"Se vinde Romania" la Rosia Montana?(2)
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/zmeutza/zmeutza.jpg)
zmeutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali Multumesc pentru explicatii. Nu-mi dadusem seama. Eu mai credeam in marmota, dar nu se pune pentru ca si tu crezi in reclama RMGC. |
Si de ce n-as crede?disperarea lor e reala, o poate vedea oricine merge in zona, judetul Alba fiind unul dintre cele mai sarace judete din tara. din pacate, sunt si alte zone unde disperarea e mare si e pacat ca acolo nu se uita nimeni...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
zmeutza spune:
citat din mesajul lui b.nica Zmeutzo, am si eu o intrebare pt. esti focalizata pe acest topic, te rog frumos sa-mi raspunzi concret: wolframul de inalta puritate care se pare ca exista la Rosia Montana, il va exploata tot RMGC? Exista in contractul care initial era de explorare si hocus-pocus transformat in exploatare, consemnate si alte minereuri din Rosia incluse astfel in el? Daca da, care ar fi acelea? |
Se pare ca tu esti focalizat pe ideea ca oricine altcineva nu poate fi de acord cu proiectul, daca nu are vreo treaba cu rmgcul. Probabil nu o sa te satisfaca raspunsul meu,dar sunt un internaut ca si tine si sursele mele de informare sunt aceleasi cu alte tale.
Te intreb:de unde stii tu ca ar exista alte metale acolo? sau crezi orice zvon care circula pe net?ai facut tu o cercetare pe acolo sa vezi ce e sau nu? stiu ca s-a stabilit ca in afara de aur si argint, altceva care sa fie exploatat nu a fost gasit.Celelalte elemente se afla in media scoartei terestre. De asemenea, licenta pe care RMGC o are este doar pt aur si argint, pt orice altceva, daca ar exista, dar nu e cazul, e nevoie de alta licenta, de alt proiect, de alte aprobari samd. Dar daca ar fi altceva, care ar fi baiul, ca intra si in posesia noastra? nu sunt canadienii de capul lor acolo! Dar frumoasa teorie a conspiratiei, Bravo!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
La Zmeuta problema e foarte simpla: e aur la Rosia, sa-l scoatem! Cu canadienii ca ei au apucat sa semneze contractul(pe vremea lui Nastase, nu?), ca zic ei ca ecologizeaza la sfarsit si fiindca oamenii-s saraci. Si gata!
Ca vorbim de cea mai veche localitate atestata documentar din Romania, nu conteaza, ca e o valoare de patrimoniu national neexploatata si nedescoperita in totalitate, iar nu conteaza! Ca suma pentru ecologizare e mica, ca tehnologia cu cianurile e riscanta, ca nimeni nu ne garanteaza ca in Romania nu vor fi cutremure peste 8 grade, ca infiltratiile in panza de apa freatica sunt un mare risc, iar nu conteaza, ca oamenii de acolo nici nu vor fi scosi din saracie ci doar vor primi (unii dintre ei) o leafa cativa ani si ca de fapt, asa zisele beneficii sunt ridicole dat fiind ca pretul aurului va tot creste,dar nu, nici asta nu conteaza! Si pentru nenorocitul ala de contract hai sa modificam si legea minelor (proiect psd-pdl)si sa trecem la exproprieri fortate in beneficiul unor firme private!
![](images/user_woman.png)
BESTUTZA spune:
citat din mesajul lui zmeutza Pe de alta parte, imi pare rau ca dai linkuri numai despre stiri negative si alea platite-de exemplu, linkul cu Academia Romana. Intelectualii de acolo au fost demascati ca s-au pus impotriva, fiindca nu au fost platiti sa fie pro (uite aici:http://www.pesurse.ro/#/2011/12/31/care-ar-fi-evenimentul-anului-2012.html) |
"De curând am aflat ca; personaje de la vârful mediului academic din România s-au opus proiectului exclusiv din considerente materiale. Opozitia lor nu a avut a face cu cercetari, cu date stiintifice sau studii, ci doar cu banii... multi bani pe care i-au pretins pentru o pozitie favorabila;."
Si academicienii astia, nu sunt domle seriosi,nu au morala, printzip (ca mi-e dor de citatele Xeniei)...ce mai...
E,daca luau ei doctoratele ca ministresele noastre, erau deosebiti,valorosi,oameni de incredere...Dar asa?
Nu,abia acum imi dau seama ca din cauza saraciei asteia ingrozitoare in care sunt nevoiti sa traiasca academiocienii astai catarizati, da...a invidiei ca rmcg nu "investeste" si pe la ei, de aia se comporta nereverentios fata de un investitor serios...
