adenorinofaringita si tuse
de vreo 3 zile baietelul meu de cca 2 ani, a facut febra, nu mananca, tuseste. acum 2 zile am fost cu el la dr, diagnostic adenorinofaringita acuta, trament augumentin, antipiretice, aerosoli cu flixotide, prospan, ketof seara si curatat nas. ieri deja ragusise si tusea desi s-a rarit pare mult mai violenta, noaptea se trezeste din somn si se ridica in fund sa tuseasca si il ia plansul. acum ma intreb daca asta e ceva normal sau ar trebui sa ma reintorc la medic sa vad dc nu cumva au aparut complicatii. ceea ce ma sperie este tusea foarte puternica si raguseala care a aparut intre timp. a mai patit cineva asa, asta este cursul normal al bolii sau ar fi cazul sa il mai plimb o data la dr?
Raspunsuri
theo_2004 spune:
reintoarce-te la medic. urgent.
laringita (raguseala si tuse latratoare) este fff periculoasa. Se sperie pt ca nu poate respira.
irinabobe spune:
pt laringita ca si tratament se mai da altceva fata de ce ii dau acum, ai idee? eu am fost cu el la medic alataieri seara, oare intr-o singura noapte chiar sub tratament sa fi evoluat in laringita?
_Ralu_ spune:
Da, si mie imi suna a laringita care e pacatoasa rau, cu atat mai mult cu cat copilul e mai mic.
Fiica-mea avea 5 ani cand a facut laringita, si in 2 ore a ragusit de nu mai putea scoate un cuvant. Am fugit la urgenta cu ea, la 12 noaptea, si mi-au zis ca daca stateam pana dimineata, trebuia sa o interneze.
La spital i-au facut injectie cu dexametazona (care am impresia ca e similar flixotide-ului), si aerosoli cu adrenalina.
Pt acasa am primit recomandarea de a-i face inca 5 zile aerosoli cu adrenalina, iar daca apre si febra sa ii dam ospamox.
Asta ca sa iti faci o idee....dar trebuie sa mergi la medic cat mai urgent.
Evolutia laringitei este foarte-foarte rapida.
Eu am luat-o pe fii-mea la 16 de la gradinita, si nu parea sa aiba nimic, iar la 23 era praf!
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
adinutza78 spune:
Dar de ce ti-a prescris antibiotic? Au fost facute ceva analiza din care reiese ca copilasul tau are o infectir cauzata de o bacterie? Si ketof-ul este un medicament antialergic, foarte periculos , deoarece afecteaza creierul copilului. ( si eu am dat mai demult copilasului meu mai mare acest medicament, el avand o tuse pe fond alergic si unul dintre cei mai buni pediatrii din Cluj mi-a spus sa uit de acest medicament deoarece sechelele pe care le lasa sunt mult mai mari decat beneficiile pe care le aduce.) .Poate mergi si la alt medic. Pentru laringita foarte bun este propolisul ( ii poti administra cateva picaturi intr-o lingurita cu miere) si Homeogene, medicament homeopat care noua ne merge foarte bine . Sanatate multa !!
irinabobe spune:
ok multumesc mult incerc sa vad daca o gasesc pe pediatra lui azi ca alaltaieri am fost la sanador. macar sa mai vad si o alta parere sa stau calma.
irinabobe spune:
adinutza nu i s-a facut antibiograma, mtratamentul fiindu-mi recomandat tot de un pediatru de la o clinica privata dar nu de pediatrul care il urmareste in mod normal. homeogene am si i-am dat ii dau in continuare. nu stiu sa iti spun de ce antibiotic. l-a ascultat la plamani a zis ca e ok, in gat rosu fara puroi, asta a fost tratamentul. ceea ce ma ingrijoreaza pe mine este ca doarme foarte agitat, tuseste mult si nu stiu daca e normal. poate tocmai si pt ca nu am fost la pediatrul lui am ceva semne de intrebare...
irinabobe spune:
theo am fost aseara la control. e mai bine, in gat doar amigdalele putin rosii, sufocarea si tusea este din cauza secretiilor foarte multe. are nasul infundat, si noaptea cand doarme daca inchide gura nu mai poate respira motiv pentru care se sperie si plange. continuam tratamentul si ne-a zis ca dc vad ca nu tin febra sub control ala e semn ca se agraveaza si sa ma reintorc. deocamdata nu este cazul ca ii dau nurofen la 6-7 ore si temperatura e pe langa 37 deci cred ca e ok. asa ca deocamdata stau cu ochii pe el, vad cum naiba scapam de secretiile pacatoase, iar maine incerc sa ajung si la un orl-ist. acum diagnosticul ar fi de rinofaringoamigdalita...
kitzy spune:
In stiuatia asta am fost si noi cu fetita mai mare, ni s-a dat si noua ventolin, flixotide, adrenalina si ketof, plus antitermice plus zinnat ca facea episoade de febra tot la cateva zile, exact asa tusea si ea, noaptea varsa din cauza secretiilor si a tusei, nu dormea aproape deloc si in final ne-a trecut cu sirop de ridiche neagra facut acasa, e extraordinar de bun, i-a trecut tuseea de tot cam dupa 2 saptamani de administrare de ridiche, dar pana atunci s-a tot ameliorat. Curata foarte bine plamanii si daca dai un search pe net despre ea, o sa vezi cate efecte benefice are indeosebi in infectiile respiratorii.
irinabobe spune:
kitzy merci hai ca ma apuc de cautat ridichi acu . macar de ar functiona ca mor cand il vad cum se chinuie sa doarma si nu poate .