Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (208)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Cum arata saracul coleg?
Eu pot trai bine mersi cu salate, iaurturi si fructe dar ce fac cu ceilalti care sunt dependenti de mine ca de restaurant. Fetele cer alt fel de mancare seara. Supa sau ciorba de la pranz sunt vesnice. Daca le dau 2 zile la rand aceeasi mancare aud in cor: iar sarmalute?
Apoi celei mari i s-a pus pata pe rosii, le alege din mancare, nu le mai suporta. Elena e fan rosii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE

Cum arata saracul coleg?
Eu pot trai bine mersi cu salate, iaurturi si fructe dar ce fac cu ceilalti care sunt dependenti de mine ca de restaurant. Fetele cer alt fel de mancare seara. Supa sau ciorba de la pranz sunt vesnice. Daca le dau 2 zile la rand aceeasi mancare aud in cor: iar sarmalute?
Apoi celei mari i s-a pus pata pe rosii, le alege din mancare, nu le mai suporta. Elena e fan rosii.

Te iubim, printesa Victoria!!!

arata bine!! si cica face si sport!!
Si eu as putea trai numai cu salate (dar sa aiba branza si peste), dar 3 mese pe zi. Nu 1.... si aia seara

La mine ii invatai cu ce este. Poa de aia ajunge copilul sa nu mai manance seara ?? . Ghinion, ajung la 21 30, crezi ca mai pot sa fac altceva?. I-am zis sotuluid aca nu ii convine, sa isi faca.
Si mara a inceput sa faca mofturi la mancare, de ex. a fo o perioada cand scotea telina/patrunjelul radacina/dovlecelul din ciorba. Cum eu pun rar cartofi, i-am zis ca astea is cartofi. Tace si mananca. Ba mai nou, asteapta sa ii dau cu lingrua in gura. Am intrebat-o daca la gradi ii da careva asa. A inceput sa se hilizeasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Valeu dar ce are colegul tau mai Cleo? Cine a putut sa ii dea un asemenea regim? Nu mi se pare prea safe ... Io inteleg, slabesti slabesti, dar nu chiar in halul ala;

Mai, eu gatesc de placere mai nou, mai mult decat ne trebuie de mancat Si gatesc chestii bune, cu legume multe si variate, de cand sunt in belgia am escioperit eu legumii, de la alea clasice pana la alea "vechi" cum li se zice (nici nu stiu sa le traduc in RO..., arata bizar :D), carne mai putin, dar bagam si din aia. Fac tot felul de gratinuri, cuptoreli, multe paste cu sosuri foarte colorate , multe risotto-uri (recunosc ca astea nu sunt de dieta :D dar sunt minunaaate). Culmea e ca nu iau mult timp de facut, le fac seara, intre 7 si 8, deci dupa ce mancam de seara si pana se culca plodul. Si eu bag ceva mai consistent in weekend, sa avem luni si marti, apoi incerc sa gatesc cu o zi inainte, pentru ca la ora 6 cand vin cu plodul de la scoala sa avem ceva repede de pus pe masa. Si de vreo 3 ori pe saptamana fac dulce - prajituri, mufini, tarte, tiramishi. De cand fac eu dulce nu prea mai cumpar din supermarket, in genere duminica fac ceva care sa mearga pentru Robert la pachet si vreo 3 zile are pachet facut de mami la ora 4. ah, si mai imi place ca sambata dimineata sa am ceva dulce si bun in casa, deci vinerea fac o praji de mers cu cafeaua

Voilą, m-am tzacanit Oricum, nu oi fi eu prea slaba, dar pana mea, traiesc si ma simt bine cand mananc ceva bun si cand ii vad si pe ai mei cum se bucura :) La 35+ de ani am lasat deoparte pretentii de demoazela si imi accept rotunjelile - la vara o sa biciclim oleaca, o sa piscinim si se mai echilibreaza. Drept e ca acum am o pofta de viata si o energie moaaama - deci toata ziua fac ceva, nu am stare nici o carte sa cetesc, asa ca acasa cum ma lasa Robert bag ceva de mancare

Va mai mirati ca Robert are 19 kile ? oricum si asta mananca orice, si pietre (mai ales pietre, ca e dragon ). Deci aseara a mancat brocoli cu conopida si rosii la cuptor (farfurie de om mare), apoi a vrut desert o praji facuta de mine, am ajuns in vizita, a ras niste pateuri de casa puse pe masa de gazda, un ditai paharul cu limonada, apoi inainte sa plecam iar a dat iama in pateurile alea, trebuie sa il opresc efectiv. Si inainte de culcare ... cerea de mancare. Asta intr-un interval de hmmm 3 ore. Nu stiu ce e cu el - abia astept sa merg la pediatru. Pana si fructe mananca ca disperatul, imi fura grepfrutul din farfurie, plange daca nu are kiwi in casa ... pai sa manance un plod un gref intreg ! singur ! Ce om... i s-a pus pata acum pe ... borcanele de bebnelushi cu piure de piersici/caise. My God ...

