De acasa si de-aiurea....

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Citat:
citat din mesajul lui adriananton

tanti zavaidoc .
eu pot sa dau doua exemple de reprosuri ce mi s-au facut mie .
unul , ca am votat cu dl. basescu (nici macar nu am fost intrebata daca am votat macar . s-a tras concluzia ca daca eram in diaspora la vreme respectiva l-am votat )
alta replica pe care am primit-o a fost urmatoarea : lasa draga ce te plangi ca virgula cand a fost mai greu in tara voi ati fos plecati .
astea sunt doar doua si ce e mai dureros e ca vin din partea cui nu te astepti .

Asta este singurul lucru care pe mine ma deranjeaza : votul celor din diaspora: de ce sa hotarati voi cine sa ma conduca pe mine?! Ati plecat, nu ma intereseaza de ce si unde, vedeti-va de conducatorii aia si lasati-ma pe mine sa traiesc cum vreau eu, nu cum vreti voi.

Alexandra Maria
14.12.2007

Pai si nu traiesti cum vrei tu,nu te conduce cine atzi ales voi?

Eu n-am votat si nu voi vota vreodata,nu cunosc,sunt rupta de realiutatea romaneasca insa mi s-a cam acrit sa citesc pe forum ca diaspora l-a ales pe Basescu!!!!E o chestiune pur tehnica faptul ca voturile diasporei au fost la urma numarate,din motive intemeiate,insa majoritar a fost votul din Romania!

In definitv e un drept al nostru,pe care il exercitam daca dorim!
Insa alegerea majoritara apartzine celor din Romania!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Problema a fost ca nu s-au "numarat", au iesit cate "trebuie".
Ai dreptate cand spui ca este un drept al vostru , dar tot e irosit pe seama noastra. Poate ca voi cei de pe forum nu ati votat, cum spuneti, dar toti cei pe care eu ii cunosc plecati in strainatate au votat cu Basescu si inca mi-au facut o teorie nemaipomenita cat de inapoiata sunt eu si ca "nu vad" si ca ei, de acolo de departe "vad si stiu mai bine decat mine". Toti au cetatenie dubla si nici unul nu mai vrea sa se intoarca, dar toti voteaza.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eiii scirtz!!!Stii tu acum ca "au iesit"cum trebuie!

Pai daca multzi au gindit ca prietenii tai de asta au votat cu Basescu!
Dar trebuie sa intzelegi ca nu votul diasporei a dus la alegerea lui Basescu!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Tanti Z, pune cap de lista la reprosuri votul . Adica dreptul constitutional al cetateanului roman.

Dana vio, nu te-ai saturat de povestea asta cu voturile? Toate nemultumirile le-ati adunat in ´´cauza´´ suprema, votul diasporez.
Restul e perfect! Totul e roz!

Crede-ma ca nu in voturile diasporezilor sta nefericirea romanului de acasa. Multi dintre ei nici nu au votat!

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Da, bine, inchei.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Foarte interesant ce spui pentru ca nici unul din cunoscutii mei nu a fost la vot. Eu nu votez pentru ca nu ma voi intoarce in Romania. Politica la modul general nu ma intereseaza.

Legat de faptul ca romanii nu sunt uniti in afara eu am avut experiente neplacute cu romanii. Pentru unii faptul ca venim din aceasi tara inseamna ca pot sa sara calul si sa-ti ceara favoruri care merg pana la ilegalitati. Eu nu sunt dispusa sa fac asa ceva. Daca refuzi ti se spune ca ai uitat de unde ai plecat si ca esti cu nasul pe sus. Am prieteni romani dar care au acelasi statut socio-economic ca noi, familisti cu studii si joburi. Relatia cu ei e mai simpla si mai naturala. Nu vreau sa interactionez cu tot soiul de romani care vin pe vize dubioase de studenti cu gandul sa ramana, care cauta munca la negru sau fete maritate cu australieni batrani, etc si care cauta comunitatea romana doar ca sa profite ca nu au nimic de oferit. Da, comunitatea romana nu este unita pentru ca nu exista respect. Mie mi-a cerut un individ pe care l-am vazut prima data in viata mea, sa fac invitatie la un prieten de-al lui sa vina sa munceasca ilegal . Individul era pe viza de student si nu putea face invitatia. Sau mi-a cerut cineva sa-i gasesc de lucru nu stia engleza dar planul era sa invete la job . Vroia si job pe meserie nu orice. Eu m-am lamurit de interactiunile cu romanii. Nu m-ar deranja sa socializez cu romani intr-o comunitate romanesca indiferent de unde vine fiecare daca ar exista respect.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Offf... ´tu-i diaspora lui de vot! Ok, am zis deja ca votul e o chestiune de etica individuala si ca e drept constitutional.

