A insela emotional
Raspunsuri - Pagina 2
anda141 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui m_ella2005 In liceu am avut un profesor batran de literatura universala care, prin clasa a XII-a, fiind o clasa preponderent de fete, ne-a spus asa: ,,mai fetelor, daca va casatoriti si luati o palma de la el, sa va faceti valiza si sa plecati; daca veti trece cu vederea, dupa o palma o sa vina si altele''. Acum, aceasta ''palama'' poate fi lovitura strict fizica, sau situatia descrisa de anda, sau alte tipuri de situatii, fiecare cu gravitatea si intensitatea sa. Cert este un lucru: daca ai iertat/trecut cu vederea o data, ai toate sansele sa treci din nou prin asa ceva. Intrebarea este: pana cand? |
Exact . Pana te saturi si spui stop. Insa inainte de a te satura te cam consumi , te stresezi, te superi si numai bine nu iti e. Te amagesti doar ca se va schimba ceva...in bine. Din pacate, lucurile degenereaza in astfle de situatii.
marius spune:
Am sa joc invers. In loc de "el" puneti "ea". Deci sotia in loc de sotul si sotul in loc de sotia din mesajul initial.
Dam pariu ca:
1. Ori nu vor mai fi raspunsuri deloc pe aceasta propunere
2. Ori raspunsurile putine vor fi de genul " pai e normal sa fie asa pentru ca:... si de aici vor urma X explicatii justificative de genul " sotul e posesiv, gelos, neatent... samd"?
Hai ca sunt curios...
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
anda2009 spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri, ma ajuta foarte mult. Fie si numai prin prisma faptului ca am certitudinea faptului ca nu eu am o problema (eventual la cap, cum imi spune el), ci el.
Am sa incerc sa va si raspund:
Rufus, de felul lui este foarte atent la cum arata, se ingrijeste, ceea ce mi se pare normal. Si nu este atent cum arata extra cand ajuta „prietenele”, asta s-a intamplat prima oara, atunci cand a simtit nevoia sa-si schimbe look-ul, sa zic asa. Si da, tind sa cred ca asa e firea lui, pentru ca am avut nenumarate situatii in care el se purta mult prea dezinvolt cu alte femei, eu fiind de fata. Si cand ma suparam, imi spunea ca suntem fiinte sociale, nu putem acum sa ne purtam ca niste capcauni pentru ca suntem casatoriti!
Parerea ta conteaza enorm pentru mine si sper din toata inima sa ai dreptate, sa mai imbatraneasca si sa se mai coaca.
Belleane, cu mine se comporta normal oarecum, doar ca-l vad eu preocupat, cu telefonul in mana mai mult decat e necesar, mai tot timpul pe mess (mie nu mi se pare deloc in regula ca dupa o zi de munca, odata ajuns acasa sa continui sa stai pe mess, chiar si daca nu butonezi…disponibil pentru cine si de ce?)
Danielatt, si tie-ti dau dreptate si comportamentul mi se pare clar unul infantil!
Contrapunct, ai descris exact prima situatie de gen prin care am trecut. Si da, m-a durut mult mai tare decat daca s-ar fi dus sa se culce cu duduia si gata.
CorinaDani, din punctul lui de vedere, nu avem probleme, de ce sa mergem la psiholog? Eventual sa ma duc eu, ca doar toate sunt in capul meu!
Portocalia, exact asta simt si eu, ca nu este nicio diferenta intre una si alta. Dimpotriva.
Si, Marius (parerea ta, ca si a lui Rufus, cantareste foarte mult pentru mine). M-am gandit foarte bine la mine, la ce traiesc eu si am incercat sa-mi dau seama daca eu as putea avea un prieten barbat (eventual insurat si cu un copil), cu care sa-mi trimit mesaje si zambete pe mess, eventual pana tarziu in noapte, cu care sa ies la o cafea sau caruia sa-i cer ajutorul in diverse probleme, fie ele si „de serviciu”. Si mi-am dat seama ca nu as putea in veci. De ce? Se numeste respect de sine. Problemele de suflet, daca simt ca nu mi le pot discuta cu sotul meu, mi le discut, eventual cu cea mai buna prietena, nu cu un barbat. Spune-mi, te rog (intrebarea e valabila si pentru Rufus), barbatii isi discuta intre ei anumite lucuri legate de suflet, temeri, ganduri, tot felul?