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

simonixu, nu vrea sa slabeasca. Asa traieste de multi ani.
Apropos de pachet la copil, i-am facut biscuitii lui Esme, dar pusei stafide.

o fi Robert la perioada de fomila. O sa ii treaca , atunci sa te videm, esti romanca? .

edit: ati fugit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Eu nu, citesc pe undeva pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Si mie imi place tare mult sa gatesc, ma relaxeaza, imi place sa inventez retete, practic eu nu respect niciodata o reteta, trebuie sa o adaptez cumva. De aceea nu-mi ies copturile ca ma trezesc eu sa mai adaug, una, alta pe-acolo.
Ziua mea de mancare e vinerea, cand fac cam pentru 4-5 zile, si in special pentru week-end, ca sa fim liber in week-end. Fac cam 4-5 feluri, sa aleaga fiecare ce-i place, mai tai din ingrediente pentru salate, ca asta mancam seara si asta mananca si Patrick - salate - si le pun in casolete, sa le am la indemana. Fierb paste, sau quinoa, sau cous-cous sau legume si le pun tot asa in casolete si in timpul saptamanii numai cat le combin. Acum din ce in ce, nu mai reusesc sa fac nimic, Kevinul e tare solicitant, asa ca de obicei il astept pe Gabi sa stea cu amandoi si fac vineri seara. Sunt curioasa cand ma intorc la munci cum va fi, acusi pe 12 martie incep serviciul. Probabil ca voi gati sambata dimineata, cat merge Patrick la circ, ca l-am inscris la scoala de circ.
Eu de la 1 ianuarie nu mai mananc carne deloc si sincer e mai complicat acum, trebuie sa fac cate doua mancaruri diferite de fiecare data. Si mancarurile vegetariene in general mi se par mai complicate. Dar sunt si mai gustoase si sanatoase.

Mergi la inceput

doloress, tu cous-cous cum il faci? Eu am folosit o singura reteta: pui innabusit cu 1-2 linguri ulei si cateva de apa, apoi legume(ardei,rosii,dovlecel,si nu mai stiu ce) , apoi apa clocotita si adaugat cous-cous-ul oparit. Cum il faci fara carne/ulei? eu am gasit cous-cous integral, vreau sa il incerc si pe asta. Ce mai adaugi in plus?

Si ce legume cureti/toci din timp pt salate? eu fac salatele pe loc (acum cu ingredientele de proasta calitate, am rarit cu salata, gatesc mai mult).

tati e plecat la scoala, Mara vrea sa facem trotuarul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Cous-cous - pai il fac dupa indicatiile de pe pachet -adica torn pe el apa fierbinte, il las cateva minute si apoi il impung cu furculita si adaug un cubulet de unt. Si il folosesc la tot felul de salate :
- cous-cous cu menta si stafide - preferata mea
- mediteraneana - cu rosii-ciresele, castraveti murati, feta, masline negre, telina verde, ceapa verde, ridichi si patrunjel.

Pentru salate tai si pun in casolete - varza alba sau rosie, ardei gras, castraveti, ridichi, telina bete, rad morcov / patrunjel / telina radacina. Iau salata din aia asortata, ca sa n-o mai tai (nu stiu daca este la voi, la noi sunt casolete cu tot felul de ierburi asortate), sau rosii ciresele ca sa nu le mai tai. Si fac tot felul de combinatii - mai adaug seminte de floarea soarelui, midgale, fistic, apoi un fel de bake rolls, (aici le zice melba toasts)
De vinerea - fierb broccoli (asta nu lipseste de la noi , Patrick mananca in fiecare zi broccoli) sau conopida, zucchini, mazare, sparanghel, pois-chiches si tot asa, le las in casolete si le combin imediat in salate. Deci nu pe toate astea odata, am alimente si alimente pe care tot le rotesc. Din ce in ce renunt la mancaruri si fac numai salate din astea ca vad ca sunt cele mai apreciate si de catre Gabi si de catre Patrick. Mai fac si creveti - la cuptor asa cu putin unt si piept de pui - fiert si putin dat la cuptor sa se rumeneasca si lor le adaug in salate si pui sau creveti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

hei, ce faceti? ati inghetat? va parasesc si eu doua zile si va gasesc pe pagina 2
Aly, ce pazesti?

Alaltaieri n-am intrat caam avut un frantuz pe cap in inspectie iar ieri am plecat de la birou devreme sa nu ramanem pe acolo inzepeziti si de acasa n-am mai putut sa intru. De altfel, nici azi nu sunt la munca, A1 fiind inchisa

ALy, mai esti fericita ca ninge? cu urgia de afara!

revin ca mi-au venit niste instalatori...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Da, iarna nu prea salatzesc nici eu, nu imi place, prefer sa gatesc. Vara insa miam miam. Am saptamani intregi cand traiesc cu rosii si branza Si evident ca de cand sunt aici variez si mai mult clasicele salate.

Fetelor, aseara m-am culcat la ora 7 si am dormit pana azi la 6 jumate. Bun, de fapt fac un tratament si efectul secundar (de care nu stiam pana aseara ) este o somnolentza din aia extrema - a fost chiar spuuuky - deci iau medicamentul, mananc si apoi ma asez pe canapea, o sun pe mama. Si in timp ce vorbeam cu ea mi se face soooomn, dar extrem asa, deja zgomotele le auzeam ca prin vis, nu mai reuseam sa deschid gura sa tin ochii deschisi, nu mai puteam sa imi misc mainile. Robert sarea pe mine si nu il simteam A sunat Bobo doctorul: Dom' doftor, nevasta mea doarme !! E grav ! Ala l-a calmat, cica e normal sa dorm Si cu greu m-au dus Robert cu Bobo in pat, unde m-am culcat de-a binelea. Dimineata Bobo disperat: cum te simti? Io: Minunat, ca dupa 12 ore de somn

Problema e ca tre sa iau pastila cu pricina de 3 ori pe zi ! Deci si in timpul serviciului Sa vezi ce le sforai pe aici ! Mi-am anuntat colega sa incerce sa ma duca in camera speciala de odihna din cladire Va tin la curent ...

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput