Nu face nimic in casa?
Raspunsuri - Pagina 7
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Maria_1 msl1, ceea ce povestesti aici este de-a dreptul infricosator. Tu descrii ceea ce eu numesc "vaduvie mascata". Cu toate ca esti cu cineva, de fapt esti singur si cu toate ca au trecut niste ani (mai multi sau mai putini) de cand esti in relatia respectiva, cu toate ca apare un copil, femeia continua sa fie singura la toate. Dar totusi nu este chiar ca o vaduva, care, la o adica e libera sa isi caute un sprijin in alt barbat (si fericirea). Si da, recunosc ca este groaznic. Indiferenta doare, intr-adevar, cel mai mult. Doare cand vezi ca celalalt nu se gandeste la eforturil pe care le faci, ca nu vede nevoile pe care le ai si e interesat doar de propriul confort ( fizic si intelectual). |
Ei? Parca-parca incepe sa ti se limpezeasca, asa-i?
Ceea ce povesteste msl1 este ingrozitor...nici nu-mi vine sa intreb ce-o mai tine langa un asa om...dar nici nu conteaza. Oricum, e un exemplu de luat in seama.
Si Laura, stiu ca nu-i bine sa vorbesti de funie in casa spanzuratului...dar de ce sa nu i se (re)aminteasca Mariei ce pierde? Ce, ai mai multe vieti, ca sa-ti permiti sa o irosesti pe asta?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Gabi_K spune:
Maria, daca vrei, te poti lupta cu el asa mai finut.... poti sa duci gunoiul te rog pana intind rufele? si tot asa... sau poti sa-l dai afara din casa, si cu asta basta, daca tot nu te vezi langa el intemeind o familie.
Sau cum ti-au zis fetele, poti sa chemi pe cineva sa faca curat, dar ceea ce nu am inteles, acel cineva de ce trebuie sa fie femeie??? Odata chemi un barbat "menajera" si il lauzi 3 zile dupa ce a facut curat, poate data viitoare se ofera el
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
msl1 spune:
Rufus,
Am mai raspuns la alte subiecte de ce sint inca casatorita cu un asemenea om; pe scurt - neputinta mea financiara (nu ma pot intretine singura din 9$pe ora cu 2 copii mici) aici nu exista sistem de ajutor social ca in alte tari, (am incercat sa ma despart si ar fi trebuit sa locuiesc in shelter cu homelesii indefinit...si pina la urma as fi pierdut copii) nu mi-as permite din 9$ pe ora sa locuiesc decent(in sensul ca nu in ghetto ca in casa nu sint prea decent inghesuita in bucatatie/living cu copii)/sa platesc masina/asigurarea/asigurarea de sanatate/gradinita copiilor/ etc etc astea mi le plateste el; daca as divorta de el nu ar mai plati nimic si-ar da demisia si s-ar muta pe proprietatea ma-sii unde ar sta bine mersi si ar lucra la "negru"
el cred ca sta insurat din orgoliu pt ca i rusine sa divorteze inca o data(a mai fost o data) ar fi o alta "ratare" in viata lui cu care nu vrea sa aiba de-a face;
ceea ce am povestit este doar unele faze"light" prin care am trecut/trec, cu speranta ca userul maria si alte fete de pe forum in aceeasi situatie sa se trezeasca pina nu e prea tirziu; dar daca vor sa auda alte faze mai "tari" ca sa le conving le pot povesti si pe alea....
parerea mea e ca un om asemenea construit nu se va schimba si mai bine lasa-l inainte sa apara copii si sa se complice situatia!
Maria_1 spune:
Msl1, eu mi-am imaginat ca asta ar trebui sa fie motivul pentru care inca mai stai in situatia asta. De ce? Nu am citit alte postari ale tale, dar asa cum am mai spus, si la mine....el castiga mai bine ca mine. In momentul de fata cred ca as putea sa ma intretin (la limita decentei), dar daca ar aparea copii, as fi legata de el in mod cert. Cu cat castig acum nu as putea intretine casa, copilul si pe mine. Ar fi practic imposibil.
Asta este un alt motiv de ingrijorare pe care il am.
Niciodata nu stii ce se poate intampla in viata. Daca il calca o masina? Daca face un atac cerebral? Daca pleaca cu alta?
Eu as ramane cu un copil in imposibilitatea de a-l creste in conditii firesti.
