Proteste in tara - 2
Raspunsuri - Pagina 30
BESTUTZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b Culmea ca eu cunosc o gramada care nu agreeaza aceste proteste, si nu sunt de la partid.. |
Sunt convinsa ca exista, poate ne expun si noua din motive...
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
ali spune:
citat din mesajul lui ela_04 Eu ii reprosez ca a taiat la salarii... la gramada, nu gasesc un termen exact...din topor, cred ca se putea lua mai putin de la cei care erau undeva pe minim... ii reprosez ca a acceptat ministrii slabi si ca om si ca pregatire. ii reprosez ca a acceptat sa fim iar sclavi pe plantatie la FMI. ca a fost mai usor sa maresti tva-ul decat sa implementezi un nou sistem de calcul... banuiesc ca astea intra la capitolul eficienta economica... si nu au tinut de el ci de ministri ...numiti... dar ... el sa vrut un presedinte jucator... asa ca toate astea i le reprosez lui acum. |
-Eu ii reprosez ca ales calea cea mai usoara. A fost mai usor sa taie de la altii salariile si sa creasca TVA decat sa inceapa prima data cu ministerele ( cheltuielile facute aiurea) si poate nu mai era nevoie de cresterea TVA sau poate trebuia taiat numai 10% din salarii nu 25%. Bani aruncati in investitii aiurea (parcuri verzi f scumpe si teren de fotbal cu nocturna la sat,...etc) puteau fi folositi altfel...
-Ii mai reprosez situatia invatamantului --- e varza peste tot.Cum sa am pretentia de la educator, invatator, profesor sa se straduiasca sa-i invete pe copii cand au un salariu de mizerie.
-Ii mai reprosez ca in curand nu mai avem foarte multe cadre medicale,ca restul au plecat la munca sa castige mai bine ca sa traiasca bine - asa cum le-a fost promis.
Eu cred ca distrugind invatamantul si sanatatea distrugi viitorul tarii
-Si pe langa toate aceste lucruri ii mai reprosez ca mai si rade batjocoritor de noi.
Marina spune:
pentru ca protestele astea nu au nici ap nici coada si poate sa-si dea si mama lui basescu demisia ca tot nu se rezova nimic. e trist sa vezi ca nici de un protest nu suntem in stare, pentru ce ne luptam sa cada basescu, nu mersi. cred ca aruncarea tarii intr-o situatie de instabilitate politica cu 6 luni inainte de alegeri este o greseala fundamentala mai ales in lipsa unei optiuni imediate. or fi ei oameni capabili, drepti si buni dar din diverse motive nu sunt nici in piatza si nici nu o sa iasa in alegeri, tot cu revolutionarii ne pricopsim. asa ca eu una sunt totalmente contra demiterii a tot ce misca in acest moment (daca nu ati observat peste tot in lume e oaresce criza).
mai bine gasim o idee viabila pe care o sustinem in loc sa aruncam in aer tot fara sa stim ce punem (am cam vazut cum s-a sfarsit '89 dar nu am invatat nimic).
Lali spune:
citat din mesajul lui Xenia2006 este opinia mea, si nu incerc sa te conving in nici un fel aceasta miscare este o convulsiune a unei parti a populatiei, nemultumita de pozitia lor economica in contextul actual miscarea nu este in nici un fel reprezentativa pt intregul electorat, si nu are nici o legatura cu pb de interes universal (libertate de exprimare, coruptie, drepturile omului) ca atare, orice alt segment al populatiei, care nu este de acord cu protestele (pt ca nu sunt in aceeasi situatie) are tot dreptul sa dezavueze manifestatiile; poate o fac, poate raman tacuti Always the dullness of the fool is the whetstone of the wits. |
Da' de unde esti tu sigura, sigura de toate acestea ?
Deocamdata se pare ca, in afara de "Jos Basescu !" nu exista in rest prea multe revendicari (sa le spunem) comune protestatarilor.
Exista oameni care manifesta pentru lucruri ce nu au legatura directa cu salariile, pensiile, alocatiile etc. Sunt oameni cu solicitari politice privind alegerile, de exemplu, sau cei cu Rosia Montana, sau altii care protesteaza impotriva clasei politice in general.
Manifestatiile din Bucuresti au fost "testate" pe viu cam de toate partidele politice care incercau, bineinteles sa-si asume o parte din nemultumiri si sa le contabilizeze, ca doar e an electoral.
A fost in multime Dan Diaconescu (PP), Orban (PNL), Igas (PDL), Irinel (candidat independent la Primarie). Toti, dar absolut toti au fost huiduiti.
Deocamdata este greu de coagulat ceva si de negociat ceva multumitor sa spunem pentru majoritatea celor din piata. Practic s-a oficializat un loc de protest universal, fiecare cu ce-l doare.
