Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (23)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cuchilici spune:

Wow Shosho, ar fi extraordinar. Mersi mult de veste. Azi ma duc si eu la HR si intreb. Te tin la curent.

Corina 21+ cu Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Diana, eu nu stiu prea multe despre inimioara unui bebelush, insa daca medicul nu ti-a zis ca e ceva grav, cred ca va fi bine bebelul tau.Imi doresc din toata inima sa fie un bebic sanatos care sa-ti aduca numai bucurii.Nu pot sa iti zic sa nu te ingrijorezi pt ca toate mamele isi fac griji . Eu nu l-am prea simtit pe bebe ieri, si am 2 sapt de cand nu mai dorm noaptea, insa dimineata bebe ne-a salutat politicos...griji apar mereu, dar copilasii nostri ne ajuta sa trecem peste ele.

Mihaela21+ cu Eduard-Flavius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cuchilici spune:

Ah si am uitat sa va spun. Apropos de stranut : sub nas este acea scobitura, pe buza superioara, acolo este un punct de presopunctura. Cand simtiti ca vine stranutul, tineti degetul apasat chiar in scobitura, pentru cateva secunde, cat trece stranutul. Metoda asta este foarte folositoare, se evita stranulul fara a stranuta "inauntru" si a crea presiunea de care vorbeati si voi si este intr-adevar periculoasa. La mine (si la persoanele care stiu de asta) functioneaza. Sper sa va fie folositoare si voua

Corina 21+ cu Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Buna fetelor.
Am reusit sa va citesc din urma.

Ioana casa de piatra si petrecere frumoasa. Sa ai o viata lunga alaturi de sotul tau si copii vostrii.

Diana sunt fericita ca bebele e bine. Eu asa sper si cred ca totul va fi bine. Daca pana acum nu la afectat nimic, nici de acum nu il va afecta.

Vorbea-ti de salariul dat de firma. Eu si sotul meu lucram in aceeasi firma, dar si la primul si la al doilea doar la unul ne-a dar acel salar(doar mie). In lege se specifica ca doar in cazul in care mama nu lucreaza atunci primeste tatal acel salar, sau daca exista ceva specificatii speciale in contractul de munca individual, cum ca si tatal primeste indiferent, atunci primeste si el. Nu sunt experta, dar asa am citit.

Eu ieri am scapat de musafiri. Aceste 3 zile au fost obositoare pentru mine. Sunt extenuata. Cred ca nu saptamana viitoare ca cealalta o sa imi iau 2 saptamani de concediu medical. Si pe urma mai lucrez 2 saptamani si pe urma alte 2 in concediu si cred ca pe urma prenatalul.
Azi noapte nu am prea dormit ca Edi nu stiu ce a visat , dar a plans si nu a prea dormit, asa ca sunt ca un zombii.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 25+ Robert Aaron

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Neata burticute!

Diana ma bucur din tot sufletul ca nu s-a gasit ceva concret care sa te ingrijoreze! Au dreptate fetele, atata timp cat bebe se dezvolta normal, inimioara e sanatoasa, inseamna ca acel puls scazut nu este cauzat de nimic grav, ca altfel ar avea consecinte.
Te pup dulce si sper ca te-ai mai linistit!

Joana sa ai o zi superba! Petrecere frumoasa astazi! Sa aveti o viata plina de bucurii si impliniri impreuna!

Noi suntem ceva mai bine de cand am facut injectia aseara. Speram la si mai bine

Va pupam dulcee!

Elly 24+ cu Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Neatza fetelor..nu dat nimeni cafeaua uitati aici..azi noapte am atins apogeul cu febra, a avut febra mare si nu ii mai scadea..pana pe la 3 am stat si l-am pazit cand i-am dat ipubrofen si a putut sa adoarma si el..offf bineinteles ca ii dadusem pana atunci paracetamol, sosete cu otet dar nimic, la el n-au nici un efect..l-am dezbracat numai in body..

Diana ma bucur ca nu s-a descoperit nimic grav si fapul ca bebelusul se dezvolta normal spune multe..sper sa aflati curand de ce are pulsul asa mic..

Andra persoana care ti-a zis asa ceva are copii?? eu una n-as mai vorbi cu ea sincer..cum sa spui asa ceva doamne??

Miresici va doresc casa de piatra, sa fiti fericite si sa iasa totul asa cum v-ati dorit..

Aever iti faci prea multe griji..relax

Anitta dar fratele se va stabili acolo?? poate cu timpul plecati si voi..

Elly vad ca nici tu nu esti prea bine.. sa te mai lase contractiile astea in pace..auzi dar la tine sunt dureroase??