Eu nu stau cu acest barbat pentru bani. As putea trai singura. Dar in viitor, daca veniturile mele raman aceleasi, s-ar putea spune ca el m-ar intretine pe mine si pe copil. Lucru care este cu doua taisuri si pe deasupra periculos. Nimeni nu se poate baza pe stabilitatea psihica si emotionala a nimanui. Daca barbatul tau se hotaraste sa plece intr-o zi? Ce o sa faci? Cum o sa te descurci cu cat castigi?
Eu am mai intalnit asemenea povesti si incerc din rasputeri sa evit lucrurile astea. Cel mai important este sa te tii pe propriile picioare. Nimeni nu poate sa spere ca cel care il sprijina financiar o va face neconditionat si pentru totdeauna. Moartea este un obstacol. Daca intr-o zi i se intampla ceva?
Mie nu imi dispare gandul asta in nici un moment. Trebuie sa fiu pe picioarele mele cu orice pret. Cu oricine as fi, oricat de bogat, oricat de amabil si iubitor. Niciodata nu poti sa stii si cea mai de incredere persoana pentru fiecare este el insusi.
O seara cat mai frumoasa va doresc!
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
Fara suparare, michelle, dar postarea asta e din categoria "nu am nici un sfat sa te ajute de fapt, dar am venit si eu sa ma laud". Nu cred ca pe Maria o ajuta sa citeasca liste interminabile de chestii faine ce le fac altii. Stie si ea ca sunt altii fac altfel. Ea vrea sa afle cum poate obtine si de la al ei ceva, cat de putin. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
nu e vb de laudat. nici nu m-am gindit la asta.
dar vroiam sa-i spun ca nu e virsta de vina, ca nu face nimic, ca nu are pofta de vitza ori ...ce i-o mai lipsi.
nu e vorba nici de prea mult efort sa faca citeceva in casa pe fiecare zi...ca daca stie sa pastreze mai mult de 30 min/zi nu ii ia.
e vb de a aprecia munca celuilalt, de a menaja pe Maria daca o iubeste , ca vine de la servici si ea obosita, de putina planificare zilnica.
dar de fapt situatia expusa de maria cred ca e mai complicata.
in primul rind nu cred ca sunt casatoriti...ok, fara sa-mi sariti in cap ca actele nu te tin, ca nnu conteaza.... dar daca e asa inseamna ca acest "domn" nu vrea commitment, nu vrea familie....
deci trebuiesc toate astea puse la masa rotunda, a explicatiilor, fiecare ce vrea de la viatza si de la celalalt si trasa o linie.
nu conteaza ca au fost irositi 4 ani cu persoana nepotrivita, asta va fi o experientza pt Maria pt viitor sa cunoasca mai bine persoana inainte de a incepe o viatza impreuna.
poate mai sunt si exceptii in care se mai schimba la nevoie, dar ...hai sa recunoastem...astea sunt putzine, de obicei schimbarile sunt in rau , nu in bine.
Domnul sa fie cu tine, Maria, sa te ajute, sa te lumineze si sa te indrepte pe un drum bun.
michelle
msl1 spune:
Maria,
nu stiu exact ce as face daca el ar da ortu popii acum; daca ar pleca si si-ar pastra serviciul statul l-ar obliga sa imi plateasca o suma frumusica lunar din salarul lui adica i-ar lua automat de fapt; dar nu pleaca, ca doar nu-i prost,nu? daca ar da ortu popii vorba aia si as ramine singura o perioada as fi asigurata prin banii de asigurare de la serviciul lui; de asemenea as avea situatie de "hardship" si mi-ar scadea plata la casa si as primi ceva bani de la stat(cred); dar in situatia de fata ca sint maritata cu el si el cistiga f bine statu considera ca el trebuie sa ma intretina; deci nu primesc nici un ajutor de la stat iar ca sa ma despart nu pot deocamdata pt ca nu ma pot intretine, el ar lua copii din orgoliu pt ca ar demonstra ca nu ii pot intretine etc etc e un adevarat cerc vicios;
singura solutie dupa cum am zis e sa fiu pe picioarele mele ceea ce e f greu fara pile si relatii sa obtin un servici mai bun; am facut un curs/scoala de recalificare aici in speranta ca voi obtine un servici mai bine platit dar nimeni nu ma angajeaza pt ca nu am experienta; caut solutii pt a gasi un servici mai bun, trimit cv-uri intr-una si intreb in drepta si in stinga de job-uri...de mi s-o dus vestea...deocamdata nimic...dar sper ca pe viitor va fi mai bine...
buflea spune:
Confirm si eu mesajele celor care au spus ca nu o sa se schimbe.