Ramonika spune:
vor ei alegeri anticipate, insa mai trist e ca nu stim pe cine sa punem in loc.
daca ar fi maine alegeri nu as sti pe cine sa votez.
probabil ar iesi USL la putere.
ar fi oportuna infiintarea unui nou partid, sa mai vedem si alte persoane, nu tot cele care se perinda de 20 si ceva de ani incoace la putere. insa ar fi greu sa convinga electoratul ca ei vor reusi sa faca ceva bun in tara asta.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
ramiris spune:
citat din mesajul lui Marina pentru ca protestele astea nu au nici ap nici coada si poate sa-si dea si mama lui basescu demisia ca tot nu se rezova nimic. e trist sa vezi ca nici de un protest nu suntem in stare, pentru ce ne luptam sa cada basescu, nu mersi. cred ca aruncarea tarii intr-o situatie de instabilitate politica cu 6 luni inainte de alegeri este o greseala fundamentala mai ales in lipsa unei optiuni imediate. or fi ei oameni capabili, drepti si buni dar din diverse motive nu sunt nici in piatza si nici nu o sa iasa in alegeri, tot cu revolutionarii ne pricopsim. asa ca eu una sunt totalmente contra demiterii a tot ce misca in acest moment (daca nu ati observat peste tot in lume e oaresce criza). mai bine gasim o idee viabila pe care o sustinem in loc sa aruncam in aer tot fara sa stim ce punem (am cam vazut cum s-a sfarsit '89 dar nu am invatat nimic). Marina |
Sunt de acord ca protestatarii au revendicari si nemultumiri diverse, in opinia mea refuleaza acum toate supararile si frustrarile "nestrigate" pana acum.
Anarhia si instabilitatea politica nu sunt clar o solutie insa ma indoiesc ca va fi demis cineva cu atat mai mult ca cineva va demisiona .
Eu vad in manifestatiile astea un castig: guvernantii de acum si cei care vor veni, macar pe termen scurt o sa se comporte ca si cum am conta putin mai mult si o sa renunte la comportamentul de stapani de sclavi care fac bine cu forta pentru ca populatia e apatica si oricum prea limitata ca sa inteleaga ce e bine pentru ea.
Si sper sa se mai tempereze furaciunile macar pentru un timp, nu-mi fac iluzii ca la nivelul de coruptie atins pot spera sa se termine cu ele....
Deceneus spune:
citat din mesajul lui Marina pentru ca protestele astea nu au nici ap nici coada si poate sa-si dea si mama lui basescu demisia ca tot nu se rezova nimic. e trist sa vezi ca nici de un protest nu suntem in stare, pentru ce ne luptam sa cada basescu, nu mersi. cred ca aruncarea tarii intr-o situatie de instabilitate politica cu 6 luni inainte de alegeri este o greseala fundamentala mai ales in lipsa unei optiuni imediate. or fi ei oameni capabili, drepti si buni dar din diverse motive nu sunt nici in piatza si nici nu o sa iasa in alegeri, tot cu revolutionarii ne pricopsim. asa ca eu una sunt totalmente contra demiterii a tot ce misca in acest moment (daca nu ati observat peste tot in lume e oaresce criza). mai bine gasim o idee viabila pe care o sustinem in loc sa aruncam in aer tot fara sa stim ce punem (am cam vazut cum s-a sfarsit '89 dar nu am invatat nimic). Marina |
"Inainte de a darama ceva, trebuie sa fii sigur ca vei putea cladi ceva mai bun."(Plutarh)
Vezi ce cugetare veche si in acelasi timp de actualitate?
ramiris spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Deceneus
"Inainte de a darama ceva, trebuie sa fii sigur ca vei putea cladi ceva mai bun."(Plutarh) Vezi ce cugetare veche si in acelasi timp de actualitate? |
De actualitate intr-adevar.
Acum intrebarea este daca lasam sa se eternizeze un rau sau il inlocuim cu altul (mai mic si prezumat, cel putin partial).
Bee spune:
Ok, protestele nu au nici cap, nici coada. Dar nu inteleg de ce ar trebui sa aiba. E mai bine asa. E evident ca nimeni nu se asteapta ca presedintele sa plece. Nici nu trebuie sa plece. Insa acei EI trebuie sa stie ca nu pot face orice fara sa se astepte la reactii. Ce alta forma de protest ar fi acceptabila? Ce alta forma de protest ar fi auzita? Da, ideal ar fi ca cei pe care "i-am pus" in parlament sa ne reprezinte. Felul in care o fac este discutabil. Nu se discuta neaparat aici despre sistemul de vot (desi Deceneus a mai pus problema), dar intrebarea mea este ce faci atunci cand votezi ceva si-n 2 ani te trezesti ca "alesul" tau face stanga-n prejur si adopta o alta doctrina (ce gluma buna cu doctrinele politice la noi in tara. Chiar au o alta doctrina decat cea a bunul plac?), un alt partid? Si ce faci cand puterea devenita majoritara nu discuta legi ci le trece prin parlament asumandu-si raspunderea, ca doar ei stiu mai bine. Unde ii mai poti sanctiona si cum?
ela_04 spune:
A aparut si tatuca la tv...
ma intreb daca va raspunde si la intrebari sau doar isi tine dicursul...