La munte, dupa 2 saptamani de raceala...
Ne-am hotarat sa facem o iesire la Poiana Brasov, cu baietelul de 5 ani. Cum stim, copilasii au inceput gradinita de saptamana aceasta, iar baiatul nostru a fost in vacanta racit. A luat antibiotic, in timpul tratamentului a facut otita medie, am schimbat antibioticul, a avut febra, tuse, nas infundat. Acum este bine, cu toate ca nasucul este inca putin infundat. Oare este bine sa-l ducem la schi? La zapada? Intentionam sa plecam weekend-ul viitor. Daca el este destul de sensibil, probabil si polipii sunt mariti, este ok pentru el muntele?
Multumesc!
Raspunsuri
Tanti Zavaidoc spune:
Este ideal pentru el muntele. O sa respire aer curat, o sa doarma si o sa manance bine. Poate chiar se bronzeaza putin, ca presupun ca va fi soare pe partie (desi e frumos si cand ninge).
Luati si catelul cu voi?
CorinaDani spune:
buna,
primul pas ar fi sa verificati prognoza meteo in zona, pentru data la care vreti sa mergeti.
daca vremea se anunta ok (fara viscol, ger) de ce sa nu mergeti ? pana la urma, daca ti se pare prea frig sau ca nu-i prieste aerul de munte/miscarea/zapada, va puteti refugia in camera sau sa faceti alte activitati, de ex mergeti la un loc de joaca sau la o piscina incalzita.
tanima_i2002 spune:
Zina, in afara de faptul ca ar trebui sa aveti grija cu el ca de fel stiu ca este sensibil si eu l-as duce fara probleme daca acum nu mai urmeaza tratament. mare grija la transpiratie si umezeala, zic eu. in rest, bulgareala placuta.
Rufus spune:
Se cheama ca e in convalescenta, adica organismul are nevoie de refacere.
Muntele n-are ce sa-i strice, ba din contra, dar nu cred ca trebuie lasat la capacitate maxima. Evident, numai daca timpul e bun.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
teolinda spune:
Eu am fost la munte cu baietelul meu mai mare (avea 5 ani si 3 luni) anul trecut la inceputul lui martie, fix dupa un episod cu tuse, secretii, febra, antibiotic.Culmea... a mai si skiat.. si pentru prima data a urcat si cu teleski-ul si a facut coborari foarte bine..merci. Pe cel mic (avea 1 an si 2 luni) care trecuse prin aceeasi faza ca si cel mare... nu l-am mai luat pentru ca m-am gandit ca transpira in masina pe drum... e frig afara... Rau am facut.. mi-a zis ulterior si pediatra ca trebuia sa il iau si pe el pentru ca i-ar fi facut bine.
Ideea e ca celui mare i-a fost foarte bine desi a petrecut cum spuneam destule ore pe partie, la ski..
Asa ca distractie placuta la munte si sanatate!!!
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
anda141 spune:
Eu l-am dus si cu febra la munte la zapada , a transpirat asa de tare ca i-a trecut raceala imediat. Distractie placuta !
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Zina Va multumesc pentru raspunsuri! O zi buna tuturor! |
SI eu sunt de aeeasi parere, sa ne spui cum a fost.
Prevenarul i l-ai facut ?
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Zina spune:
Nu i-am facut prevenarul.
El ia virozele de la gradi, n-am ce face. Situatia o stim cu totii. De exemplu, la serbarea de Craciun, Rares nu avea nimic, in schimb, majoritatea colegilor lui tuseau la spectacol incredibil de tare, dupa 3 zile a fost si el gata. Pe degeaba s-a discutat la sedinte adusul copiilor bolnavi la gradi, ca sunt parinti care nu tin cont de doleantele celorlalti.
Tanti Zavaidoc spune:
Zina, virozele au o perioada de incubatie, adica virusul se transmite, dar boala e inca asimptomatica.
Te superi degeaba pe parintii care si-au adus copiii tusind la serbare. Daca spui ca dupa doar 3 zile Rares s-a imbolnavit, inseamna ca virusul circulase in gradinita in urma cu o saptamana, cand nimeni nu putea sti ca se vor imbolnavi copiii.