Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (208)
Raspunsuri - Pagina 6

Simonix spune:
 Dana - nu ma plang foarte tare, din cauza banilor, of course, si a stabilitatii dar na, e o situatie neobisnuita pentru mine si nu vreau ca la 35 de ani sa ma tzacanesc, sa imi pierd tot ce am acumulat pana acum. Eu chiar cred ca daca faci o pauza mare in viata profesionala nu poate fi benefic, nu are cum, asta pentru un om normal, fara mari talente ![]()
Dolores stii ce e culmea su sistemele astea? Aici in belgia, din ce vaz eu si din ce auz, viata la scoala e mult mai relax, cel putin pana la o anumita varsta. Si aici se invata tot asa, cu desene, jocuri, proiecte, accentul e pus pe chestii practice, pe experimente, experiente directe (dus in padure, la ferma, cules mere etc). Asta e starea normala, toate scolile fac asa, in mare. Ok, ei bine, am prieteni romani care .... sa nu radetzi ... vor sa se intoarca in tara deoarece nu le place sistemul belgian !!! de invatamant. Nu se dau teme la copii ! Nu se invata poezii ! Nu se fac serbari ca in Ro ! Nu sunt concursuri acerbe ! Bon, vorbim de copii de gradinita totusi - la vremea cand tipa era total dezgustata de sistemul belgian copilul ei era in grupa mica la gradi 
 Iar acum in curand va incepe scoala si cica vrea sa prinda clasa intai in RO, ca sa faca copilul carte :) 
Deh, daca oamenii asa sunt obisnuiti :) Eu ce sa zic, la Robert intr-adevar; anul trecut nu vedeam nimic, nici macar FR nu vorbea. Insa a invatat sa aiba grija de el, sa se desclatze, sa se dezbrace si imbrace singur, sa manance, etc. In Ro copiii recitau super poezii, cantau, dansau etc :D al meu nik :D 
Anul asta au deja proiecte - ma rog, pt levelul lor. Si a explodat si franceza, a invatat cantece, invata chestii diverse. Acum de exemplu sunt in plin studiu despre corp si construiesc scheleti 
 si tot felul de omuleti din cutii si altele. Noi parintii aducem o gramada de material la scoala, ni se cer tot felul de chestii diverse, gen: lumanari, cartoane, cutii. 
De saptamana asta cica parintii nu ma ui au voie sa isi spele copiii 
 Ni s-a dat un "contract de igiena" in care copiii se angajeaza sa se spele singuri iar parintii - sa isi lase copiii sa se spele singuri. Singura concesie a fost spalatul pe cap, unde inca trebuie sa muncim noi, astia mari. In rest pe dinti si pe corp ei se spala - Madama a accentuat faptul ca piticii nu au nevoie de ajutor deocrece stiu foarte bine ce sa faca, au mimat, au jucat, au dansat si stiu gesturile. Deci sa vedem si la noi cum va fi 
 Bine, el deja se spala singur dar nu exclusiv. Ni s-a mai zis ca nu conteaza daca nu se spala bine - la varsta asta e important sa isi faca reflexul de a se spala, deci sa nu insistam.
Voilą, mai incolo nu stiu cum va fi, insa deocamdata ne place.
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti

stefany_p spune:
Subscriu la ce-a zis Simonix, la fel se procedeaza si la gradinita unde este Iustin

Adriana_78 spune:
 Luminel, sigur e minunat sa fii impreuna si impreuna treci pana la urma si peste per. mai grele.
Insa cum ziceam, mie una mi se pare ff imp. stabilitatea finaciara, pt. ca la un mom dat, cata intelegere si iubire o fi, daca mereu apar discutii de la bani devine totul nasol iar Germ. are destui someri, noi mai urmarim reportaje de la ei, nu e prea roz situatia nici acolo
El acum se intretine doar pe el, dar daca veniti si voi 2 vor fi 3 guri de hranit, imbracat, intretinut - trebuie o locuinta mai mare, apar alte cheltuieli.
N-am inteles nici eu prea bine ce e cu jobul tau - vorba lui Lily, pai asta nu-i job caldut! eu am inteles ca ai un post bun - dar tu zici ca abia te descurci cu cheltuielile.
Cred insa ca cu hotarare, vointa si optimism se poate trece peste per. mai grele si cu timpul si poate si cu putin noroc se poate aranja totul bine si frumos
Adriana

