iesim afara acum, iarna, la o luna?
Bebelusa mea are o luna, insa mi-e teama sa o scot afara. Medicul de familie mi-a spus sa o imbrac ca pt afara si sa o las cu fereastra deschisa treptat, in fiecare zi. Voi cum procedati sau ati procedat cu bebei atat de mici iarna? In plus, mi se pare ca bebita mea respira mai greu pe o nara. Am inteles ca e normal sa respire mai greu avand nasucul turtit si mic. Bebeii vostri de o luna cum respira?
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
medicul de familie te-a sfatuit foarte bine.
si eu as proceda la fel daca as fi in locul tau.
tanima_i2002 spune:
I-am scos pe amandoi afara de la 4 zile, intai pe balcon cate 30 min 1 ora si dupa molifta mea direct in carut afara functie de temperatura de la 20 de minute la 4-5 ore. Am evitat sa ii scot pe ceata (se spune ca nu este bine sa scoti nou nascuti pe ceata ca este presiunea prea scazuta, parca) si la temperaturi care imi ofereau si mie inconfort. in rest...imbracati corespunzator, nu am ratat nici macar o zi.
anya spune:
Primul meu copil s-a nascut in ianuarie si era un frig...asa ca te inteleg. Eu am inceput sa-l scot de la 10 zile. Intai in geam 5-10 minute, apoi in balcon si dupa vre-o saptamana am iesit afara. Intai 15 minute in brate (mi-era lene sa tarai de carut il lift+ scari pt 15 minute) iar apoi am lungit timpul pana inghetam eu de frig . Cand avea doua luni am plecat la munte si am facut excursie cu el in cosulet pana la 3 Brazi cu masina si apoi pe jos dus/intors pana la Cabana Secuilor. La intoarcere ne-am oprit pe terasa cabanei (afara, ca inauntru se fuma) si l-am alaptat...din biberon ca paralizam daca-i dadeam san . Nu a racit.
roli25 spune:
Al 2-lea copil e nascut in ianuarie. Incepand de la o saptamana l-am scos in fiecare zi. Progresiv: in primele 2 zile 15 min, in a treia juma de ora...si tot asa.
Lillo spune:
Ai mei sunt amandoi nascuti iarna. I-am scos afara de la 14 zile, cate 15-20 de min la inceput, apoi, in functie de temperatura stateam intre 15 min si 2.5 ore . In primul an de viata nu i-am scos la plimbare pe ceata, vant, temperaturi mai mici de -2, -3 grade.
miha81 spune:
Binenteles ca trebuie sa scoti copilul afara! Fata am nascut-o pe 21 decembrie si la 6 zile ma plimbam pe bulavard cu ea. Adica in jur de 30 de minute. Ai grija la ceata si vant doar. Plimbari placute si un bebe sanatos!
pozeBianca
theo_2004 spune:
Cel mic al meu si-a sarbatorit 4 sapt pe partie la Predeal. Am fost la ski pentru fratele mai mare. In wrap sau carucior cu landou e ferit de vant sau aer rece direct pe fatuca!
Littlelight spune:
Si fiica-mea e nascuta tot iarna (in februarie, pe zapada). A iesit afara de la 8-10 zile dupa 2 zile de scos in balcon. N-a racit deloc pana la 8 luni, cand a contactat o viroza de la un alt copilas.
Imbracati adecvat si crescand treptat intervalul de plimbare, pot sta in carut afara pana la -10gr C (cu conditia sa fie in perfecta stare de sanatate si sa nu fie ceata, umezeala sau vant, cel putin in primele 6 luni de viata). Marturisesc ca noi am iesit 10-15 minute doar 2 zile (in brate), apoi am sarit la 2 ore si mai mult (in carut tip landou), pe masura ce se incalzea afara.
Cafea spune:
Daca l-as fi tinut pe baietelul meu in casa cand afara e umezeala, nu as fi iesit aproape deloc cu el... aici umezela e aproape tot timpul. E nascut in februarie.
E adevarat, iernile aici sunt mult mai blande decat in Ro, dar daca bebe e sanatos, nu vad de ce ar trebui tinut in casa. Evident, l-am scos imbracat bine si cand a fost cazul cu protectia de ploaie la carucior, care il fereste foarte bine si de vant. Cand a avut o viroza acum vreo 2 saptamani si medicul m-a sfatuit sa il feresc de aer rece, am stat in casa 3 zile, si apoi am iesit doar putin, cam un sfert de ora. Este chiar indicat sa scoti copiii la aer, nu sunt atat de sensibili pe cat credem noi.
lavi02 spune:
Bineinteles iesiti la plimbare!
Dupa o saptamana - zece zile copilujl trebuie scos zilnic afara daca e sanatos si daca afara nu e viscol, ger mare sau ceata deasa.
In prima zi iesi 5 minute cu ea in brate, in a doua zi 10 minute si treptat tot mai mult.
Bebelusii afara dorm, fac pofta de mancare, se calesc, au nevoie sa iasa!
Plimbari placute!