Dintre sute de catarge ...
Raspunsuri - Pagina 4
histamina spune:
cred ca eumada stie sensul cuvantului plumb in simbolism.
interpretarea ta e fortata.
contextul epocii lui Eminescu,cel al teoriilor formelor fara fond,necesitatea acordarii cetateniei romane evreilor participanti la razboilul de independenta prin modificarea Constitutiei pt ca independenta Romaniei sa fie recunoscuta , il inscrie pe acesta in spiritul epocii,spiritus rector, cei drept.
eu nu as arunca cu piatra,pentru ca e eronat.
Tanti Zavaidoc spune:
Mie mi-ar placea ca eumada sa argumenteze. De ce e Eminescu "cel mai mare poet roman"? Accept si "plumbii" lui Bacovia direct in freza daca eumada ma convinge ca Eminescu e mai poet decat alti poeti, ca despre asta e vorba. Si ca e mai national decat ceilalti, care tot romaneste au scris, tot despre romani si pentru romani.
Discutia a luat o alta turnura, dar cred ca Xenia spunea ca mesajul lui eumada e violent (va arat eu voua daca mai comentati cum ca Eminescu n-ar fi cel mai cel), iar Histamina a inteles altceva, ca se discuta despre plumb ca simbol in poezia lui Bacovia.
Si nu stiu de ce naiba incerc eu sa clarific pe aici. Poate pentru ca astept si eu la randul meu niste clarificari.![]()
Xenia2006 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui histamina cred ca eumada stie sensul cuvantului plumb in simbolism. interpretarea ta e fortata. contextul epocii lui Eminescu,cel al teoriilor formelor fara fond,necesitatea acordarii cetateniei romane evreilor participanti la razboilul de independenta prin modificarea Constitutiei pt ca independenta Romaniei sa fie recunoscuta , il inscrie pe acesta in spiritul epocii,spiritus rector, cei drept. eu nu as arunca cu piatra,pentru ca e eronat. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
- Eminescu a scris texte pline de intoleranta in secolul XIX
- in secolul XX, diferite grupari extremiste au preluat asemenea texte/atitudini in propaganda lor
- la fel cum nazistii au preluat ce-au vrut din Nietzsche, extrema dreapta din ro. l-a folosit pe Eminescu
- MARI ATROCITATI S-AU PETRECUT in secolul XX, determinate de extremisti
- suntem in secolul XXI, si ... comemoram
nu ingustimea de minte a jurnalistului Eminescu e pb aici
pb este cum anume comemoram NOI, la mai mult de 120 dupa, acele erori de judecata ale cuiva numit poet national?
talk is cheap, mai ales cel siropos
histamina spune:
eu sunt om pasnic.
am inteles cam ce inteleg tot omul ce a citi o poezie de Bacovia.
in fine, mie imi plac f mult Nichita Stanescu si Sorescu.
personal inclin balanta categoric catre acestia doi.
Tanti Zavaidoc spune:
Sorescu, daaaaaaaaaaaaa! Ca tema, mai "national" decat Eminescu. Ca vorba aia, "cine mai trece pe strada" ne preocupa pe toti, fie ca stam in fata portii, fie ca stam pe forum![]()
marius spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Xenia2006
vorbesti despre simbolism, dar nu intelegi legatura dintre degas si verlaine? atunci probabil ca vorbesti in primul rand ca sa deturnezi atentia de la afirmatia grava facuta de eumada ntz, ntz, not gonna happen - pt ca acest site sigur nu vrea sa fie asociat chiar si numai cu aparenta unor mesaje "rasiste, xenofobe, ori care incita la violenta" NU? Always the dullness of the fool is the whetstone of the wits. |
Cred ca exagerezi... rau de tot. Pe bune ar trebui sa avem aceasta putere sa acceptam cu nu putem fi buni la chiar orice. Este normal, natural si uman.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Tanti Zavaidoc spune:
Marius, ce ai spus e o regula generala.
Doar ca in cazul de fata mesajul lui eumada a fost agresiv.
Nu stiu cum ai ajuns la concluzia ca Xenia nu stie ce spune, pentru ca ultima oara cand am verificat, avea dreptate. Personalitatile amintite fac parte din curentul simbolist din Franta. E drept, unul in poezie, altul in pictura.
Deci interventia ta ce scop avea?
marius spune:
Vis a vis de violenta ascunsa si de site. Iar despre plumb&Bacovia asta e ce sa mai spun? S-a spus ce era de spus.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Xenia2006 spune:
| citat din mesajul lui marius Cred ca exagerezi... |
eu cred ca nu... stai un pic... STIU ca nu!
tot normal si uman este sa realizezi ca avatarul tau si pozitia 'administrativa' te pun in conflict de interese cu discutia de fata
normal si uman este sa incerci sa elimini orice confuzie posibila despre pozitia oficiala, indiferent de cat de 'inchipuita' sau nu ar fi cauza
.......
Sorescu, Arghezi, ... cine se mai califica drept 'poet national'?
Aaah, eumada, iti mai recomand un simbolist roman daca-ti place genul: Trist-in-Tzara, adica Samuel Rosenstock
Tanti Zavaidoc spune:
| citat din mesajul lui marius Vis a vis de violenta ascunsa si de site. Iar despre plumb&Bacovia asta e ce sa mai spun? S-a spus ce era de spus. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
A, ok, deci nu aveai nimic de zis. Multumesc pentru clarificare