Proteste in tara - 2

Raspunsuri - Pagina 39

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Si pe Ceausescu l-am schimbat tot nedemocratic. Damn, trebuia sa asteptam votul, doar un vot, era atat de simplu.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

L-am schimbat nedemocratic traind intr-o societate inchisa, nedemocratica neavand alta alternativa.

Azi e altceva.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Totdeauna e altceva, in functie de ceea ce ne convine. Cand a fost mineriada, eu speram sa zboare Ilici. N-a fost sa fie, democratic sau nu. Sa spuna cineva aici sincer ca nu dorea sa plece Iliescu in perioada aceea.
Spune tu Viviana, il urai pe Iliescu au ba? Daca isi dadea demisia nu erai fericita?

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Si in zilele astea este tot ceva in genul pietei universitatii de atunci! Atunci urlau toti din toti rarunchii sa plece Iliescu si guvernul, acum urla sa plece Basescu si guvernul!
A plecat cineva atunci?

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Ce nu pricep eu este de ce neaparat singura alternativa de inlocuire a lui base este sa fie dat jos prin forta. De demisie nu s-a auzit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Demisia se poarta in democratii si la persoane care au demnitate si bun simt.
Nici un din conditii nu-i indeplinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

Si ce ne-a adus revolutia sangeroasa? Ilescu & co si 10 de mii de revolutioari privilegiati in toate cotloanele romaniei? Adica daca am fost fara cap in '89 si am reusit sa fim singura tara cu revolutie asa sangeroasa ii mai dam odata?

Banuiesc ca esti constienta ca daca basescu demisioneaza acum cei din piatza adica iliescu& co isi vor revendica legitimitatea conducerii?

Ce sa zic, bafta!

Citat:

Si pe Ceausescu l-am schimbat tot nedemocratic. Damn, trebuia sa asteptam votul, doar un vot, era atat de simplu.

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Marina

Depindea de noi sa nu fie sangeroasa. Azi nici nu s-ar pune problema sa-l casapim pe Basescu sau pe Boc sau altii din guvern.
Cat despre ce ne-a adus revolutia, ne-a adus libertate. Ca aceasta libertate a venit democratic cu Ilici si clica lui, asta e unul din neajunsurile democratiei. Uiti cati l-au votat pe Iliescu...as spune ca a facut furori mai mari ca Base, preaiubitul mariner...sau marinal?

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Revolutia oamenilor nu a fost sangeroasa. Varsarea de sange a fost necesara ca sa fie Ilici & comp salvatorii poporului in lupta cu teroristii. Sangele oamenilor a fost cel care le-a dat lor legitimitate.

Mergi la inceput

Piata univeristatii plina = 1500 oameni conform declaratiei jandarmeriei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xenia2006 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Citat:

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

L-am schimbat nedemocratic traind intr-o societate inchisa, nedemocratica neavand alta alternativa.

Azi e altceva.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Totdeauna e altceva, in functie de ceea ce ne convine. Cand a fost mineriada, eu speram sa zboare Ilici. N-a fost sa fie, democratic sau nu. Sa spuna cineva aici sincer ca nu dorea sa plece Iliescu in perioada aceea.
Spune tu Viviana, il urai pe Iliescu au ba? Daca isi dadea demisia nu erai fericita?

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

comparatia intre 1989 si 2012 este ABSURDA: cei doi termeni de comparat nu apartin de aceeasi categorie. o eroare de logica elementara...

ceausescu n-a fost niciodata votat la putere intr-un proces democratic
basescu a fost votat la putere intr-un proces democratic

- v-a pus cineva stampila in mana si bata pe spate la ultimele alegeri?
- ati fost amenintate, constranse sa votati altfel decat doreati?
- credeti ca basescu a castigat alegerile prin fraudare masiva la biroul electoral?

daca DA, atunci trebuie sa raportati acele abuzuri, sa faceti demersuri pe langa forurile internationale, sa chemati observatori OSCE, sa scrieti la ziar, pe forum, sa RACNITI DIN FUNDUL PLAMANILOR, daca e adevarat

daca NU, atunci zip it

si manifestati-va puterea in sistem LA VOT, nu cerand, in completa ignorare a legilor organice ale statului, demisii 'pt ca asa vreau eu'

uite, eu nu vreau asa, din principiu, si faptul ca nu strig in strada nu face mai putin importanta opinia mea, de-aici de la 8000 km distanta

ce-ar fi sa 'ne numaram' cati suntem de fiecare parte la urmatoarele alegeri?

ca nici cu alegeri anticipate nu sunt de acord, pur si simplu pt ca sunt cerute de pe-o pozitie de forta, in desconsiderarea constitutiei

Mergi la inceput

Xenia, eu incep sa-i dau dreptate B.nicii si sa cred ca nu prea scrii de la 8000 km.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

libertate si ceva mai putine traume sufletesti au capatat toate tarile comuniste din jurul nostru. in '89 nu am gandit-o si macar avem scuza unui sistem inchis si totalitar. Cu toata exagerarea de care sunt in stare suntem departe de dictatura.
eu nu-mi doresc anticipate , sper si ma rog ca societatea aia civila atat de invocata de deceneus capata chef si curaj sa iasa in fatza, poate ca protestele astea vor da ceva aripi nu numai lui iliescu & co ci si astora de ii asteptam sa ne izbaveasca (apropo cine sunt astia concret Deceneus?)

Mergi la inceput