Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (23)
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana85/diana85.jpg)
diana85 spune:
Ioana, te mai felicit inca o data si tare ma bucur ca a fost atat de frumoasa ziua asta! Cand am citit ca si Cristian, dragul de el, a fost de acord, mai mai mi-au dat si mie lacrimile.
Sunt convinsa ca verighetele sunt foarte frumoase (ca doar seamana tare cu ale noastre ) si abia asteptam sa vedem pozele
.
Alina, la multi ani fericiti impreuna cu puiutul ce vine . Vreau si eu un pic de tort...
Elena, bine ai venit! Sa ai o sarcina usoara mai departe si un puiut sanatos, nascut usor si la termen.
Titi, vazand cat de atasata esti de Edi, ma gandeam eu ca nu poate sa iti fie usor sa-l vezi asa de rar si ca sigur ai ales varianta asta pentru ca alta nu aveai.
Diana 24+ cu
Mirciulica
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Medeira spune:
casa de piatra si multa fericire, fetelor! sau mai bine zis, doamnelor!
am citit cateva mesaje de la niste burtici cu contractii.
ar fi cazul sa va povestesc si eu despre prima mea sarcina.
in primul rand, vestea sarcinii m-a luat pe neasteptate. imi pierdusem orice speranta de a mai avea un bebe - mi se spusese in nenumarate randuri ca nu ovulez, deci nici vorba sa pot avea coopii. si totusi minunea s-a produs, fara tratamente, doar intalnind 'omul' potrivit, adica pe actualul print consort si tatal copiilor. la inceput sarcina a fost usoara, fara neplaceri, dar incepand cu luna a 4a, au inceput contractiile. desi stiam ca nu sunt decat Braxton Hicks, am inceput sa ma ingrijorez in momentul in care devenisera dese, cam 4-6/h si durau pana la 3 min. in acest moment al sarcinii, sunt normale BH, dar nu de acea intensitate si durata. asa ca frumos m-am prezentat la Cantacuzino, la dr. Ursuleanu, care mi-a salvat sarcina. am stat 1 luna in spital, nu aveam voie sa ma ridic din pat decat pt wc, aveam si colul scurtat la 2cm si moale, am inceput tratament cu Arefam cantitati industriale, perfuzii 3/zi cu Gynipral (provoaca o tahicardie...), si cum eu nu suport branulele, va dati seama cum aratau venele mele la un moment dat... dupa 1 luna, am plecat acasa, tot cu interdictie de a ma ridica din pat, acelasi tratament cu gynipral, de data asta pastile. booon... pana la nastere, nu m-am ridicat din pat decat pt: wc, o data pe sapt dus total (igiena zilnica o faceam contra cronometru), si o data pe luna ma duceam mai mult tarata la control. ca sa pun capac la toate, colul s-a scurtat la 1.5cm (cum naiba, nu stiu, ca eu stateam culcata non-stop), si am devenit si suspecta de preeclamsie, avand o tensiune uriasa.
imi doream copilul mai mult decat orice, asa ca am indurat totul gandindu-ma numai la el. va dati seama in ce stare psihica ajunsesem dupa aproape 5 luni de stat in pat, cu frica permanent ca s-ar putea naste prematur? numaram zilele, cercetam situ-ri de specialitate, ma informam cu privire la nasterea prematurilor... si fiecare zi care trecea reprezenta o mica victorie pt mine.
in fine....ajung la termen. ma prezint la poarta spitalului cu bagajul facut si ii spun dr. ca sunt gata sa nasc, nu mai plec de-acolo fara bebe (asta era in 2010, in ian, iarna grea, si cum eu sunt din ploiesti, mi-era frica sa nu m-apuce nascutul pe DN1). semne de travaliu, ioc. am stat 1 sapt in spital fara niciun semn, niciun pic de dilatatie, sau contractie (acum cand aveam nevoie de ele, ia-le de unde nu-s). la un mom dat, incep ceva contractii, mie mi se par usoare, dar asistentele erau ingrozite de intensitatea lor, credeau ca nasca acolo, pe loc :)) eu nu simteam nici cea mai mica durere...ma trimit in sala de travaliu, asist la vreo 6 nasteri (cam traumatizant, serios, sa auzi chiar inainte de nastere urlete de durere, foarte incurajator), dar eu nimic. revin in salon, mai stau 2 zile, iar ma trimit in sala de nasteri. dr. mea nu aa vrut sa-mi induca nasterea, m-a trimis direct in cezariana pt ca: aveam contractii prea mari (bebe putea intra in suferinta fetala), aveam dilatatie 1cm dupa atatea zile(s-a intarit colul beton dupa atata gynipral). asa ca in 5 min eram pe masa de operatii, anest generala. recuperarea a fost groaznica pt mine, nu s-a creat nici legatura imediata cu bebe (tot ziceam printre dinti: bine, bine, voi ziceti ca e al meu, dar io nu l-am vazut cand s-a nascut, deci am dubii...) slava domnului bebe a fost sanatos, 3900kg/49cm, o minune mica.
