Proteste in tara - 2

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

O sa mai astepte un an, dai, timp in care poate pregati viitorii studenti la medicina. dar trebuie sa si aici un pic de efort si ceva recomandari...
Din cate am citit eu pe aici merge pe ginecologie...orice banca ii da un imprumut pt inceput...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

capcaune, eu nu inteleg mentalitatea ta.
Adica, daca in Romania o duci mai bine, poti sa spui ca Romania este o tara ok? Daca majoritatea o duce prost si o mica parte o duce bine, tu consideri ca nu sunt motive sa se iasa in strada?
Pe mine la lasa rece Xurile sau Qurile care circula pe strazile pline de gropi. Ma lasa rece si ca vad Mall-ul plin de abia gasesc loc de parcare (cel putin in TM, Mall-ul este populat 80% de pitipoance si smecheri). Ma lasa rece ca sunt multe vile la periferia Timisoarei.
Ma uit mai degraba la majoritatea care abia are bani sa ia carne o data pe saptamana, ma uit la multe fete de pe acest forum care nu isi permit 2000 de euro sa faca o fertilizare in vitro (nu toata lumea are job-uri bine platite ca sa isi permita sa stranga banii astia), ma uit la pretul motorinei si imi vine sa o iau razna, etc, etc. Ca sa nu mai zic, ca ma ingrozeste invatamantul, sanatatea si altele. Ma ingrozeste viitorul de aici.
(Nu, eu nu o duc prost.; dimpotriva - dar daca eu o duc mai bine decat altii, nu pot sa pretind ca in Romania se traieste bine. Mi-a ramas gandul la o femeie care era cu fetita ei intr-un magazin si fetita cerea un iaurt cu fructe si mama i-a zis ca nu are bani, si ca o sa ii ia cand vine salariul; sau la un barbat, care a cerut 4 (patru) felii din cel mai ieftin parizer...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Cei care abia au intrat in campul muncii de pe bancile facultatilor nu au mari sanse de castiguri bune in domeniul lor.
In profesie trebuie sa cresti, sa devii bun si sa dmonstrezi ca esti bun, atunci usile se deschid mai larg. Ai nevoie de timp.
Cu alte cuvinte incepi de jos, si jos nu e bine deloc financiar vorbind.

Tinerii la inceput de drum au mari probleme financiare, iar daca familia nu ii poate sustine vor simti mai acut aceste probleme.
Asa merg lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Zi-mi cum as putea sa muncesc mai cu spor si cu cap pt. a face mai multi bani.

Sistemul privat de sanatate te asteapta cu bratele deschise! Un ditamai spital privat se deschide zilele astea la o intersectie departare. Si-s zeci de spitale private, sute de clinici private, zeci de mii de cabinete particulare.
Dar atentie! E de munca, nu prea e timp de stat pe forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

L
Dar e mai usor sa ne plangem ca nu avem decat sa facem ceva...
eventual sa ne dea domnule guvernul!

Atunci sa ne ia guvernul si mai mult ca sa aiba ce ingropa in autostrazi inexistente, partii de schi la cuca macaii unde nu exista hoteluri, psicine in sate unde nu exista apa curenta si canalizare, parcuri in padurile de langa sate...

Ca asa iesim din criza, investind cu cap. (Evident in propriile buzunare.)

Ideea e ca guvernul nu se mai opreste din luat si din taiat si nu se vede ce-ar pune in loc si cum maririle de taxe si taierile o sa se concretizeze in crestere.