Daca vrei sa ramai cu el solutia este sa iti micsorezi asteptarile vis-a-vis de el pana la zero si atunci orice lucru minor pe care il va face te va surprinde placut pentru ca nu te asteptai sa-l faca.
Daca nu poti face asta, incercarea de a-l schimba se va dovedi a fi timp pierdut. In relatiile lungi, oamenii nu se schimba, se tolereaza. Daca nu il poti tolera asa cum e el, cauta altceva.
tic_tac spune:
maria, ai scris
Dar.....de fiecare data cand incerc sa vorbesc cu el despre nemultumirile astea -indiferent pe ce ton - se enerveaza cumplit sau se supara si spune ca nu sunt dreapta. Se enerveaza, tranteste, bufneste si nici vorba de discutii dupa "crizele" astea. Apoi, face ceva, doar ca in scarba, demonstrativ. Ca un copil tzafnos caruia i-am luat jucaria.
i-as fi trosnit una ! pai eu te consider sclava pe plantatie, asa atitudine nici macar copilu meu nu a avut cind era mic
e un comportament iresponsabil, de fapt nu are si nu va avea responsabilitate, fata de nimeni si nimic
in continuare va fi un parazit, un trintor care traieste pe efortul tau moral si fizic de a tine o casa, de familie nici nu poate fi vorba
eu as fi scapat de mult de el, adica cam din prima saptamina de trai comun, cind s-ar fi terminat alimentele din frigider
nu se va schimba niciodata
imi pare rau de tine ca ti-ai pierdut timpul cu el, 4 ani !
o inteleg pe msl1 si nu indraznesc sa zic nimic, doar o admir si o incurajez din toata inima.
Gabi_K spune:
citat din mesajul lui msl1 Rufus, Am mai raspuns la alte subiecte de ce sint inca casatorita cu un asemenea om; pe scurt - neputinta mea financiara (nu ma pot intretine singura din 9$pe ora cu 2 copii mici) aici nu exista sistem de ajutor social ca in alte tari, (am incercat sa ma despart si ar fi trebuit sa locuiesc in shelter cu homelesii indefinit...si pina la urma as fi pierdut copii) nu mi-as permite din 9$ pe ora sa locuiesc decent(in sensul ca nu in ghetto ca in casa nu sint prea decent inghesuita in bucatatie/living cu copii)/sa platesc masina/asigurarea/asigurarea de sanatate/gradinita copiilor/ etc etc astea mi le plateste el; daca as divorta de el nu ar mai plati nimic si-ar da demisia si s-ar muta pe proprietatea ma-sii unde ar sta bine mersi si ar lucra la "negru" el cred ca sta insurat din orgoliu pt ca i rusine sa divorteze inca o data(a mai fost o data) ar fi o alta "ratare" in viata lui cu care nu vrea sa aiba de-a face; ceea ce am povestit este doar unele faze"light" prin care am trecut/trec, cu speranta ca userul maria si alte fete de pe forum in aceeasi situatie sa se trezeasca pina nu e prea tirziu; dar daca vor sa auda alte faze mai "tari" ca sa le conving le pot povesti si pe alea.... parerea mea e ca un om asemenea construit nu se va schimba si mai bine lasa-l inainte sa apara copii si sa se complice situatia! |
OFF TOPIC: adica stai cu un jeg de om in casa, strict si numai pentru banii lui... si cica asa le este mai bine copiilor tai... de ce nu schimbi ceva in viata ta? ce exemplu le dai copiilor tai?
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
anda2009 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Gabi_K
OFF TOPIC: adica stai cu un jeg de om in casa, strict si numai pentru banii lui... si cica asa le este mai bine copiilor tai... de ce nu schimbi ceva in viata ta? ce exemplu le dai copiilor tai? Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002) Povestea nasterii: Lili si Robert |
O, Doamne! Urat definitiv acest off-topic. Banuiesc ca ai vrut s-o scuturi nitel, refuz sa cred ca a fost din rautate pura!
A povestit deja ca face ceva in acest sens, e foarte clar ca isi da seama de dimensiunile problemei si nici nu se complace in aceasta situatie la nesfarsit, ci face tot ce poate sa iasa din ea!