Si l-am intrebat si pe el, cum i-ar fi daca eu, sa zicem, as avea un prieten (ma distreaza teribil faza cu prietenia, parca am fi la generala cand ne ceream prietenia prin diverse tertipuri) cu care as avea multe de discutat, cu care m-as intalni sa bem o cafea, cu care as impartasi lucruri pe care nu le impartasesc cu el si a sarit ca ars, nici nu si-a pus problema sa accepte pentru o secunda scenariul!
Am sa am o alta discutie calma cu el, ma gandesc chiar sa-i dau sa citeasca ce s-a scris pe-aici, pe principiul „cand doi iti spun ca esti beat, te duci sa te culci!”.
Multumesc din nou pentru tot!
n/a spune:
femeile care se angajeaza in salvarea nu stiu caror prieteni inseamna ca impart acelasi viitor impreuna sau aspira catre. Restul e cancan, furat caciula si toata gama de scuze cum ca nu e nimik mai mult decat pare. Dar intotdeauna este.
http://noideea-noideea.blogspot.com/2011/04/divort.html
http://noideea-deea.blogspot.com
bumblebee spune:
citat din mesajul lui marius Am sa joc invers. In loc de "el" puneti "ea". Deci sotia in loc de sotul si sotul in loc de sotia din mesajul initial. Dam pariu ca: 1. Ori nu vor mai fi raspunsuri deloc pe aceasta propunere 2. Ori raspunsurile putine vor fi de genul " pai e normal sa fie asa pentru ca:... si de aici vor urma X explicatii justificative de genul " sotul e posesiv, gelos, neatent... samd"? Hai ca sunt curios... www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Daca e sa cautam scuze femeii care cauta refugiu in alt barbat, mascat de o inocenta si de confesiuni aproape adolescentine, de aceleasi scuze poate 'beneficia' si barbatul. Si el poate avea o femeie care il ignora si ii ignora nevoile, o femeie brutala si violenta (macar in exprimare).
Exista si barbati care sunt inselati. Dar problema e aceeasi, sunt unii oameni care fie cauta pasiuni adolescentine si nu isi asuma cu adevarat monogamia si vor cu disperare sa se simta ca la 16 ani, cand fluturasii din stomac nu ii lasau sa se concentreze asupra altor lucruri (cu adevarat importante), vor sa se fie validati de catre sexul opus, pt ca ce au ei nu este de ajuns.
Nu accept ca fiind normala infidelitatea emotionala, pana la cea fizica nu e mult. E si o forma de lasitate, nu isi asuma o relatie extraconjugala/divort, ca imediat poate sa vina cu scuza ca nu s-a consumat nimic fizic, dar nu isi departajeaza relatiile concret si se lasa in tot felul de jocuri care la o varsta, cand ti-ai asumat anumite responsabilitati, mie mi se par deplasate.
Anda, dpmdv nu esti exagerata in acest caz.
Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad
Rufus spune:
citat din mesajul lui anda2009 Spune-mi, te rog (intrebarea e valabila si pentru Rufus), barbatii isi discuta intre ei anumite lucuri legate de suflet, temeri, ganduri, tot felul? |
Da. Intre prieteni apropiati (cazul meu).
Nu pot sa spun altuia ca face/nu face bine doar din experienta si comportamentul meu. Dar eu imi iubesc mult sotia si, derivat din asta, o respect cat ma tin puterile, mai ales in "relatiile externe". Chiar daca mi s-ar parea normal sa am o prietena de conversatii, fara nimic altceva, n-as putea sa vorbesc cu ea despre sotia mea, adica lucruri intime, de suflet, sa ma plang...iar daca sotia mea n-ar fi de acord, n-as invoca dreptul la libertate ca sa continui prietenia.