Cam atat imi aduc aminte..sigur mai voiam eu sa zic ceva dar m-a lasat memoria

Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Elena nu cred ca sunt dureroase, pentru ca atunci cand mi se contracta burta nu simt si durere crescand in intensitate. Doar se face burtica tare tare.
Asa vagi dureri si intepaturi mai am in abdomenul inferior, cam pe linia chilotului si pe la solduri, dar sunt invariabile de contractarea burticii.

Imi pare rau ca puiul tau e bolnavior. Pupam dulce sa fuga febra si boala de la voi!

Elly 24+ cu Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Buna dimineata, burticutelor!

Elly, tare rau imi pare de contractiile tale...Intre timp am citit ca s-au mai rarit, sper ca am sa citesc in curand ca au disparut.

Aever, draga mea, linisteste-te. Citind postul tau referitor la fiul tau cel lenes , mi te si imaginam zicand toata fraza aia dintr-o rasuflare si ramanand fara aer la sfarsit. Eu nu l-am simtit pana pe la 19 saptamani, Tzuky nu l-a simtit pana pe la 23, la 18 nu e o tragedie sa nu il simti. Sigur e bine, nu te ingrijora de pomana! E foarte posibil sa-l fi simtit deja dar sa nu realizezi ca era el. Eu il simt ca niste pulsatii puternice de inima (ori cum zici, "zbatere de muschi"), nu am simtit fluturasi ori bule de apa minerala ori mai stiu ceva... Vreo doua saptamani am tot avut dubii, daca e el ori nu, pana a facut o sesiune de vreo 10 lovituri si m-a convins .

Acum am citit ca l-ai simtit...Bravoooo! El e, sigur, muschiul mic si zbataret :

Relativ la rochita - multe case "de moda" iti fac rochita pe masura ta (eu asa am facut-o) - tu alegi modelul, ei iti iau masurile, si ti-o fac intr-un terment decent. Eu zic ca ar fi mai bine sa fie una facuta direct pe masura ta decat sa fie modificata. Eu a trebuit sa astept doua saptamani ca sa o faca si sa mi-o aduca (asta era termenul obisnuit), dar cred ca daca le spui ca e "urgent" ti-o fac si mai repede.

Pulsul la 18 saptamani ar trebui sa fie intre 120 si 160.

Elena, poloneza noastra, felicitari!

Ioana, azi e ziua cea mare? Deja?! Da' stiu ca v-ati miscat repede! Va felicit din tot sufletul si va urez sa fiti toata viata la fel de fericiti precum sunteti astazi, sa va iubiti, intelegeti, sprijiniti in toate bucuriile si inevitabilele probleme ce vi le va aduce viata. Sa ne pui niste poze ca abia asteptam sa va vedem!

Andra, chiar nu stiu ce sa-ti spun relativ la amorteala. Eu citisem parca mai de mult (nu stiu daca e cazul tau) ca bebe se poate aseza intr-o pozitie care preseaza niste nervi ai coloanei si din cauza asta ai putea amorti. Soacra mea imi povestea ca vreo doua luni - ultimele din sarcina a umblat schiopatand pentru ca bebele statea cu capul pe ceva nerv si nu-si putea folosi bine piciorul... Odata ce-a nascut s-a rezolvat complet problema.

Tigruta, cat de rau poate sa fie ca Luca e bolnavior... Nu prea stiu ce sa te sfatuiesc din pacate.

Anitta, imi pare rau de cumnatii tai. Sa stii ca si noi ne intelegem bine cu ai nostri - tot fratele sotului, si regretam distanta.

Referitor la inima lui Mirciulica - ai perfecta dreptate in ceea ce zici. Si eu ma gandesc ca daca nu au fost prinse in 30 de minute de ecografie nu inseamna ca nu exista, dar parca citisem ca fluctuatii rare si nesustinute sunt normale acum cat inima lui e in crestere. Nu ma bucur neaparat ca nu exista, ci ca sunt mai rare. Om vedea acum in urma monitorizarilor cat de rare sunt.

Referitor la faptul ca inima nu pare solicitata - ma bucur iar enorm. Cu atat mai mult cu cat stiu sigur ca prin saptamana 20 pulsul era deja mai mic decat normal (si cine stie de cand e asa... ca acum ma enerveaza de mor aia de imi urmarea sarcina - cand gasea pulsul lui bebe cu Doppler-ul zicea ca nu poate fi a lui ca e prea mic si imi facea o ecografie sa vada doar daca bate inima, dar nu masura si pulsul- lucru elementar si esential).

