INSEMINARE 85
Raspunsuri - Pagina 20
mari_dom spune:
Buna! Pot sa-ti spun ca eu sunt una dintre fetele care au facut stimulare cu Gonal, dar eu am facut 75 ml, iar dozajul este foarte usor,mai greu este prima data.Mie d-na dr. mi-a zis sa le fac in burta,daca citesti prospectul ai sa intelegi f. bine.rezultatul la mine a fost de trei foliculi dintre care unul de 21,5.Acum asteptam cu nerabdare rezultatul. Inseminarea am facut-o pe 6 Martie. A, am uitat sa-ti spun ca inainte de a face Gonal din ziua a 3-a a c.m. am luat Ovamit cite 2 tb.pina in ziua a 7-a si apoi am facut Gonal. Sa ai bafta multa si mult succes.
cristina.ela spune:
E posibil sa vada la eco faptul ca mnstra vine a doua sau a treia zi dupa? Ieri in ziua 26 (la un ciclu de 30-31, cu ovulatie prin zilele 16-18) mi-a spus ca azi sau maine vine menstra...eu astept sa vina pe 14, poate chiar 15 (nu se calculeaza din ziua ovulatiei + 14 zile?).
Culmea ca azi-noapte am simtit crampe ca de menstra sa fie autosugestie sau poate o fie vorba de implantare (visez si eu)?
Sanii sunt imensi, durerosi.
Ar fi bine sa nu se confirme spusele d-nei dr. ca nu pot incepe stimularea cu Gonal, comanda va sosi abia pe marti, miercuri.
Dau o .
cristina.ela spune:
mari_dom,
Am facut anul trecut 3 IA, cu stimulare usoara Clomifen (Clostylbegit). Am avut 3 foliculi buni. Acum a zis d-na sa fac cu Gonal, sa compensam problema sotului, care are normospermie cf. ultimei spermograme din februarie 2012, dar cam multi anormali (68%), iar concentratia pe ml. este de 26 mil. (tratamente naturiste dupa modelul Dankutzei). Poate ca as avea sanse sa raman natural daca nu as avea anticorpii antispermatici putin peste val max a lab. Si FSH mare (desi AMH - rezerva ovarian e foarte buna)
mari_dom spune:
Draga Cristina, din pacate eu stiu ca la eco se poate vedea ca urmeaza C.M. , DAR HAI SA FIM OPTIMISTE SI SA SPERAM CA VA FI CU OCHISORI. Stii cum suntem noi ne legam de orice simptom si speram sa fie ceea ce ne dorim.Din pacate eu fata de tine am AMH-ul scazut,dar nu ma dau batuta ,merg mai departe. Iti doresc din tot sufletul sa fie bine, sa se lase cu
cristina.ela spune:
Esti la prima incercare? Unde ai facut IA?
Din pacate la mine va fi a patra...si sper ca ultima, indiferent de rezultat. Nu sunt dispusa sa ma umplu de hormoni, sa umblu prin clinici, sa fiu tot timpul supusa stresului calaculand zile, etc.
Daca Dumnezeu a hotarat altceva pentru noi vom accepta acest lucru. In plus micul fibrom de 1 cm s-a decis sa mai creasca putin, 0,5 cm. Sa se faca mare...
Nu stiu ce as putea lua (remediu naturist) sa il determin sa plece din burtica mea...cred ca poate un bisturiu, ceva...
mari_dom spune:
Nu sunt la prima incercare, am mai facut o I.A. pe natural dar nu a mers, iar dupa 3 histeroscopii, histerosalpingografie si tratarea unui chst care a aparut intre timp luna aceasta am facut o I.A. pe stimulare ,care a mers cam lent la mine,nu stiu de ce. Eu ma tratez cu d-na dr. Moisa, la cabinetul dinsei.O apreciem tare mult atit eu cit si sotul meu si de fiecare data ne da incredere si speranta.Azi este a-6-a zi de la I.A. si nu am niciun semn ,dar sper in continuare.Asteptam cu nerabdare o minune in viata noastra! Te pup si sa auzim de bine.
gabyv spune:
Buna
Si eu am folosit Gonal 75, dar nu prea am avut rezultate... dar asta din cauza mea, ca nu prea dau rezultate la stimulare.
Am avut mai multe reactii adverse decat la Puregon, desi sunt aceasi substanta, difera numai versiunea, una e alfa si alta beta
Miky, pe unde umblii?
Succes si spor la teste duble
dankutza spune:
Eu sunt pritena buna cu Gonalul. Am facut doze de la 37 pana la 250Ui . AM facut si step up si step down protocol. Injectiile nu sunt greu de facut. SI eu m-am uitat prima data pe net ca sa vad cum se face. Apoi a devenit o rutina. MAi nasol e cand ti se da o doza din asta aiurea pe care nu o gasesti pe pen. Atunci am facut o parte din doza cu penul si apoi am facut si cu seringa> Deci m-am intepat bine. Eu oricum nu am o probolema cu intepaturile, mai ales daca mi le fac eu. Neaparat trebuiesc facute la aceeasi ora si nu ba la 5, ba la 7 ba la 10.
Injectiile se fac de o parte si de alta a buricului. Nu in ovare.
Gonalul are rezultate bune. Asat vara m-am "impuiat" bine de la el. Aveam cam vreo 8 foliculi peste 17. Deci trebuie avuta grija f mare la doza. In mod normal ar trebui sa te duci la o eco la 2-3 zile ca dr sa scada/mareasca/opresca doza. Daca ar fi fost sotul vreun zmeu, sigur ramaneam, SI acum imi pare rau ca nu am facut IA si am mers pe CSD. Am zis ca daca e sa am si 10 foliculi, tot ma inseminez ca miopii de spermatozoizi, au ratat sexy ovulele mele.
Deci efecte adverse, posibil hiperstimulare, dureri de sani (uneori am senzatia ca ma arde prin sani ceva) si cam atat.
Nu te speria ca o sa te obisbuiesti cu injectiile. Acul este f f subtire si scurt. Parca mai subtire ca cel de insulina. Pai este acul la fel de mare ca cel folosit pentru vaccin la bebelusi.
DEci, sotul a avut o spermograma mai buna dupa tratament?
cristina.ela spune:
Buna Dankutza, mari_dom!
Mi-a explicat d-na dr. asa este protocolul, dupa 3 incercari pe baza de clomife, la care am raspuns foarte bine (sincer nici natural nu am probleme cu ovulatia, in ziua 14, fara stimulare aveam un folicul de 17,7 (eu ovulez, cf. celor 3 luni de monitorizare, prin zilele 16-18) deci automat ajungea cel putin la 20 mm.
Dar a spus sa suplinim prin stimulare problemele sotului, desi rezultatul din feb. e normospermie. (26 mil/ml, volum 3,1 ml, morfologie 68% anormali, 32 % normali (adica peste 15% Kruger criteria).
Cred ca doar anticorpii mei pot bloca inaintarea acestora. Sau poate pur si simplu e voia lui Dumnezeu.
Tratamentul sotului a fost cam acelasi cu cel al sotului tau:
Spermotrend
Seleniu
Zinc
Vit. C
Omega 3 ulei de peste
Spirulina
Acid folic
Branca
Napraznic
Polen
Q10
si fara alcool. Doar suc, fresh-uri, limonade, fara mancare cu E-uri.
ALTESA spune:
feteleor care mai e procedura pentru o inseminare c donator?
cat costa?
dr cezara bucur face dar dr. moisa? si unde mai pot fi gasite la ce cabinete?