Proteste in tara
Raspunsuri - Pagina 6
Deceneus spune:
Eu cred ca este un scenariu regizat chiar de putere. Jandarmii sunt brutali ca sa provoace pe manifestanti. Efectivul de trupe este diproportionat. La 400 de manifestanti, din care cel putin 25% sunt "sub acoperire", 300 de jandarmi este exagerat. Se vede si la televizor ca sunt mai multi decat manifestantii.
Cineva scria ca ieri a fost o atmosfera destinsa, se faceau glume si copii se jucau in siguranta printre manifestanti.
Despre revolte “spontane-regizate” am scris inca din 2010 cand la finante au provocat o revolta prin suprimarea stimulentele si reducerea veniturilor cu 50%. Probabil ca vor fi tot mai multe asemenea "miscari" de protest.
iarina spune:
si ideea este ca....? care e de fapt ideea? sa schimbam o clica pe alta? De 20 de ani avem o clasa politica formata numai din lighioane si personaje dubioase (cu putine exceptii pe care oricum nu le votam/bagam in seama niciodata) si intr-o tara cat de cat democratica ca Ro - hai sa zicem cu o democratie originala si schioapa- este suficient sa demonstrezi pasnic ca sa-ti sustii un punct de vedere. Daca te duci si te iei la bataie cu jandarmii nu mi se pare ca face cinste cauzei pe care se presupune ca o sustii. Unde mai pui ca am vazut oameni care habar n-aveau ce cauta pe acolo, cica venisera sa lupte impotriva "astora ca-i lasa sa moara"

No, pai cu asemenea demonstranti...fereasca Sfnatu'. Vazandu-i pe unii, m-au trecut fiori pe sira spinarii gandindu-ma ca astia voteaza.
Am vazut demonstratii uluitoare cu oameni energici,hotarati, constienti de ce fac acolo, care au protestat saptamani intregi fara sa se compromita prin incoerenta, mardeala si alte apucaturi levantine.
Aseara a iesit un caft mioritic si daca au distrus si diverse chestii prin Romana, o sa platim reparatiile din buzunarul nostru.
Daca as putea sa schimb toata clasa politica cu cea germana peste noapte..m-as puca de vraji din weekendul asta.![]()
ramiris spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui iarina si ideea este ca....? care e de fapt ideea? sa schimbam o clica pe alta? De 20 de ani avem o clasa politica formata numai din lighioane si personaje dubioase (cu putine exceptii pe care oricum nu le votam/bagam in seama niciodata) si intr-o tara cat de cat democratica ca Ro - hai sa zicem cu o democratie originala si schioapa- este suficient sa demonstrezi pasnic ca sa-ti sustii un punct de vedere. Daca te duci si te iei la bataie cu jandarmii nu mi se pare ca face cinste cauzei pe care se presupune ca o sustii. Unde mai pui ca am vazut oameni care habar n-aveau ce cauta pe acolo, cica venisera sa lupte impotriva "astora ca-i lasa sa moara" ![]() ![]() Am vazut demonstratii uluitoare cu oameni energici,hotarati, constienti de ce fac acolo, care au protestat saptamani intregi fara sa se compromita prin incoerenta, mardeala si alte apucaturi levantine. Aseara a iesit un caft mioritic si daca au distrus si diverse chestii prin Romana, o sa platim reparatiile din buzunarul nostru. Daca as putea sa schimb toata clasa politica cu cea germana peste noapte..m-as puca de vraji din weekendul asta. "Experienta este numele pe care il dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Si tu ce crezi c-ar fi bine de facut?
Cu "materialul" pe care ni-l pune la dispozitie tara asta: clasa politica actuala, votantii care exista, capacitatea care s-a vazut de a protesta.
Stii care cred eu ca este problema? Ca cei care se vad (si poate chiar sunt) deasupra majoritatii (ca nivel itelectual, abordare, intelegere) afiseaza o sila superioara si... nu fac nimic in afara sa remarce cat de nashpa e totul si cat de jenant e ce fac ceilalti.
Din cate stiu nu avem oiptiunea de a apela la criogenie ca sa ne trezim peste 500 ani intr-o societate superioara asa ca avem de ales daca sa o facem ceva mai buna pe asta stiind ca n-o sa fie niciodata suficient de buna sau sa stam sa ne afisam scarba acceptand implicit sa traim in cloaca asta.
Deceneus spune:
Sa nu exageram! Niste imbranceli ca sa treaca frontiera, nu se pot numi caft.
Nu ai vazut in alte tari violente cu mult mai mari.
In Romania tulburarea linistii publice se face daca protestezi pasnic si afisezi un banner.
| Doru Stanculescu a declarat, exclusiv pentru Antena 3, ca vineri seara se afla pe trotuarul din fata Palatului Cotroceni, unde a venit cu un banner. Artistul a povestit ca a fost ridicat de jandarmi, urcat cu forta într-o dubita si dus la Sectia 22 de politie, unde a stat trei ore. Artistul a adaugat ca i s-a facut proces verbal pentru tulburarea linistii publice si ofensa a autoritatilor publice, cu amenda între 200 si 1.000 de lei, proces pe care a refuzat sa îl semneze. |
Laura25 spune:
Si mie mi se pare dubios tare ce s-a intamplat ieri. Meetingul de sprijinire a lui Arafat l-am inteles si avea un sens. Dar ce a fost ieri nu are nici o logica. Au fost atatea masuri luate de guvern care ar fi trebuit sa scoata masiv lumea in strada si nu a iesit nimeni (ma rog, au fost chestiile alea organizate de sindicate, dar palide tare). Acu, bursc, ies sa dea cu pietre, sa se bata cu jandarmii.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
iarina spune:
Deceneus...tocmai ca n-am zis ca a fost violenta
....am zis ca a fost un caft...d'asta de pe la noi, mai soft ashea.