Si au fost demascati...Da??De cine au fost demascati ca S-AU PUS impotriva? Imi place exprimarea asta!!!
![](pofticios.gif)
Zmeutza,daca nu te inoportunez, sunt un internaut care...n-a aflat...
Si sa mai inteleg ca aia de-s pro, sunt platiti ,nu?
![](alcool.gif)
![](images/user_woman.png)
BESTUTZA spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui zmeutza
Si de ce n-as crede? disperarea lor e reala, o poate vedea oricine merge in zona, judetul Alba fiind unul dintre cele mai sarace judete din tara. din pacate, sunt si alte zone unde disperarea e mare si e pacat ca acolo nu se uita nimeni... |
Zmeutza, am cautat sa nu te mai deranjez, am internautat cu goagalul asta si tot nu am gasit raspunsul la constatarea de mai sus...
De ce crezi ca sunt oamenii asa rai,rai,rai si nu se uita si la alte zone??
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui zmeutza
Si de ce n-as crede?disperarea lor e reala, o poate vedea oricine merge in zona, judetul Alba fiind unul dintre cele mai sarace judete din tara. din pacate, sunt si alte zone unde disperarea e mare si e pacat ca acolo nu se uita nimeni... |
Citeste niste statistici inainte sa afirmi una, alta.
Judetul Alba nu e deloc printre cele mai sarace, e cam la mijloc, daca ne raportam la PIB/judet de exemplu.
NU zic ca e bine, dar crearea unui tablou sumbru si fara speranta face parte din manipulare.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Sunt zone mult mai sarace decat RM insa acolo nu exista nimic de furat. Acesta este singurul considerent pentru care nu vine nimeni acolo nici un "investitor" nici un guvernant sau om politic. Daca ar veni in acea zona si ar spune OK eu vreu sa investec pe termen scurt/mediu/lung suma X in dezvoltare economica si nu in exploatare(furt) de resurse, in zona Y unde oamenii sunt saraci si merita o sansa ar fi corect. Insa nici"investitorii" nici politicienii nu sunt interesati decat doar si numai doar sa isi bage in buzunar cat mai mult si cat mai rapid. Dupa ei, potopul.
Asta este problema defapt.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
zmeutza spune:
@olympia:
1-nu sunt interese private. Statul este partener in acest proiect, asa ca are propriul interes.
2-iazul sta in spatele unui baraj considerat a fi cel mai sigur din lume si intr-o vale captusita natural cu roca impermeabila, ceea ce face aproape imposibila infiltrarea in panza freatica
3-seismologii pot avea un cuvant de spus in privinta cutremurelor.Ei au mentionat,deja, ca in zona se pot produce cutremure de maxim 5 grade pe Richter. Barajul rezista si la 8 grade.
zmeutza spune:
citat din mesajul lui BESTUTZA Zmeutza,[/b] am cautat sa nu te mai deranjez, am internautat cu goagalul asta si tot nu am gasit raspunsul la constatarea de mai sus... De ce crezi ca sunt oamenii asa rai,rai,rai si nu se uita si la alte zone?? |
De unde sa stiu de ce nu se uita investitorii sau alte companii si in alte zone???poate e dezinteres, poate nu au fonduri pt asa ceva, poate li se pare ca nu merita. Nu stiu. Eu ma gandeam, de exemplu, la Ciudanovita. Si aici ar fi nevoie de o ecologizare, ca sa nu mai zic de locuri de munca. Dar cel mai important e sa se stopeze poluarea cu uraniu. Statul stie de problema asta de ani buni, nu face nimic. Nici la Rm nu au facut nimic, desi de la fostele mine se scurge un rau care are si acid sulfuric. Acum, macar, va putea spune ca a facut ceva, prin parteneriatul cu rmgc.
zmeutza spune:
citat din mesajul lui Lali Citeste niste statistici inainte sa afirmi una, alta. Judetul Alba nu e deloc printre cele mai sarace, e cam la mijloc, daca ne raportam la PIB/judet de exemplu. NU zic ca e bine, dar crearea unui tablou sumbru si fara speranta face parte din manipulare. |
Nu sustin aici o parere oficiala, ca sa trebuiasca sa ma bazeze pe statistici. Imi spun doar parerea si atat. Un judet in care sunt inca multe localitati fara lumina, care sunt izolate de civilizatie nu mi se pare un judet bogat. Si nici Alba-Iulia nu mi se pare un oras bogat. Cine are salariu de peste 1000 ron acolo e tare! asta e o problema pe care o sustin multi bloggeri din zona.