Grecia - vara 2012 - recomandari ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Citat:
Imi poti spune si mie un pret informativ la Semeli studios?

Ana, noi am fost la sfarsitul lui august, iar pretul era (pe camera dubla) 45 EUR fara mic dejun sau 55 EUR cu mic-dejun inclus. Vad ca tu vrei sa mergi la sfarsotul lui iunie, atunci cred ca e mai ieftin. Oricum, scrie-i si intreab-o.

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Doamnelor, sinteti o sursa de informatii excelenta! Multumesc mult pentru toate raspunsurile! Ideea imi place tot mai mult, ramine sa definitivez logistica si, in cel mai rau caz, sa pastrez ideea pentru anul viitor, cind am o vacanta lunga planificata in Romania.
O sa mai citesc pe-aici, numai de drag de-a fi cu voi in imaginatrie prin vacantele voastre.

Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Noi am mers 3 ani la rand in Grecia (Halkidiki, Corfu, Zakynthos) la all inclusive (tot din motive de copil mic), iar anul trecut am fost pentru prima data in Grecia fara all inclusive. Ambele au avantaje si dezavantaje.

Pentru cei care ajung in insule cu avionul (Creta, Rhodos), cu pachete de 7 zile, eu zic ca e mult mai avantajos all incl, pentru ca timpul e destul de scurt, iar preturile sensibil mai mari decat pe continent.

Anul trecut am zis ca pot risca si la B&B cu copil de 6 ani, dar in final am cheltuit mult mai multi bani, iar cu tavernele/restaurantele e cam loterie. Dar, atentie - anul trecut s-a marit TVA in Grecia si preturile au crescut considerabil. Din cauza crizei, s-a cam zis cu apa, painea si micile "atentii" din partea casei pe la terase. Acum le regasesti in nota de plata, asaca per total o masa in oras costa cam cu 10% mai mult decat inainte.

Eu am copil mofturos nevoie-mare, cand ii dadeai suc, nu-i era sete, cand il duceai la taverna, nu-i era foame si vesnic eram in contratimp. Nu avea rabdare pana ne aducea mancarea si de multe ori nu-i placea mancarea, ba cum mirosea, ba cum arata, ba cum era facuta, ba nu-stiu-ce. Am mancat mai dezordonat ca niciodata. Concluzia: anul asta, musai all inclusive!

Pe de alta parte, ptr noi regimul AI a fost ca o plasa de siguranta, nu ne cramponam de ora de masa, daca aveam chef sa mergem in croaziera, de exemplu. Ne-am facut programul dupa plac si am vizitat cam tot ce se putea vizita in zona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yuppy spune:

Dana, interesanta locatia ( sumeli-studios). Ne surade si noua ideea pt. sfarsitul lui iunie.In ultimii ani am fost numai la all incl.in Bulgaria si Turcia. cum a mai crescut copilul ( 10 ani), si am putea sa incercam pe cont propriu.Sotul nu prea vrea...,,ca ne va costa mai mult'' etc. Imi poti spune cum sunt preturile la taverne, cum te descurcai cu masa. Imi doresc sa il conving( locatia i-a placut..)

Mergi la inceput

Yuppy, in primul rand sa nu plecati cu iluzia ca AI in Turcia se poate gasi pe undeva in Grecia, "dezmatul" ala de mancare nu exista. Micul-dejun de la Semeli e de-a dreptul auster fata de ce e in Turcia (am fost si acolo deci am termen de comparatie), dar iti ajunge.

In schimb tavernele sunt delicioase, in majoritatea cazurilor sunt mici afaceri de familie cu mancare gustoasa si muuuulta...Am fost la una (nu-i mai tin minte numele din pacate, stiu ca era alb cu albastru, cu fetele de masa in patratele, nu foarte pretentioasa) unde tata era bucatar, mama servea iar pustiul de 12 ani o ajuta cu debarasarea si cu lb. engleza . Mancare foarte buna, am mancat un tzatziki inegalabil si in general (cu vinul casei cu tot) ne-a dus cam pe la 50-60 EUR o masa de 4 adulti+copil de 7 ani. Mancam asa de mult la pranz ca seara nu prea mai luam nimic, ciuguleam ceva fructe/inghetata eventual.

Mai era o taverna care avea si meniu in lb. romana, "Koral" parca se chema...oricum, sunt usa in usa, nici nu stii unde sa intri...