Si legea sanatatii care a declansat nemultumirile astea tot asta ne spunea: "Mentinem contributia pt sanatate la fel si va dam de ea.... ceva (nu se stie ce, nu se stie cat, nu se stie cum si unde dar stati linistiti ca ceva va dam). Pentru orice nu e inclus in ceva-ul ala platiti voi extra, nu se stie exact cat si nici cui o sa platiti si nici nu stim inca pentru ce anume dar e sigur c-o sa platiti in plus.
Altfel sunteti niste viermi nesimtiti care nu intelegeti ca e nevoie de legea asta, reactionarilor!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Eu nu am inteles eu ultima pagina de postari, adica "duceti-va la munca" dar unde sa munceasca oamenii daca nu sunt locuri de munca?
La asta nu s-a gandit nimeni?
De ce nu va ganditi la proaspetii absolventi de facultate care nu isi gasesc un loc de munca?
De ce nu va ganditi la acei studenti care au facut masterul in strainatate pe banii statului si cand au venit inapoi statul nu i-a bagat in seama a preferat sa isi lase pe aceloe posturi banoase oameni care nu au habar de ceea ce fac acolo,puteau sa puna studentii instruiti veniti de la studiile platite din banii nostri?
De ce nu va ganditi la mamele care au cotizat o groazas de timp la stat si primesc o indemnizatie de mizerie si unele care au indemnizatii foarte mari?
Oamenii au strans cureaua, dar cat poti sa o mai strangi ?
Eu ma dau pe mine exemplu am fost cu fetita l-a doctor si i-am platit pe un medicament care cik era compensat(sau gratuit)am platit 121,44 Lei in conditiile in care in luna decembrie am platit 40 de lei mi se pare absurd cand se spune ca medicamentele pentru copii ar trebui sa fie gratuite.
Deci ceeea ce face statul cu noi e3ste o bataie de joc.
Ma gandesc ca si deputatii si senatorii ar trebui sa stranga cureaua nu sa isi cumpere masini,sa isi inoiasca mobila in parlament si tot ceea ce si-au mai cumparat ei.
Asa ca fetelor incercati sa vedeti si din p[artea cealalta a baricadei.
Asta este parerea mea sincera.
Si mi se pare absurd ca jandarmii au batut si injurat oameni nevinovati,batrani,sa dea cu picioarele in oamenii care erau la pamant.
O bataie de joc am ajuns noi oamenii pentru aceasta guvernare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui alina023
aberatia conform careia daca oamenii nu au bani de paine si carne, nu-i motiv de revolutie.

Oamenii care stiu ce vor se apuca de munca daca vor bani de paine si carne, nu de revolutie. Acum iti este mai clar cum gandesc?
Daca vor si unt de arahide muncesc mai cu spor sau mai cu cap.

Corect revolutie fac doar nebunii, de emigrat emigreaza rebelii si oamenii normali nu muncesc ei se "adapteaza" conditiilor de mediu ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

La medici e cel mai simplul... lucrezi la stat si iti deschizi un cabinet privat in paralel. Sau lucrezi si la privat...
E legal, e mult de munca si dureri de cap dar sigur vei putea sa traiesti decent.
Profesorii pot da meditatii sau se pot angaja part time la gradinite, scoli private etc etc.
Dar e mai usor sa ne plangem ca nu avem decat sa facem ceva...
eventual sa ne dea domnule guvernul!

Esti medic? Intrebare retorica, bineinteles.
Eu sunt rezidenta, anul 2. Ceea ce inseamna ca in afara de anul acesta mai am inca 3 ani timp in care NU AM VOIE sa imi deschid cabinet.
Deci asta pica pt. urmatorii 4 ani.
La privat nu am la cine sa lucrez. Si daca vreau, pretentia e sa lucrez gratis.
Alt loc de munca nu imi pot lua deoarece nu am un program fix, si am si garzi pe care le fac gratuit pt. stat. garzi pt. care pana acum mi se trageau din bonurile de masa bonuri pt. ca se presupunea ca eu mananc la spital. Desi nu mancam.

Sa luam alt exemplu, cel al unui economist: lucreaza de la 7 jumate pana la ora 17. Cum anume ar putea sa lucreze "mai cu spor"? Ca nu pleaca inainte de 17, si poate sa aiba cel mai de admirat spor, tot atata e platit.

Sa luam exemplul unui vanzator care lucreaza o zi da, una ba. Adica o zi de la 8 pana la 22, a doua zi liber. Ce inseamna "mai cu spor"? Ca programul e fix.