Nu vreau sa detaliez, dar povestea cu mandatul castigat prin votul diasporei mi se pare una dintre cele mai interesante manipulari politice din ultimii ani. Nu stiu cine a lucrat la campania lui Basescu, dar as vrea sa aflu. A fost acolo un analist cu niste cunostinte fabuloase de semiotica, psihologie sociala si identitate nationala. Daca a fost o echipa, cu atat mai meritoriu.

Lasand votul buclucas la o parte,vad ca ne reprosam asa:
- diaspora vs ro-victimizarea si uneori obtuzitatea in conceptii
-ro vs diaspora-aroganta si-cum sa ii zic?- "escapismul"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Cea mai mare problema a romanilor, de acasa sau de-aiurea, este grija nesfarsita pentru treaba altuia, pofta nelimitata cu care isi dau cu parerea desi nu a cerut-o nimeni, capacitatea incomensurabila de analiza a paiului din ochiul celuilalt si nu in ultimul rand placerea de a dascali cu superioritate. Si faptul ca refuza cu obstinatie sa se accepte pe ei insisi si unii pre altii asa cum sunt!

La naiba! Am zis cea mai mare problema se pare ca sunt mai multe...

Pace!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix
[br
La naiba! Am zis cea mai mare problema se pare ca sunt mai multe...

Pace!

Peace, matusa, vorba pisicii hippioate

Eu vad si alta problema: ca nu spun parerea cand li se cere Se pare ca a fi ascultati si a participa la o dezbatere civilizata sunt factori inhibatori. Trag concluzia ca e mai placut sa expui idei si acuze cand ai un adversar de strivit cu ele. Altfel, ce haz are?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

A trecut demult vremea cand iti trebuia ceva mai mult decat curaj ca sa pleci din tara. Totusi in ultimii ani au plecat din RO toate felurile de categorii sociale si cu interese care mai de care mai licite sau nu.

N-o fi simplu pentru participantele pe forum sa aleaga cu degetul o tara din Europa si sa spuna: "ma duc acolo". Avand in vedere totusi cat de des este auzita limba romana in mai toate capitalele Europei, se pare totusi ca pentru unii a fost mult mai simplu decat se crede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Dana_Vio, eu-s din Bucuresti si l-am votat pe Basescu , poftim,d a cu pietre in mine N-as mai face-o, dar am facut-o...si nu-s din diaspora.

Acum serios vorbind, mi se pare...nedemn (politicos zis) sa acuzi niste oameni care mai au parinti, rude, prieteni aici ca au votat nu stiu cum. Atata vreme cat se mai intereseaza de soarta celor dragi ramasi aici, au toate drepturile.

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Faptul ca esti cetatean al unei tari iti da dreptul sa votezi din diaspora. Sunt multi plecati temporar, care stau o perioada afara, se intorc in tara, apoi iar afara...sunt multi pe care ii intereseaza starea politica din tara de unde au plecat pentru ca au familia extinsa ramasa acasa. Nu e valabil pentru romani numai, e valabil pentru majoritatea tarilor (nu spun toate, pentru ca e posibil sa fie exceptii si eu sa nu le cunosc).

Nici eu nu am votat si nici cei pe care ii cunosc nu au votat. Si nu numai ca ar fi trebuit sa facem un drum la Stockholm pentru asta, ci pentru ca nu ne-a interesat. Chiar daca mai avem rude, sunt doar cateva, putin afectate de politica. Nici chiar ei nu au fost la vot...de ce m-as fi dus eu?

Dar asta nu inseamna ca altii nu au mers sa isi exercite dreptul. Iar eu cred ca acestia au fost din categoriile enumerate de mine in primul paragraf.

Mergi la inceput