Later edit: in schimb eu nu reusesc sa-l conving pe consort sa mergem in Bulgaria Eu am fost mai demult, stiu ca e fain, ar fi si cel mai convenabil cu bebe mic, dar...te pui cu spaima de a-i fi furata masina ?! I-am explicat de N ori ca nu fura nimeni Opel, n-ai cu cine vorbi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yuppy spune:

Din pacate, nu l-am convins. Locatia i-a placut, dar din cauza bugetului mai restrans anul acesta vom merge la vecinii nostri( ce-i drept, la un hotel la care am mai fost, si a fost totul ok). Vom merge 3 familii...si majoritatea au votat pt vecinii nostri bulgari. sper sa ajungem anul viitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricik spune:

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

Later edit: in schimb eu nu reusesc sa-l conving pe consort sa mergem in Bulgaria Eu am fost mai demult, stiu ca e fain, ar fi si cel mai convenabil cu bebe mic, dar...te pui cu spaima de a-i fi furata masina ?! I-am explicat de N ori ca nu fura nimeni Opel, n-ai cu cine vorbi...

Ma bag si eu ca musca-n discutie
Da, Opel-ul nu e pe placul hotilor din Bulgaria Am fost si noi acu' ceva ani cu Opel dar nu le-a atras atentia.
Puteti merge la un hotel cu parcare pazita, cu bariera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Citat:
citat din mesajul lui Candy

Noi am mers 3 ani la rand in Grecia (Halkidiki, Corfu, Zakynthos) la all inclusive (tot din motive de copil mic), iar anul trecut am fost pentru prima data in Grecia fara all inclusive. Ambele au avantaje si dezavantaje.

Pentru cei care ajung in insule cu avionul (Creta, Rhodos), cu pachete de 7 zile, eu zic ca e mult mai avantajos all incl, pentru ca timpul e destul de scurt, iar preturile sensibil mai mari decat pe continent.

Anul trecut am zis ca pot risca si la B&B cu copil de 6 ani, dar in final am cheltuit mult mai multi bani, iar cu tavernele/restaurantele e cam loterie. Dar, atentie - anul trecut s-a marit TVA in Grecia si preturile au crescut considerabil. Din cauza crizei, s-a cam zis cu apa, painea si micile "atentii" din partea casei pe la terase. Acum le regasesti in nota de plata, asaca per total o masa in oras costa cam cu 10% mai mult decat inainte.

Eu am copil mofturos nevoie-mare, cand ii dadeai suc, nu-i era sete, cand il duceai la taverna, nu-i era foame si vesnic eram in contratimp. Nu avea rabdare pana ne aducea mancarea si de multe ori nu-i placea mancarea, ba cum mirosea, ba cum arata, ba cum era facuta, ba nu-stiu-ce. Am mancat mai dezordonat ca niciodata. Concluzia: anul asta, musai all inclusive!

Pe de alta parte, ptr noi regimul AI a fost ca o plasa de siguranta, nu ne cramponam de ora de masa, daca aveam chef sa mergem in croaziera, de exemplu. Ne-am facut programul dupa plac si am vizitat cam tot ce se putea vizita in zona.

Exact asa suntem si noi. Daca as merge fara copil, ar fi ok fara All Inclusive. Dar cu copil este stresant sa stau sa astept mancarea si sa-mi spuna ca nu-i mai place sau ca a baut apa intre timp si nu mai mananca etc etc etc

Oricum din ce am studiat pana acum, oricum as face 2 adulti + copil ne duce la 1500 de euro cu avion, pachet de 7 nopti, high season.
Si early-booking aplicat. -:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

am citit si eu recomandarile voastre...

Noi am vrea sa mergem in iunie in Thassos.
Oscilez intre Royal Paradise Beach Resort & Spa si Alexandra Golden Boutique Hotel; ambele au acelasi pret la Jeka desi al doilea e cotat mai bine pe tripadvisor; pe holidaycheck l-am gasit numai pe al doilea probabil fiindca Royal e f nou si de asta nu sunt review-uri.

Ma intereseaza daca a fost cineva , as vrea sa aflu mai multe despre plaja, sa fie cu nisip fin si intrare lina in mare; de asemenea daca sut taverne in zona si daca se poate ajunge la pas sau trebuie sa ne urcam in masina.

Mergi la inceput

Floricik, asta ii tot spun si eu, sper sa-l conving.

Hotel cu parcare pazita ? Unde? Sincer, chiar eu am cautat, ca sa am "argumente" dar n-am gasit parcare care sa fie a hotelului, ci ...prin preajma.

(Domnu' e-n stare sa stea cu ochii pe geam tot sejurul, asa ca mai bine nu )

Mergi la inceput