Sa luam exemplul unui asistent care lucreaza la urgente, program 12/24-12/48. Evident nu-i ajung banii, asa ca s-a angajat si la o firma privata unde lucreaza tot in garzi, de cate 12 sau 24 de ore. Pe langa asta este obligat sa lucreze si la SMURD, ca asta vine odata cu faptul ca el e angajat la urgente.
L-am prins o data cand pleca dupa o garda de 12 ore la urgente, inainte o garda de 24 de ore la SMURD si urma o garda de 24 de ore la firma privata. Chestia asta se intampla lunar, sa plece dintr-o garda in alta.

Soluitia este sa nu mai fure cei mari, care isi permit, nu sa se ingroape omul de rand in munca doar ca altii sa isi bage in buzunare.
E ca si cum ti-as spune tie, Capcaune, ca daca vrei sa fii intampinat cu un zambet la spital si tratat cu mai multe zambete, munceste nenica, sa bagi bani in buzunarul medicului.
Tu acuzi medicul ca "fura", dar cand e vorba de policticienii care fura sfatuiesti omul sa munceasca mai cu spor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Cei care abia au intrat in campul muncii de pe bancile facultatilor nu au mari sanse de castiguri bune in domeniul lor.
In profesie trebuie sa cresti, sa devii bun si sa dmonstrezi ca esti bun, atunci usile se deschid mai larg. Ai nevoie de timp.
Cu alte cuvinte incepi de jos, si jos nu e bine deloc financiar vorbind.

Tinerii la inceput de drum au mari probleme financiare, iar daca familia nu ii poate sustine vor simti mai acut aceste probleme.
Asa merg lucrurile.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Atunci probabil ca doctora cu care am nascut eu era extrem de buna...
pt ca in varsta nu era sigur.
Avea un cabinet privat extrem de bine pus la punct pt femei ca mine care nu suporta sa stea la coada in policlinica de stat cu orele si prefera sa plateasca decat sa piarda timpul pt ca au asigurare ... timpul meu era mai pretios decat suta pe care o plateam la consultatie.
Si erau zile si la ea cand era plin. Iti faceai programare si aceasta se respecta intodeauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Capcaune, bingo!
E spital privat, deci nu ma pot angaja.
Stai linistit ca eu muncesc, am acelasi program ca si colegii mei din Germania, doar ca sunt platita de 10 ori mai prost, garzile le fac gratuit, iar mancarea aici e la fel de scumpa ca la ei. ;)
Ca sa editez: cand am inceput rezidentiatul eram intr-un mediu in care este absolut plin de medici dar foarte putin de lucru, adica o gaura in bugetul sanatatii. dar nimeni nu ia nici o masura in sensul asta. Stii de ce? Ca sunt membrii de partid si au obligatii. Atunci imi terminam treaba si la ora 10 si ma simteam extrem de dezamagita. Unde sunt acum rar terminam la ora 14-15, de la ora 7 si putin dimineata. Sunt putini medici, dar se opereaza pe banda rulanta, nimeni nu freaca menta, toti stiu pt. ce sunt acolo.
Daca ar fi cineva fara legatura cu politica si ar putea sa eficientizeze spitalele, alta ar fi treaba.
Amuzant este ca pori face garzi singur din anul 4, dar nu te poti angaja la o clinica privata.

Lady, azi m-a intrebat un coleg cat am salariul (el e in anul 5). I-am spus cat e si m-a intrebat cum naiba, ca si el tot atat il avea. Eu am iz ca da, normal, atat e in anul 1. Abia dupa ce mi-a atras atentia am realizat si eu ca de 5 ani de zile salariul n-a cerscut deloc. Dar pensiile politicienilor au crescut fara probleme.
Stiu ca am vazut anii trecuti la TV o stire despre voturi: aveau o lege care propunea cresterea pensiilor cu extrem de putin (mai putin de 5%), a fost evident respinsa, si imeiat dupa au votat cresterea pensiilor la politicieni cu 10%

Mergi la inceput