Relativ la costuri...nici nu stiu ce sa-ti spun, sper totusi sa nu ne desfiinteze. Preturile in Franta sunt decente (de exemplu, ecocardiograma m-a costat 96 de euro vs. 700 de euro in Elvetia, unde costa 700 cu favoarea de a ma taxa numai pentru ea si nu si pentru consult - deci deja cu o "reducere" de vreo 3-400 de euro). Tinand cont ca de acum interventiile se inmultesc o sa incerc sa fac presiuni pentru a-mi folosi cardul de asigurat european, si daca nu pot o sa-i scriu sefului si o sa trimit la HR si Financiar toate facturile si o sa le cer sa mi le ramburseze. Eu de la inceput le-am cerut sa-mi faca o asigurare aici si sa nu mi-o mai plateasca pe cea din Portugalia (acolo am si obligatorie la stat si privata si de viata, platite de companie), ci sa-mi faca una aici cat sunt aici, nu? Ei, nu mi-a facut, asta este... O sa-i cer "despagubiri".

Mi-a mai zis ieri ca din cauza pulsului mic va fi probabil nevoie sa nasc prin cezariana (si taaaare ma intristeaza asta pentru ca noi am fi vrut vreo 3-5 copii, tati radea de noi ca om ajunge la numarul asta numai daca ii clonam ), si poate chiar la Lyon si nu aici "langa mine". Citisem si eu despre asta si stiam ca e posibil sa se intample. In timpul nasterii monitorizeaza pulsul lui bebe ca sa vada daca nu intra in stare de stres (ori ceva termen asemanator), insa la un puls asa de mic si cu probleme le e greu sa stabileasca daca e in stare de stres ori nu. Pentru ca el pare mereu in stare de stres .

A, si inca o veste buna e ca nu are (inca) acumulari de lichide in jurul organelor vitale - asta se intampla de obicei la fetusii cu puls scazut si e foarte grav - daca exista asa ceva rata de supravietuire e minima si trebuie nascut ca de repede pentru ca sansele de supavietuire a unui prematur sunt net mai mari decat ale unui bolnavior de asa ceva (termenul l-am uitat acum).

Of, ca nu puteam fi si noi linistiti... Nu, noi mereu cu stresul in spinare, in cel mai bun caz rasufland usurati tot la 2-3 zile ca nu s-a agravat situatia. Ma gandesc ca de pe la 30 de saptamani ar trebui sa cer si eu sa-mi faca injectiile de maturare ale plamanilor, acum ca nu stim la ce sa ne asteptam...

Diana 24+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Despre ce prima de nastere vorbiti?

Diana eu am o cunostinta care a nascut 4 copii cu cezariana, asa ca speranta moare ultima. Ma bucur pentru vestea buna si tinem pumnii mici si mari sa fie totul bine pana la final.

Mai eu raman tot stresata, al meu bebic nu pare sa miste foarte tare, simt niste rasuciri, contorsionari pe acolo, zilnic dar rare si parca la intensitate mica..ma enerveaza..am fost la control la inceputul lunii si totul e ok, am vazut ca misca la eco si tot asa slab simteam pe "dinafara"..sa ma duc la un alt control devin paranoica si alte 200 lei nu ma dau afara din casa, in conditiile in care merg pe 03.02 la Herghelegiu pt morfofetala si acolo sub 400 si ceva nu ies..
Si parca am si burtica jos, eu stiam ca data trecuta era ceva mai sus..ma rog..

Altfel ma agit sa termin de cumparat pentru botez, v-am spus ca sunt nasa ( a 5a oara) sambata viitoare, am luat mare parte din hainute dar mai am cate ceva, plus lumanarea, si ceva de aur..

As vrea si pt mine ce de impracat dar unde sa mai caut s aimi vina si sa nu fie rochie/pulover tricotat..uff..

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 20s+
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Alma, intre timp am sters ce scrisesem, i-am dat PM Laurei cu faza. Numai eu stiu prin ce am trecut pana sa raman insarcinata cu Amana, nu doresc nimanui sa treaca prin asa ceva, sa-si doreasca copii si sa nu-i poata avea...Din pacate sunt foarte multi care au conceptia asta, ca cei obtinuti prin IA si FIV sunt "dilii". Ai inceput sa simti fetitele?
Ioana, ma bucur mult pentru tine!!!
Cuchilici, am vazut ca si tu vei naste la Regina Maria, poate ne nimerim in aceeasi perioada
Tigruta, eu ii scadeam febra si cu paracetamol supozitor. Imi pare tare rau de cel mic, imi aduc si eu aminte cat de speriata eram in perioada aia, dar se face el bine repede, vei vedea! Da, are un copil acea persoana.
Diana, sper sa fie asta legatura cu amorteala, pe mine poate s ama doara orice si oricat, atata timp cat bebita este bine! A, sa stii ca se poate naste natural dupa o cezariana, daca trece destul timp...Moasa la care mergeam eu cand eram gravida cu Amy avea foarte multe cazuri de genul asta, mai ales femei din familii arabe unde se nasc multi copii.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 9 luni) si viitoare mami de baietel Victor 20s+

Mergi la inceput