"Se vinde Romania" la Rosia Montana?(2)
Raspunsuri - Pagina 21
olympia spune:
Bestutza, butonam cand am prins din zbor faza respectiva la emisiunea cu Dana Grecu si Radu Tudor, o bifau printre multele ce erau de reprosat guvernarii actuale. Cum la ei nu rezist niciun minut, ca pe langa stilul antenistic groaznic, tirul si tonul cucoanei imi sunt chiar insuportabile, am trecut repejor mai departe.
ruxandra_sb spune:
Pe 6 februarie se implinesc 1881 ani de la prima atestare documentara
a Rosiei Montane.
"Este un moment de sarbatoare, nu doar a unei istorii memorabile, ci mai ales a unei istorii meritate, pentru a carei continuitate, fiecare dintre noi lupta In fiecare zi. In plus, ziua Rosiei Montane ne reaminteste sa fim mandri de identitatea noastra si mai ales de Intelepciunea de care dau dovada cei ce o pretuiesc.
In ultimii 10 ani, Rosia Montana s-a transformat din simbolul cartilor de istorie, in simbolul libertatii generatiei noastre.
Astfel ca in acest al 1881-lea an al existentei sale, te invitam sa spunem impreuna La Multi Ani!
La ceas aniversar fiecarui sarbatorit se obisnuieste sa-i fie oferit un dar. Pentru Rosia Montana cel mai de pret cadou ar fi includerea sa in patrimoniul UNESCO, astfel incat si generatiile viitoare sa se poata mandri cu ea precum noi astazi.
7 km de galerii romane si pre-romane, 80 km de galerii medievale si de epoca moderna, un mic targ pastrat exemplar si tablitele cerate – izvorul dreptului roman, ne determina sa cerem, o data in plus Ministrului Culturii sa nu mutileze patrimoniul nostru cultural unic in lume.
Luni, 6 februarie se desfasoara evenimente ce reunesc proiectii de filme documentare, dezbateri, expozitii si concerte atat in Rosia Montana, cat si in Bucuresti, Cluj Napoca, Iasi, Timisoara, Constanta, Arad, Brasov, Sibiu, Chisinau si Berlin.
Intrarea la evenimente este libera. Programul detaliat poate fi consultat la adresa: www.ziuarosieimontane.ro "
olympia spune:
http://totb.ro/goana-dupa-aur-in-vestul-romanesc-rosia-montana-varful-icebergului-interviu-cu-eckstein-kovacs-peter-partea-a-iii-a
Peter Ekstein Kovacs-UDMR, Monica Macovei-PDL, Renate Weber-PNL sunt oameni din partide diferite care se opun public si ferm RMGC.