dupa o intreaga poveste vreau sa intelegeti burtici dragi cu contractii ca daca urmati tratamentul prescris, va odihniti, nu ridicati greutati, si aveti incredere in doamne-doamne, sigur ajungeti la termen cu bebe si nu se intampla nimic rau. eu sunt un exemplu bun (mai putin cezariana). fiti tari!
acum, la a doua sarcina, am avut ceva sangerari in sapt a8a, au trecut cu repaos la pat. deja imi venea sa-mi pun streangul de gat la gandul ca as putea repeta experienta anterioara cu zacutul in pat. dar cum bine se stie, nicio sarcina nu seamana cu alta, asa ca sunt la incep de luna a5a cu super energie, cu un gandac de baiat langa mine, cu sperante si vise legate de fetita ce va sa vie.
sper ca nu v-am plictisit cu toata insiruirea, dar eu nu cunosc pe nimeni in ploiesti, simt nevoia sa mai schimb impresii cu viitoare mamici, si de ce nu, sa-mi fac noi prieteni.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
Alina multumim de cinste..
Ramo pe Luca l-am lasat o singura nopate la soacra si crede-ma ca n-am putut dormi toata nopatea, asa ca te inteleg cat iti e de greu dar cand n-ai alta posibilitate asta e..Noi scoica am folosit=o mai mult de 6 luni, cred ca vreo 9 luni..iar masuta de infasat pt mine e un lucru indispensabil, am avut din aia care am pus=o pe patut, dar mi-a fost de mare ajutor si am folosit-o pana pe la 1 an..
Elena bine ai venit..ce dea Elene ce frumos ai pereche..cum te descurci cu cel mic???
Corina bafta la morfo..sa vii cu veste bune..profita acum de concediu ca dupa ce vine bebe incepe agitatia..
Elena_gd bine ca te-au mai lasat si pe tine intepaturile..wii si mie imi place, dar zic pas ca as obosi imediat..
Ioana bun venit in clubul meu si eu mananc de sparg..ufff far nu ma pot abtine..si acum sunt cu farfuria in fata...ma bucur ca a iesit o cununie frumoasa..astept pozici
Mai am de facut ardeii umpluti..ciorba de burta e gata
Si bineinteles ca zici ca a fost razboi in bucatarie ca eu altfel nu stiu sa fac mancare
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 24+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/titi143/titi143.jpg)
titi143 spune:
Ioana inca o data felicitari. Cand am citit postarea ta mi-au dat lacrimile. E asa de minunat sa avem o fiinta care deocamdata e numai a noastra. Si eu cred ca de multe ori ei ne inteleg chiar daca sunt acolo la caldurica.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 26+
Robert Aaron
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mirina5/Mirina5.jpg)
Mirina5 spune:
buna!!
eu am intrat mai tarziu, am avut o zi plina..am fost la condus, apoi am fost la coafor, m-am facut frumoasa
sa vad daca imi mai amintesc despre ce ati vb...
in primul rand, bun-venit noilor burticute
felicitari inca o data Ioana si Anca Casa de piatra!
Andreea, sunt superbe verighetele, sa le purtati cu placere! Si in legatura cu socrul, urat din partea lui, dar incercati sa nu va lasati afectati...La urma urmei, conteaza doar familia voastra: tu, sotul si bebita! Daca vroia sa vina, facea un mic efort, la nunta mea a venit bunicul meu de 75 ani tocmai din Piatra-Neamt pana in Hunedoara...pt mine a contat enorm, mai ales ca nu stiu cand il voi mai vedea...
