Reforma sistemul medical in RO - da sau nu?
E inca neclar daca la nivel national, romanii doresc o reforma a sistemului medical sau nu si, de asta, va invitam la vot.
Haideti sa vedem care este parerea comunitatii DC.
DORITI REFORMA SISTEMULUI MEDICAL IN ROMANIA?
(nu vorbim de SMURD, el ramane ne-schimbat)
- adica va doriti spitale mai performante?
- sunteti de parere ca medicii ar trebui sa aiba salarii decente si sa nu mai fie nevoie de SPAGA?
- sau vreti sa fie totul asa cum e acum?
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Intrebare sondaj:Reforma sistemul medical in RO - da sau nu? |
Raspunsuri
Ramonika spune:
sunt de acord cu reforma in sanatate, atata timp cat nu mi se cere sa scot bani din buzunar pt. coplata, sau pt. asigurare privata. casa de asigurari de sanatate sa isi gestioneze mai bine banii, nu sa bage mana tot in buzunarul celor care platesc.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
vias spune:
cred ca e necesar sa se schimbe ceva in sistemul de sanatate...dar nu ceea ce au adus cei de la putere...era prea mult dintr-o data si ca de fiecare data.."prea scump" pentru cei mai nefericiti dintre noi.
Cred ca schimbarea tine de noi intr-o oarecare masura!
buflea spune:
Eu stiu de acum rezultatul acestui vot ... Toata lumea VREA, dar nimic sa nu se schimbe pentru ei ... Ca dovada ca s-au dat si raspunsuri in acest sens.
Pe mine ma uimeste ca lumea este de acord ca sistemul sa ramana ASA, daca ei personal trebuie sa faca cel mai mic efort ... Pe principiul ca omul alege intotdeauna "raul cel mai mic", si daca lumea alege sa ramana asa versus sa dea o sansa privatizarii pe costuri mai mari, inseamna ca de fapt, in conceptia romanului de rand, sistemul nu este chiar atat de prost si se poate trai im continuare cu asistenta medicala actuala.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vias cred ca e necesar sa se schimbe ceva in sistemul de sanatate...dar nu ceea ce au adus cei de la putere...era prea mult dintr-o data si ca de fiecare data.."prea scump" pentru cei mai nefericiti dintre noi. |
Rufus spune:
citat din mesajul lui buflea Eu stiu de acum rezultatul acestui vot ... Toata lumea VREA, dar nimic sa nu se schimbe pentru ei ... Ca dovada ca s-au dat si raspunsuri in acest sens. Pe mine ma uimeste ca lumea este de acord ca sistemul sa ramana ASA, daca ei personal trebuie sa faca cel mai mic efort ... Pe principiul ca omul alege intotdeauna "raul cel mai mic", si daca lumea alege sa ramana asa versus sa dea o sansa privatizarii pe costuri mai mari, inseamna ca de fapt, in conceptia romanului de rand, sistemul nu este chiar atat de prost si se poate trai im continuare cu asistenta medicala actuala. |
Nu cred ca ar dori sa ramana asa...ar dori sa se schimbe. Problema generala este ca lumea nu doreste sa plateasca in plus (financiar vorbind), sunt prea multi oameni care n-au de unde. Iar problema particulara vine din faptul ca oamenii nu prea doresc sa munceasca pe bani cat de putini...mai bine stau. Sunt disponibile locuri de munca...dar somajul creste. Si atunci e clar ca ceea ce costa este inlaturat din start.
Mai bine asa cum e acum. Nu ne costa. Si nici nu avem.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Matzaila_81 spune:
Problema cu sistemul actual nu e ca e rau ci ca se fura foarte mult. Orice sistem ai implementa rezultatul va fi neschimbat.
A dat domnul Arafat un exemplu cu insulina sau alt medicament pentru care noi platim 8 euro flaconul si celelalte tari 2-3 euro. Si e doar una dintre smecherii.
+37
Ramonika spune:
citat din mesajul lui buflea Eu stiu de acum rezultatul acestui vot ... Toata lumea VREA, dar nimic sa nu se schimbe pentru ei ... Ca dovada ca s-au dat si raspunsuri in acest sens. |
ba sa se schimbe, dar in bine, nu in rau.
ei vor sa ne ia bani in plus tot noua, celor care platim deja, iar cei care nu platesc nimic, tot nu vor plati nimic, ca nu au de unde, sau ca nu vor, sau, sau...
e mai usor pt. ei sa ii incarce suplimentar pe cei care stiu ca vor plati, decat sa gestioneze mai bine banii.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
Deceneus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Nu cred ca ar dori sa ramana asa...ar dori sa se schimbe. Problema generala este ca lumea nu doreste sa plateasca in plus (financiar vorbind), sunt prea multi oameni care n-au de unde. Iar problema particulara vine din faptul ca oamenii nu prea doresc sa munceasca pe bani cat de putini...mai bine stau. Sunt disponibile locuri de munca...dar somajul creste. Si atunci e clar ca ceea ce costa este inlaturat din start. Mai bine asa cum e acum. Nu ne costa. Si nici nu avem. Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Nu mai generalizati ca nu-i asa.
Eu cunosc pe cineva dispus sa plateasca in plus pentru un bolnav psihic institutionalizat daca s-ar oferii conditii mai bune, dar nu are posibilitatea sa o faca.
Statul are monopol si nu exista decat varianta ori la stat tratat ca un animal, ori acasa.
Statul ar fi necesar sa stabileasca un cuantum minim/social si costurile peste acel cuantum sa le suporte pacientul.
Sa aiba si servicii in functie de posibilitati si disponibilitatea de a plati.
Unii vor spitalizare la 5 stele, altii poate prefera servici medicale profesionale dar o spitalizare modesta sau tratament ambulatoriu.
Nu exista diversitate si posibilitatea de a alege, si nu poti sa-i tratezi pe toti cu aceleasi servicii.
Trebuie sa existe diversitate, dar si un minim social, decent.
soli spune:
Schimbarea , indiferent de opinia generala ,este impusa si ceruta de realitatea sociala a acestui moment , sistemul este depasit de cerintele realitatii ,legea invechita cu care este sustinut actualul sistem de asigurari nu le acopera . in sisteme considerate civilizate coplata este uzuala , asigurarea privata germana cere o coplata anuala de 700 de euro , unele mai mult altele mai putin ,in functie de necesitatile asiguratului. gratuit nu sunt asigurate decat cazurile sociale bine documentate si verificate . angajatii contribuie cu totii ,obligatoriu , cei cu activitati private sunt asigurati privat ,si si aleg singuri tipul de asigurare care ii avantajeaza . subfinantarea sistemului este una din cauzele saraciei serviciilor medicale . orice schimbare de aceste gen este dureroasa pentru generatii care nu se vor putea adapta , cu siguranta are sa genereze victime , dar efectul pe termen lung nu are cum sa fie altul decat bun ,tinand cont ca mai rau de atat nu poa sa fie .
mariapim spune:
Stie cineva ce preturi se practica la budimex pt operatii oro-maxilo-faciale la copii?dr si anestezist?am nevoie de un raspuns urgent .baiatul are Despicatura valului palatin (Palatoschizis).