Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (208)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Esme:multumesc pentru urare, si eu ma feresc sa spun asta cu raiul pentru a nu se intelege ca daca moare e mult mai bine dincolo. Chiar daca Ana este mai mare nu cred ca a ajuns inca la nivelul in care sa stie ce inseamna nefiinta. Vad ca nici la scoala nu au avut astfel de lectii.
Eu cred ca ea nu stie exact ce insemna sa fii mort. Eu am aflat cand eram de vreo 7-8 ani, atunci am si inceput sa ma tem de moarte. Atmosfera de suparare, de neputinta, de nefericire pe care o vedeam la rudele mele mi-au sugerat ca moartea e ceva real, irepetabil pentru un individ. Apoi am inceput sa ma gandesc la bunicii mei care erau cei mai batrani din familie si care urmau sa moara. Ma rugam in fiecare seara sa nu moara. Uneori ma gandeam si la moartea mea. Imi inchipuiam ca sunt inchisa acolo singura si ma musca tot felul de lighioane si nu pot respira. Cred ca in momentul in care copilul face legatura dintre rai si moarte trebuie sa i se explice ca moartea e fara de intoarcere, ca nu poti muri cand vrei tu, ca e un pacat(pentru cei crestini), ca doar prin moartea naturala poti ajunge in rai. Ca avem o misiune, ca viata nu insemna numai lucruri bune, ca trebuie sa fii optimist, ca dupa furtuna vine soare. Ca nu e tragic sa iei o nota proasta sau sa te supere un coleg. Ca viata e asa ca sa inveti si sa devii mai intelept. Elena nu-si pune problema mortii deloc si asta ma bucura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

La multi ani Aelita!

Eu nu le-am zis fetelor prea multe de Rai , in schimb de moarte se vorbeste frecvent la noi, sunt cu adevarat fascinate de subiect. Eu mai incerc uneori sa le inchid gura, ca deja cand incep cu moare mama, tata si fel de fel de combinatii nu mai imi place -- sotul insa a zis sa le las sa vorbeasca cat vor si de vii si de morti ... asa ca ... e tema la ordinea zilei

Lorich sa stii ca Annika pomeneste frecvent de bunicul care a murit in iarna si e constienta ca nu mai o sa se intoarca.
Atata timp cat el e in gandurile noastre el nu e uitat - asa am zis noi.
Amandoua vorbesc des de bunicul, care e sus in cer si se uita la noi de acolo. Nu plang insa, accepta situatia ca atare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Belle mi-ai adus o tona de amintiri si chestii de care-mi era frica ca si copil cand eram mica; eram si singura cu mama, deci intelegi ce bantuia prin capsorul meu.

Adriana Robert efectiv nu stie; la un moment dat ii voi spune cred ca a murit (asta stie, de la omorat paianjeni si tantari ) si ca a ajuns in Rai, undeva sus, in cer, de unde ne priveste. Mai mult nu e nevoie inca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Al meu nu prea are preocupari din astea filosofice. Si in cimitir am fost anul asta, pe la bunici, i-am spus ca acolo sunt ingropati oamenii care au murit, dar probabil cum el nu i-a cunoscut, ii vine greu sa constientizeze. Oricum, cand se supara pe noi zice ca va sapa o groapa si ne baga acolo.Deci oarecum, a retinut el ceva.

Sa va mai zic o perla de-a Patrickului, ca prea m-am distrat la ea.
Intr-o zi, cand a aruncat el nervos cu jucarii prin casa, i-am zis ca daca nu-i mai trebuie jucariile eu i le iau si i le duc la alti copii, care o sa aiba nevoie de ele.
A doua zi, vine el la mine, nervos, cu o haina de-a mea pe care o lasasem pe fotoliul lui in camera de joaca:
-Auzi mami, sa stii ca daca nu-ti mai trebuie bluza asta eu o duc la alt parinte, care are nevoie de ea! Ce inseamna asta, sa o lasi aruncata pe fotoliul meu!?
Poftim daca mai poti zice ceva. Tot ce zic poate fi folosit impotriva mea cu Patrickul meu mucalit.

La multi ani Aelita!
Sa fii fericita si iubita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Buna dimineataaaaaaaaaa. Va invit la cafelutza, dragele mele

Sunt tare bucuroasa ca ningeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Ajung greu la job, se circula ca naiba, se mai si mocirleste pe ici pe colo, dar ce conteaza, e zapada!! Si sunt tare bucuroasa!! Chiar m-a apostrofat o colega, "Doamne cum poate sa-ti placa ca (ca ca ca ) ninge". Cum imi permit? Asta e, inca ma simt copil si ma bucur ca sunt asa. Si cred ca sunt fericita la dublu/ triplu adica si pt copiii mei. Abia astept weekendul la curte sa-i alerg cu sania

Deci nu numai al meu copchil e filosof, e de bine atunci, ca ma ingrijorasem Va astept la o sueta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alysh

Buna dimineataaaaaaaaaa. Va invit la cafelutza, dragele mele

Sunt tare bucuroasa ca ningeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Ajung greu la job, se circula ca naiba, se mai si mocirleste pe ici pe colo, dar ce conteaza, e zapada!! Si sunt tare bucuroasa!! Chiar m-a apostrofat o colega, "Doamne cum poate sa-ti placa ca (ca ca ca ) ninge". Cum imi permit? Asta e, inca ma simt copil si ma bucur ca sunt asa. Si cred ca sunt fericita la dublu/ triplu adica si pt copiii mei. Abia astept weekendul la curte sa-i alerg cu sania

Deci nu numai al meu copchil e filosof, e de bine atunci, ca ma ingrijorasem Va astept la o sueta.