De altfel, am legat (virtual) o prietenie cu o doamna, aici pe Forum, dar am incetat-o atunci cand sotia mi-a spus ca nu-i in regula dupa parerea ei.
N-a fost pentru nimeni nici o problema.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
bumblebee spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Da. Intre prieteni apropiati (cazul meu). Nu pot sa spun altuia ca face/nu face bine doar din experienta si comportamentul meu. Dar eu imi iubesc mult sotia si, derivat din asta, o respect cat ma tin puterile, mai ales in "relatiile externe". Chiar daca mi s-ar parea normal sa am o prietena de conversatii, fara nimic altceva, n-as putea sa vorbesc cu ea despre sotia mea, adica lucruri intime, de suflet, sa ma plang...iar daca sotia mea n-ar fi de acord, n-as invoca dreptul la libertate ca sa continui prietenia. De altfel, am legat (virtual) o prietenie cu o doamna, aici pe Forum, dar am incetat-o atunci cand sotia mi-a spus ca nu-i in regula dupa parerea ei. N-a fost pentru nimeni nici o problema. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Acesta mi se pare un comportament normal.
Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad
marius spune:
Da, uneori discut despre problemele mele cu persoane apropiate mie. Uneori aceste persoane sunt de sex feminin alteori de sex masculin. Pentru mine conteaza natura relatiei stabilite pentru a discuta sau nu anumite aspecte.
Si cu mine discuta atat barbati ca si femei daca acea persoana considera sau doreste sa imi spuna ce are de spus si daca doreste sa imi afle parerea.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
anda2009 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Da. Intre prieteni apropiati (cazul meu). Nu pot sa spun altuia ca face/nu face bine doar din experienta si comportamentul meu. Dar eu imi iubesc mult sotia si, derivat din asta, o respect cat ma tin puterile, mai ales in "relatiile externe". Chiar daca mi s-ar parea normal sa am o prietena de conversatii, fara nimic altceva, n-as putea sa vorbesc cu ea despre sotia mea, adica lucruri intime, de suflet, sa ma plang...iar daca sotia mea n-ar fi de acord, n-as invoca dreptul la libertate ca sa continui prietenia. De altfel, am legat (virtual) o prietenie cu o doamna, aici pe Forum, dar am incetat-o atunci cand sotia mi-a spus ca nu-i in regula dupa parerea ei. N-a fost pentru nimeni nici o problema. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Da, Rufus, ai mai pus doua puncte pe un i care ma doare. Respectiv lipsa de respect (si de minima decenta, la urma urmei) pe care o resimt in situatia data si faptul ca-mi sunt ignorate sentimentele vizavi de situatie si frustrarea ce deriva de aici.
In mod cert, nu mi-e lesne si va trebui sa gasesc o cale pentru a ajunge la o relatie normala, intre doi oameni maturi ce ne aflam. Sau ce ne pretindem!
Mai am o intrebare, de data asta pentru Marius, de ordin tehnic. Cat timp imi vor mai fi moderate mesajele pe care le scriu pe forum?
dana vio spune:
Problema este ca a cam intins coarda. Deja exagereaza si este prea mult. Pe tine te deranjeaza si asta ar trebui sa fie un motiv necesar si suficient pentru el sa puna capat povestii asteia.
M-ai pus pe ganduri, eu nu am prieteni barbati, m-am gandit si am descoperit unul cu care "ne vedem cand ne-ntalnim" . Pe vremea cand si eu si nevasta lui ne straduiam sa facem copii ( fiecare cu partenerul ei, evident ) ne povesteam problemele de atunci, acum el are 2copii, eu unul si cand ne-ntalnim povestim de serviciile noastre si de gradinita. El cu sotul meu nu povestesc, nici nu se prea cunosc si eu cu sotia lui doar ne salutam. Dar nu avem probleme in casnicie unul din cauza celuilalt, Sotul meu are multe cunostinte/prieteni cu care povesteste, dar nu dupa ce vine acasa. Cei care-l suna acasa sunt prieteni comuni.
Alexandra Maria
14.12.2007