Ellyshor...tot cu probleme...imi pare sincer rau, dar te rog sa nu te mai stresezi, chiar daca nu-ti poti lua gandul de la asta, gaseste-ti o activitate sa mai uiti..sunt sigura ca DD va fi bun cu tine si bebita se va naste sanatos!! mai ai putina rabdare, ce-a fost mai greu, a trecut!
Laura, sper ca nu e nimic grav, te asteptam cat mai repede la odisee.
fetelor, nu stiu ce nume sa aleg in cazul in care e baietel..ce-mi place mie, nu-i place lui tati si invers... greu e cu alesul numelui...pana la urma am ales Adrian-Sebastian, dar tot nu's convinsa...ufffff
pupici, ma intorc la invatat
Irina 25+ cu Kinder surprise
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mirina5/Mirina5.jpg)
Mirina5 spune:
am uitat sa va zic ca eu INCA mai merg la baie de 3-4 ori pe noapte, iar ziua de vreo 10 ori, asa ca Shoshonik, slabe sanse sa se schimbe ceva prea curand. Picioarele nu ma dor, doar ca obosesc pe scari, ce-i drept, stau la etajul 3.
Si pe mine ma ingrijoreaza putin contractiile, le aveam cand stateam in picioare, dar am inceput sa le simt chiar si cand stau intinsa in pat...nu am ridicat nimic greu, dar fac putin efort fizic (fac curat, aspir, fac cumparaturi etc). Inteleg ca sunt contractii BH, dar tot nu's linistita...
Irina 25+ cu Kinder surprise
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana85/diana85.jpg)
diana85 spune:
Elena, nu ne plictisesti deloc! Dimpotriva, ne dai sperante povestindu-ne despre sarcina ta care a avut un final fericit in ciuda tuturor problemelor.
Ca sa iti modifici semnatura du-te in bara de meniu din susul paginii, in meniul "Contul meu". Alege de acolo "Profil Personal". In noua pagina deschisa o sa apara o alta bara de meniu in partea de sus, alege de acolo "Editeaza Profil". Semnatura o treci in sectiunea "Optiuni profil".
Tigruta, m-ai innebunit cu meniul!
Irina, imi amintesc (nu cu foarte mare placere, e drept) de sesiuni... Tare greu mai era, si nu cred ca as vrea prefera sa fiu din nou studenta doar datorita lor . Daca nu te superi ca te intreb, la ce esti studenta?
Adrian imi place si mie, e prin topul preferintelor, insa nu m-am decis.
Diana 25+ cu
Mirciulica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Shoshonik/Shoshonik.jpg)
Shoshonik spune:
M-am intors cu vesti super-bune
In primul rand, e tot baietel, nu i-a cazut putzulica . Nu am stat mult la eco, cam 25 de minute, medicul spunea"normal" la tot sau examinare dificila. A stat cu capul jos si piciorusele pe la coastele mele, cu o mana sub cap si cealalta pe cap( a ras si medicul ca a stat mereu cu mainile pe capusor), eu n-am vazut mare lucru dar tati se amuza teribil de smecherul lui. Sa va scriu ce inteleg eu: ventricul lateral st( la dr e la fel)- corn posterior 7mm;DBP 50,0mm;CA 170,0mm;PC 188,0mm; LF 35,6mm; greutate 433g;sarcina monofetala 21s 4 zile, morfologie si biometrie fetale in limite normale, placenta cu insertie fundica si anterioara grad 1, lichid amniotic in cantitate normala.In rest, scrie normal la tot, fara parametri.
Pupici.
Mihaela21+
cu Eduard-Flavius
![](images/user_woman.png)
Medeira spune:
tigruta, merci pt urare.
pustiu meu se duce la gradinita (particulara, program redus), asa ca am 5 ore numai pt mine... s-ar zice ca am timp berechet pt mancare/ curatenie/ etc. din pacate stau esuata pe canapea pana vine el de la gradi. s-apoi are el grija sa ma tina la 220 pana seara.
eu nu am cu cine sa-l las, nu am parinti, iar ai printului consort sunt prea departe. asa ca nu stie pe nimeni in afara de mami, tati si gradi. sunt un pic ingrijorata cu el, are 2 ani si nu vrea sa vorbeasca. mai chinuieste el o masina - ninina, un foc - foco, dar prea putin pt varsta lui... stiu ca baietii sunt lenesi, dar nici chiar asa...