Doloress spune:
 Da SIMONIX, si aici am intalnit romani care suspina dupa sistemul romanesc, ala doldora de informatii goale. Eu nu-i inteleg deloc.
Vreau copii mei sa fie stimulati, sa li se dezvolte curiozitatea intelectuala, placerea de a studia, fara presiune, inteligenta emotionala si inteligenta practica.  Vreau in primul rand sa stie sa se descurce in viata, sa stabileasca relatii armonioase cu ceilalti, sa invete respectul pentru cei de  langa ei si pentru mediul inconjurator si abia mai apoi (daca sunt interesati) poate sa stie care e capitala Ghanei. Si daca nu o stiu, nu-i nimic.  Normal ca aici si parintele are un mare rol, poate primordial, dar n-ar strica sa-mi dea si scoala o mana de ajutor. 
Si aici totusi  scoala te ajuta in sensul asta. Nu se pune accent pe rezultat, se noteaza efortul, nu conteaza sa ajungi la rezultatul x, daca ai ajuns la rezultatul y, dar ai facut un efort, esti notat. 
Eu am fost aici la scoala si sincer mi-era rusine fata de colegii mei, unii mult mai tineri, la discutiile libere, toti incepeau cu Eu cred ca...  pe cand eu, dupa sistemul romanesc, incepeam cu :Cutarica e de parere... Profii mereu ma intrerupeau, nu Cutarica, ce crezi tu! Eu eram in dificultate pentru ca in 16 ani de zile de scoala romaneasca nimeni nu a fost interesat de ce cred eu. Aveam note bunisoare pentru ca eram foarte informata, ma apreciau ca stateam in biblioteca cu orele si citeam toata bibliografia, dar  mereu aveam o notita pe teste - contributia personala unde e? Si am muncit mult sa invat sa am curajul sa-mi exprim punctul de vedere.   

Reallaura spune:
 SImonix, DanaH ce povesti frumoase...le-am citit cu sufletul la gura! si eu sunt o aventuriera ratata, suspin...mi-a ramas sa citesc asemenea povesti :D
Va pup pe toate

alina_anto spune:
 Buna fetelor!
Va pun cateva poze cu noi: 
https://picasaweb.google.com/115241595563205697259/FilipAndrei#
Alina mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008) si Filip-Andrei(14.01.2012)

Victoria_mami spune:
 Alina, Sara si Filip sunt 

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 
 22.05.2008 
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Luminel spune:
| Citat: | 
| citat din mesajul lui alina_anto Buna fetelor! Va pun cateva poze cu noi: https://picasaweb.google.com/115241595563205697259/FilipAndrei# ![]() Alina mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008) si Filip-Andrei(14.01.2012)  | 
 sa-ti traiasca Alina!  tare frumosi sunt amandoi!

Luminel spune:
| Citat: | 
| citat din mesajul lui Adriana_78 N-am inteles nici eu prea bine ce e cu jobul tau - vorba lui Lily, pai asta nu-i job caldut! eu am inteles ca ai un post bun - dar tu zici ca abia te descurci cu cheltuielile. Adriana  | 
mai, mi-e si jena sa mai spun, dar mie 2200L net+tichete+prime semestriale mi se parea destul de ok pt RO; acum ma gandesc ca ori sunt eu prea naiva, ori prea fraiera, ori facem parte din doua "Romanii" diferite

Adriana_78 spune:
 Luminel, da asa e, pt vremurile astea e ok, se poate insa si mai bine ( 2700 net - mai cununosc eu) si nu e functie de director.
La voi probabil ca se duce mult si pe chirie.
Alina, frumoase pozele, cam putine insa cu bebe Filip ... mai vrem