiectul de hahait daca tot te plictiseste toata lumea asta care nu scrie in asentimentul tau?

Mergi la inceput

Citat:
Ce sa zic?

Pai nu zici nimic oricum.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
Ce sa zic?

Pai nu zici nimic oricum.

Nici tu, ba chiar subiectul insine cred ca e deschis asa la genul: vai ma plictisesc, nu mi se mai aduc osanale, ia sa mai fac eu un pic pe interesanta.

Bag si eu un subiect la generale, la care iese cu spume mereu, sa ne mai dam unii mari (aia care locuim in alte tari) si sa ne vaietam ca nu ne inteleg aia fraierii care au ramas in Romania (vai de capul lor), sa le mai povestim de suedezul care mi-a dat propria geanta Vuitton ca nu aveam in ce sa-mi duc prazul si sa ii uimesc eu cu deschiderea pe care o am de cand locuiesc aici.

Unde sunt americancele care sa ne mai povesteasca despre minunata lor tara si sa ridice drapelul cu stelute deasupra Europei, ca altfel chiar e plictisitor, genul asta de subiecte e din abundenta la Generale.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

ti s-a parut mult 20 de pagini de subiect de gen fara fuste-n cap

Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

pai normal, ca eu sunt romanca, si stau si destul de des prin Romania.

Dar ia zi, tu nu te-ai plictisit de aceleasi raspunsuri? Mereu si mereu, Canada aia zici ca e Raiul pe Pamant, tu si bird, puteti face reclama, ea la Australia, tu la Canada.

Aveti ceva lozinci salvate in files pe computer? Si cum apare un subiect, cum si voi repede, parca sunteti martorii lui Iehova, da tu pentru Canada si ea pentru Australia.

Americancele insa scuze,da va intrec, ele sunt mai multe si mai unite .

Mergi la inceput