ALI, mami fericita deVlady si Luca- doua minuni de la Dumnezeu

niata si la voi. gatai cu examenenele, mi-a zis profa ca e f. multumita de mine , si eu i-am zis ca sunt f. multumita de evolutia mea. Incep semestrul 2 sapt aviatoare.
In plus, am reintrat in blugi. Iar e un lucru de care sunt mandra.
In plus, am inceput o sa crosetez o rochita lui mara, Mara e incantata ca e roz, mie imi place cum iese lucrul. munca de Sisif, oare o termin pana la vara ?
In plus, mi-am luat concediu in aprilie - abia astept. Nu am avut concediu de 2 ani si ceva, de cnd am terminat concediul de maternitate, majoritatea zilelor s-au dus pe boli si bolicele si chestii administrative, ba la Fifi ba la mine; dar de acum zic ca am terminat cu imunizarea, de 1 an nu am avut nimic major.

Se mareste si ziua, parca e alta viata, simonixule. Hai ca iesim acusi in parc seara de seara .

edit: nici Mara nu e cu preocupari asa filozofice. Ea are o pasiune pt roz, papusi (au revenit in voga), castel, ponei, colorat si desenat, si evident, pt tzatzele ei si ale mele (parca mai putin de cand ma feresc de ea sa ma schimb/dus - cu urletele de rigoare la usa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Da mai Cleule iesim in parc si io cand mai gatesc ? Ca acum savurez gatelile astea, serile cand venim acasa, ploada e cu Legoul lui si io cu experimentele mele

Felicitoci pentru examene ;) La mai multe !

Noi nu prea avem chestii de raportat, i-am luat lu' fiumiu o alta carte cu dragoni, tot felul de dragoni, dragonul fricos, dragonul lacom, dragonul suparacios, dragonul cititor si ne amuzam.

Dolores - super haios Patrickul - are dreptate :D Si noi folosim placa cu "daca arunci, inseamna ca nu iti pasa, deci putem sa dam la alt cupil". Uneori merge, alteori nu :)

Si sa il laud putin pe al meu - ieri ne-a zis Madame ca e foarte multumita de el, ca este foarte atent, foarte cooperant, la ore participa, si-a dat drumul bine cu franceza si ca efectiv este printre cei mai cuminti copchii din clasa. Si printre cei cu o evolutie foarte buna. De-aia i-am luat cartea cu dragoni Manca-l-ar mama pe el - sper sa aud din astea si la scoala, mai incolo Ieri faza haioasa, am fost in vizita la niste copii si drept atentie le-am luat fiecaruia cate o carte. Deci sa nu ne vina sa credem, vreo juma de ora au stat plozii cu gura inchisa, fiecare cu nasul in cartea lui ... si au citit de zor mai. Si apoi au facut schimb de carti. Hehe - ce viata nene, eu cu mamica respectiva am conversat de ne-a durut gura Avem baieti studioshi

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

simonixu, gatim raw! salate! Ce atata cratita . O oala de ciorba pt o sapt, si inca o oala de ceva si apoi salate si gata! kaput, cum mi-a zis un bashtinash.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Cleo ma bag si eu in grupul asta fara gateala. Aseara am facut salata cu piept de pui cu dresing mustar+iaurt. Ceva mai usor. Piticul a ales doar pieptul de pui si cascavalul. Piticul meu pare vesnic satul. Aseara cerea sarmalute. Ea nu e fan vegetale, adica ii plac castravetii, pastaile. Cat a stat la bunici asta vara a mancat in fiecare zi pastai cu usturoi. Cerea in fiecare zi si chiar manca cu pofta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE

Cleo ma bag si eu in grupul asta fara gateala. Aseara am facut salata cu piept de pui cu dresing mustar+iaurt. Ceva mai usor. Piticul a ales doar pieptul de pui si cascavalul. Piticul meu pare vesnic satul. Aseara cerea sarmalute. Ea nu e fan vegetale, adica ii plac castravetii, pastaile. Cat a stat la bunici asta vara a mancat in fiecare zi pastai cu usturoi. Cerea in fiecare zi si chiar manca cu pofta.

Te iubim, printesa Victoria!!!

de obicei eu gatesc sambata. Umplu frigiderul, 3 oale, si gata. Apoi, pe traseu, mai fac ceva usor si rapid.

Ieri discutai cu un coleg, mananca numai 1 data pe zi. Salata. Seara. M-a laudat ca sunt bine educata si stiu sa gatesc; i-am raspuns ca am invatat de foame. Mi s-a parut drastic regimul lui, o salata..contine 500calorii maxim, deci.. el mananca mai rau ca la Dachau/Auschwitz. Pe de alta parte, nevasta sa se dezmatzeaza .
(si e ieftin, cumparaturi putine, spalat vase putine, etc). Atat ca eu nu as tine copilul vegetarian....

Mergi la inceput