FIV in Ungaria 150

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

bombi,eu cu protocol lung si 3 Merionale am avut doar 6 ovocite si 5 embrioni.
am transferat 3 si nu am mai ramas cu nimic pentru FET.

sunt convinsa ca daca ii lasam si pe aia 3 de i-am transferat la blasto...nu mai aveam ce sa transfer....pentru ca cei 2 ramasi nu au mai ajuns la blasto.

eu nu am incercat nimic...in afara de heparina-si asta pentru ca mi-am facut de capul meu profilul de trombofilie...nu am facut altceva.
a ba da...am incercat injectia cu Diphereline dar tot de capul meu.

si am mai citit de cateva chestii despre care vreau sa discut cu turcii daca tot sunt deschisi asa.

IMSI nu cred ca este o optiune pentru noi pentru ca stam bine cu gigeii...PK mi-a spus ca la ultima procedura fertilizarea s-a produs aproape instantaneu.

3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
4 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

nici noi n-am fi avut nevoie de ICSI, dar este necesar la PGD pt a se evita contaminarea cu alt material genetic. Iar IMSI a fost bonus ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ImiMS spune:

Buna dimineata fetelor...o zi frumoasa va doresc!

Samira si fetele...va multumesc si eu ca ne-ati impartasit din experientele voastre

Am si eu o intrebare...asa de dimineata...ptr ca nu va cunosc povestea si merge incet cu cititul din urma, din cauza lipsei de timp: inainte sa ajungeti la FIV, ati ramas vreodata insarcinate natural?( chiar daca nu ati dus sarcina la capat )...Pe mine ma macina rau intrebarea asta, ca...desi la noi nimeni nu a descoperit inca care ar fi problema reala...eu NICIODATA in acesti mai bine de 5 ani de incercari nu am ramas gravida!!!

Mergi la inceput

bombi,legat de PGD PK a avut iarasi o pozitie care m-a surprins.
o sa-ti dau copy diseara din raspunsul lui.

imims,daca citesti semnatura mea te lamuresti in ceea ce ma priveste.

o zi buna tuturor

3 sarcini extrauterine
4 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite

Mergi la inceput

bombi,uite ce zice PK despre PGD.

PGD was though to increase pregnancy rates but randomized studies showed no effect or even a reduction so genetic screening with the available methods is not recommended. There is a new technology undergoing evaluation at this point but results are not available yet.

deci...tot e eperimental si e mai bine sa nu incercam.

acu' chiar ca am plecat.

3 sarcini extrauterine
4 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank30 spune:

Buna dimineata fetele ,

Qiao, greta, corinuka, sa fie cu noroc la voi si la restul fetelor care asteapata un raspuns pozitiv.
cris 25, eu am fost la clinica de hematologie la dr. Bojan si am mai auzit si de o dr. Claudia Nicorici de la spitalul municipal la care merg multe gravidute.
bombi sau rubia,tin sa-ti multumesc si acum dupa un an si ceva pentru adresa farmaciei din Wels ca altfel nu reuseam sa-mi fac rost de vaccinul anti-rubeola ( in tara nu se mai gaseste in forma simpla decat compus).
Am reusit in sfarsit sa fac vaccinul si constat ca nu am nici un efect advers adica nu febra nimic, ma intreb oare i-si face efectul? Daca a facut careva dintre voi imunizarea o rog sa-mi spuna si mie ce manifestari vor fi sau orice amanunt ar fi binevenit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

samira, cred ca studiul de care vorbeste PK se refera la cit de benefic ar fi PGS daca ar fi folosit de rutina la orice FIV. Si, da, pot sa inteleg de ce nu ofera aparent nici un beneficiu (risc de distrugere a embrionului la biopsie, risc sa se dezvolte mai schiop dupa, mozaicism -> celula analizata poate sa nu fie relevanta pt restul embrionului, rata de eroare a analizei in sine). Ca avantaj este rata mai mare de nasteri (nu vs. ER, ci vs. clinical pregnancy)

Si ca sa las numerele sa vorbeasca, conform ESHRE 2006 rata de succes este

FIV: 29% pregnancies/ER; 21.5% deliveries/ER -> 74% deliveries/pregnancy
ICSI:29.9% pregnancies/ER; 18.4% deliveries/ER -> 61.5% deliveries/pregnancy

PGS+Reccurent implantation failure: 24% pregnancies/ER; 19% deliveries/ER -> 79% deliveries/pregnancy
PGS+Reccurent miscarriages: 27% pregnancies/ER; 22% deliveries/ER -> 81% deliveries/pregnancy
PGS+no indication: 21% pregnancies/ER; 16% deliveries/ER -> 61% deliveries/pregnancy

Si daca te uiti doar la ultimul rind, s-ar putea trage concluzia ca de fapt, mai bine lipsa.
Dar la implantation failure si miscarriages, in cazul FIV clasic este sigur in partea de esec, pe cind cu PGS ai totusi 19/22% sanse (deliveries).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danylini spune:

Buna fetele

samira, imi cer scuze daca nu ne-am inteles ce vream sa zicem, sper ca nu te superi ca ma bag si eu inseama....

fetelor voi ce stiti despre mama surogata si daca stiti pe cineva care a apelat la asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floryma spune:

Buna tuturor,

Scriu si eu putin off topic.

Surioara mea este insarcinata in saptamana 11 si incepand cu saptamana 16 trebuie sa inceapa un tratament cu josamicina sau pristinamicina 500mg/16cp. Am vazut ca substanta nu se mai gaseste in Romania. Nu stiu exact daca acestea sunt si denumirile medicamentelor. Am vazut ca se fabrica undeva in Franta si Germania.
Daca ma puteti ajuta cu date de contact a unor persoane care a urmat un asemenea tratament si mai are ramas ceva medicamente sa le putem cumpara sau alte date de contact care ne poate ajuta sa le procuram din faramaciile din strainatate. (am vazut ca se solicita reteta la farmaciile din strainatate, oare o reteta eliberata de medic roman este ok).

Va multumim anticipat pentru tot.

FIV1_Iulie 2011 fara ET
FIV2_Septembrie-Octombrie 2011 cu ET, nereusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank30 spune:

floryma, toate farmaciile va vor cere prescriptie de la medicul de familie si da e valabila daca vreti sa comandati( scanata si trimisa pe mail sau prin fax ). Denumirea medicamentului poate fi diferita daca are alt producator.

Mergi la inceput