Ramiris...sa stii ca sunt multi intelectuali in politica sau care cel putin au incercat sa faca ceva, insa au fost luati la suturi. Nu, nu trebuie sa stam cu mainile in san, insa eu cred ca trebuie sa avem mai mult simt civic. Sa protestam des, de cate ori se intampla ceva aiurea ca sa le aratam guvernantilor ca nu suntem niste fraieri care inghit orice. Insa sa fim organizati, coerenti, pregatiti, informati si sa le aratam ca intelegem ce invart.
Daca au vazut ca romanul inghite orice si protesteaza la colt de strada, normal ca isi permit din ce in ce mai multe.
Insa niste cetateni informati, care ii pot amenda oricand la alegeri...niste cetateni de care sa le fie macar cat de cat frica, ei bine niste cetateni de acest gen, poate ar tine putin in stres clasa politica. Macar sa fure mai putin. Macar sa faca mai putine invarteli. Macar sa nu aiba tupeul sa numeasca chiar toti incompetentii in posturi cheie.
Nu vor fi schimbari majore, insa sunt convinsa ca vor fi mici schimbari. Care nu ne pot face decat bine.
Niste incropeli si niste huiduieli in piata (nici macar sa nu stii pt.ce) n-or sa faca decat sa le dea apa la moara: ba au fost huligani, ba galerie de fotbal, ba agenturi straine care vor sa ne fure tara.![]()
Cam asa vad eu lucrurile, foarte posibil sa ma insel.
BESTUTZA spune:
| citat din mesajul lui iarina si ideea este ca....? Daca as putea sa schimb toata clasa politica cu cea germana peste noapte..m-as puca de vraji din weekendul asta. "Experienta este numele pe care il dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
...sa schimb tara pe un plai tropical, poporul roaman cu cel japonez, influenta Romaniei cu cea a SUA...ne-am apuca toti de vraji si ne-am instaura perfectiunea...
Nu, ideea este sa scoatem ce avem bun, ca slava Domnului, EXISTA!
OMUL sfinteste locul...iar oamenii astia sunt invitati sa plece, daca vezi ca pleaca hahai,ii ajuti sa nu care cumva sa se mai nasca vreun om adevarat, ca tara nu are bani de pampersi, are insa bani bugetarul de toate excentricitatile carate de esente de incultura si tupeu...
Intr-adevar actiunile trebuie facute ziua, cand acesti oamenii adevarati se pot detasa de atitudini gen sef de galerie...
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
viviana spune:
La polul opus se afla
www.rostirea.ro/news/exclusivitate-mama-tripletilor-din-aiud-a-manifestat-singura-in-aiud-inconjurata-de-6-jandarmi" target="_blank">http://www.rostirea.ro/news/exclusivitate-mama-tripletilor-din-aiud-a-manifestat-singura-in-aiud-inconjurata-de-6-jandarmi
Poate daca Doru Stanculescu ar fi cerut si el aprobare ar fi fost pazit de jandarmi si nu dus la sectia 22.
Nu vreau sa minimalizez ce a facut cantaretul dar nici sa facem din el un martir.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
capcaunul spune:
La facebook inainte, la protest inapoi.
Romanul da un like, ca sa aiba inima impacata ca a protestat, apoi se suie repejor in masina sa-si umple cosul de cumparaturi in hypermarket, ca-i weekend si nu-i arde de mitinguri in afara programului.
Deceneus spune:
| citat din mesajul lui viviana La polul opus se afla www.rostirea.ro/news/exclusivitate-mama-tripletilor-din-aiud-a-manifestat-singura-in-aiud-inconjurata-de-6-jandarmi" target="_blank">http://www.rostirea.ro/news/exclusivitate-mama-tripletilor-din-aiud-a-manifestat-singura-in-aiud-inconjurata-de-6-jandarmi Poate daca Doru Stanculescu ar fi cerut si el aprobare ar fi fost pazit de jandarmi si nu dus la sectia 22. Nu vreau sa minimalizez ce a facut cantaretul dar nici sa facem din el un martir. Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
Nu face nimeni martiri, dar unii protesteaza pasnic, altii cu violenta si cei care protesteaza pasnic suporta consecintele legii si ale celor violenti, iar cei care sunt violenti, probabil sunt pusi chiar de putere si recompensati pentru "servicile facute".
| Legea 60/91 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice ART. 2 Adunarile publice trebuie sa se desfasoare in mod pasnic si civilizat, cu protectia participantilor si a mediului ambiant, fara sa stinjeneasca folosirea normala a drumurilor publice, a transportului in comun, cu exceptia celor autorizate, functionarea institutiilor publice sau private, a celor de invatamint, cultura si sanatate, a unitatilor economice ori sa degenereze in actiuni turbulente de natura a pune in primejdie ordinea si linistea publica, siguranta persoanelor, integritatea corporala, viata sau bunurile acestora ori ale domeniului public. ART. 4 Primariile municipale, orasenesti sau comunale si organele locale ale politiei sunt obligate sa asigure conditiile necesare in vederea desfasurarii normale a adunarilor publice, iar organizatorii au obligatia sa intreprinda actiunile ce se impun pentru ca acestea sa se desfasoare in conformitate cu prevederile art. 2. |
Daca cineva vrea sa compromita o manifestatie si sa aiba motiv de sanctionare a organizatorilor, platesc o gasca de tineri sa faca pe turbulentii, si ii asigura ca nu li se va intampla nimic. La final sunt luati de politie si eliberati pe usa din dos cu plicul la purtator, sau pot fi "elevi" in parcatica de instruire, despre cum sa compromita si sa destructureze o manifestatei publica.