Reforma sistemul medical in RO - da sau nu?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Din pacate, se poate muuuult mai rau! Cautati filmul Sicko regizat de Michael Moore. Spre asta ne indreptam si noi, din pacate...

Deceneus, ba da, ai optiunea de a merge la privat.

Ce nu e in regula, e talmes-balmes-ul serviciilor decontate de stat... Pai de ce deconteaza statul servicii din privat? Statul sa-si investeasca toti banii in sistemul de stat, iar privatul sa-si vada de incasarile lui. Asta nu ar trebui sa fie permis, ca un spital privat unde eu platesc deja un anumit serviciu sa deconteze si cu Casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simzaharia spune:

Cam greu sa se schimbe ceva atata timp cat fiecare dintre noi nu schimbam nimic. Cand stii ca esti pe patul de spital si viata ta depinde de ce fac doctorii parca nu poti sa risti si sa nu le bagi nimic in buzunar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Una e reforma sistemului medical in Romania si alta e "va doriti spitale mai performante si salarii mai mari pt. medici?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

ar trebui ca reforma sa insemne gestionarea mai buna a banilor existenti, nu sa bage mai adanc mana in buzunarul celor care platesc deja.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andieelen spune:

NOrmal ca vreau sa se schimbe in bine, dar am dubii serioase ca se poate face asta doar cu o lege.
Cat despre coplata, eu oricum de cate ori am nevoie de servicii medicale, inclusiv nasterea, apelez la sistemul privat. Si pana nu o sa fiu impresionata de curatenia si dotarea spitalelor si clinicilor de stat tot la privat o sa ma duc. Si nu ma dau banii afara din casa, fac niste eforturi ca sa imi permit, tai din alta parte. Slava Domnului ca nu prea am nevoie.
Insa stiu ca sunt oameni, din pacate nu putini, care nu si-ar permite sa achite nici macar aia 5-7 lei pentru o consultatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

http://www.seriale.filmesubtitrate.info/2011/02/sicko.html

Poate va mai pune pe ganduri.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

dana, sa nu crezi tot ce vezi.

Nu ma bag la alte tari, insa Franta nu-i chiar paradisul descris. Mai precis, nu pentru toata lumea.

Mai intii ca, strict din punct de vedere al faptelor, totul nu e adevarat.
Sa nu va imaginati ca vine cineva si-ti spala rufele gratuit dupa ce ai nascut. Exista un sistem de genul acesta, dar el este gratuit doar pentru "cazurile sociale". Pentru ceilalti, e cu plata , care depinde de venituri. Eu nu m-as fi incadrat.
La fel si cresa. Nu costa cum se spune in film 60-70 de centime. Mai precis, nu pentru toata lumea. Pe mine ma costa 2.21 au pe ora la primul copil si 1.85 la al doilea (tariful depindea si de marimea familiei).

Si, in fine, faptul esential pe care nu-l spune este ca sistemul este in deficit cronic, si asta in ciuda impozitelor uriase (care, ati ghicit, pica mereu pe aceeasi, exact ce zice si Ramonika.)

Iar ca un politicienii sa guverneze de frica strazii, nu mi se pare ceva de laudat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

dana, sa nu crezi tot ce vezi.

Nu ma bag la alte tari, insa Franta nu-i chiar paradisul descris. Mai precis, nu pentru toata lumea.

Mai intii ca, strict din punct de vedere al faptelor, totul nu e adevarat.
Sa nu va imaginati ca vine cineva si-ti spala rufele gratuit dupa ce ai nascut. Exista un sistem de genul acesta, dar el este gratuit doar pentru "cazurile sociale". Pentru ceilalti, e cu plata , care depinde de venituri. Eu nu m-as fi incadrat.
La fel si cresa. Nu costa cum se spune in film 60-70 de centime. Mai precis, nu pentru toata lumea. Pe mine ma costa 2.21 au pe ora la primul copil si 1.85 la al doilea (tariful depindea si de marimea familiei).

Si, in fine, faptul esential pe care nu-l spune este ca sistemul este in deficit cronic, si asta in ciuda impozitelor uriase (care, ati ghicit, pica mereu pe aceeasi, exact ce zice si Ramonika.)

Iar ca un politicienii sa guverneze de frica strazii, nu mi se pare ceva de laudat.

1. Nici chiar asa fraiera nu sunt.
2. Dar nici sa guverneze fara sa-i pese de nimeni nu-i de dorit.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput