"Se vinde Romania" la Rosia Montana?(2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Xenia2006

oh, DO behave!

@zmeuta, lasand la o parte gargara patriotarda a unor farfuridi de ocazie, atitudinea fata de proiectul Rm ar trebui sa fie mai pragmatica, realista. este acordul asta cel mai bun care poate fi obtinut? sau ar putea fi imbunatatit in favoarea localnicilor. ca atunci cand te duci sa cumperi o masina, daca esti deja convinsa ca-ti place inainte de-a plati inseamna ca te pacalesti, by default. acordul ar fi trebuit negociat prin terta parte, al caror profit sa fie direct legat de beneficiile ro.

in cazul asta, entuziasmul este exclus ca regula generala.

Always the dullness of the fool is the whetstone of the wits.

Tocmai ca zona se alege cu cianurile si bugetul statului cu profitul pe care-l "dreneaza" in buzunare private.
Daca in Romania ar fi fost autoadministrare regionala, daca autoritatile locale ar fi negociat contractul si regiunea ar fi beneficiat de toate avantajele, pentru care ar fi platit impozitele la stat, atunci as fi zis ca-i dreptul lor sa decida viitorul zonei. Dar cand viitorul zonei se decide la Bucuresti, cand veniturile se colecteaza la Bucuresti, cand suma este derizorie in raport cu veniturile si in apuseni raman "faramiturile", atunci e bine sa sustinem sa se conserve patrimoniu, pentru urmatoarele generatii, care poate o sa fie mai responsabile decat a noastra.

Cel mai bine a spus Regele Mihai in parlament, "Nu vad Romānia de astazi ca pe o mostenire de la parintii nostri, ci ca pe o tara pe care am luat-o cu īmprumut de la copiii nostri."

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xenia2006 spune:

Citat:
citat din mesajul lui BESTUTZA

Citat:
citat din mesajul lui Xenia2006

sa extindem acest pseudo-rationament: daca n-ar exista pericolul exploatarilor, zona Rosia Montana ar deveni 'un colt de rai', ca o Elvetie-Austrie, asa?

Rosia Montana , nu "ar deveni", ESTE UN COLT DE RAI, TOCMAI PENTRU CA CEI DININTEA NOASTRA AU SFINTIT LOCUL!!!!Nu si-au batut joc de pamnturi , de istorie, de resurse!!!

Il lasam asa sau il exploatam in conditii de beneficiu pentru populatei si natura ! Poate peste 200 de ani S-O ACTIVA GENA RECESIVA A DEMNITATII !

Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

OKeeeey...

deci... unde esti tu, tepes doamne?

e buna 'sfanta asta manie patriotica', pana trebuie sa contribuie individul, macar un capat de ata, sa faca ceva concret. atunci sa te tii ce vitejii se intampla, vorba aia, voinic de taie mamaliga in doua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Pe cat isi vand demnitatea papagalii care plang in spoturile gretoase ale RMGC?
www.kamikazeonline.ro/2012/01/costul-minciunilor-la-rosia-montana/" target="_blank">Pe 2000 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

www.kamikazeonline.ro/2012/01/costul-minciunilor-la-rosia-montana/" target="_blank">Pe 2000 lei.

Buna dimineata Romania!

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Mai capcaune ai uitat pe cineva : http://www.kamikazeonline.ro/2011/11/minciuni-catre-romania-azi-minciunile-sandei-lungu/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xenia2006 spune:

problema reala in cazurile astea e ca se gasesc mereu unii smecheri care sa preia o cauza nobila si s-o manipuleze in capital politic. asa cum e adesea cazul in politica

in momentul ala te intrebi daca cei mai vocali sunt sincer interesati de cauza, sau doar sa apara pe pagina intai. mai mult, nu faptul ca vor sa castige din situatie e important, ci cat de mult bine ori rau aduc asupra cauzei

in cazul de fata, situatia imi apare neclara. ok, e clar ca unii fac spume la gura de-o parte si de alta, chiar daca nu inteleg mare lucru. sa-i lasam pe ei, intrebarea este care-s cu adevarat dezinteresati si care-s demagogi si manipulativi

la interviurile in companiile financiare din US exista cateodata o intrebare aparent absurda, plina de detalii, care-ar lua mult timp ca sa fie analizata precis. raspusnul corect pe care-l vrea HR este insa simplu: lasa detaliile la o parte, vezi situatia globala. keep focused, follow the money, intreaba-te cine castiga si cine pierde

adesea totul devine miraculos de simplu atunci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Sunt oameni care au facut revelionul la Rosia Montana, impresiile lor aici:

http://vizitatirosiamontana.wordpress.com/2012/01/08/revelion-2012-la-rosia-montana-mineritul-traditional/

Io ma intreb, daca maine s-ar anunta ca s-a gasit aur in Bucegi, luam in considerare si "topirea" lor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Orice de unde se pot scoate bani indiferent de consecinte.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Bunica mea zicea ca aurul si pamantul nu se vand, ci se lasa copiilor. Sunt "ultima solutie", e bine sa n-o iei in calcul in mod obisnuit, incerci cat de tare poti orice altceva pana ajungi acolo, 'uiti de ea' cum zicea Capcaunul.
Pretul aurului va creste si va tot creste, ca rezervele se tot imputineaza, nu-s accesibile prin metode traditionale si ce mai exista, inteleg ca se poate exploata doar cu pretul compromiterii naturii. De ce sa ne grabim sa exploatam, atunci? Si nu-mi serviti va rog povestea cu ecologizarea zonei, ca ala-i un banc prost pentru mine, cand vorbim de un munte cu tot ecosistemul lui, flora, fauna plus vestigii arheologice in interior, care va fi topit intr-un lac, chipurile cu apa necontaminata si cu ceva iarba plantata in jur... Asta in scenariul optimist de pe hartie, optimist pentru unii, ca eu tot dezastru l-as defini, indiferent de cati bani ar fi pusi in joc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Da xenia unii fac spume la gura pe cand altora !

Eu stau si ma intreb in ce categorie de infractionalitate se incadreaza RECLAMA MINCINOASA?
Cine ar trebui sa se autosesizeze atunci cand se incearca inducerea in eroare a opiniei publice prin reclame inselatoare, CNA, Parchetul?

Btw, cat de perversi si lasi sunt cei care au comandat reclamele cu RM pt. ca ii lasa pe plangaciosii aceia pt. o suma derizorie sa-si puna pielea la bataie!
Cel putin in articolul postat de Cait este evident ca persoana care "traia din pensia mamei" a mintit cu nerusinare.

Mergi la inceput