Proteste in tara

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Ok, vom vedea ce va aduce opozitia. Salarii umflate, pensii umflate si falimentul Romaniei. Pentru ca nu ii intereseaza decat sa puna mana pe putere. Vezi cazul Greciei.
Si, un urma unor evenimente care arata ca tara este de ne-guvernat, se vor retrage investitori, vor pleca multinationale catre tari mai calme... si atunci, veti intelege ca aceasta criza afecteaza toata Europa.
Numai acum cateva zile, ne spuneau olandezii ca se astepta la probleme mari in economia Olandei ... si se bucura ca mai pot lua salariile integrale cateva luni...
Mare greseala au facut multe televiziuni private lasand sa se creada ca aceasta criza afecteaza numai Romania, uitand intentionat sa spuna ca e o problema majora in Europa...si numai cu eforturi si sacrificii se va trece peste ea.

Cui serveste anarhia?

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Pai atunci eu zic s-o punem de-o Cantarea Romaniei si sa ovationam conducatorul iubit ca sa vada toata planeta ce mihsto pe plairuile mioritice.

Asta e ca si cum te-ar bate barbatu' si te-ai farda frumos cand vin musafirii si eventual l-ai mai si pupa dragastos ca sa nu vorbeasca lumea. Dupa ce se inchide usa in urma musafirior... Dumnezeu cu mila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Eu recunosc ca am citit prea putin sau deloc presa si nici nu ma uit la TV. Mai recunosc ca s-ar putea sa supar multa lume cu mesajul meu.
Am fost prea ocupata sa muncesc zilele astea ca sa am timp sa protestez. Si multi din prietenii mei la fel. Muncim mjult si efectiv nu avem timp de proteste. Si nu e vorba de faptul ca suntem bine merci cu joburi si salarii si ne doare la basca de ceilalti. Nu! Nici unchiul meu care munceste ca paznic muuulte ore pe putini bani (pentru ca se apropie de varsta pensiei si nimeni nu-l mai angajeaza) nu a avut timp de proteste.
Cine are timp de proteste? Huliganii? Ce rezolvam daca iese haos la noapte si sa zicem ca demisoneaza presedintele (oricine ar fi el). Mai nimic. Haos, debandada, pierderea stabilitatii, neincredere in sistemul nostru econimic, nimeni nu mai investeste aici, cei care au ceva se cara, si se allege praful. O sa fie ca-n tarile sud-americane unde bandele se omoara pentru suprematie si restul stau ascunsi in case.
Ma uit acum la Tv pentru prima oara in ultimele saptamani. Vad printer tinerii a caror singura preocupare este scandalul (ca vorba aia de ce sa imi pierd vremea la scoala sau la munca, in timp ce as putea sparge 2-3 vitrine si om ma fac)… si niste oameni in varsta. Ce-or cauta acolo? Evident il deplang pe Ceausescu si vremurile cand munceai-nu munceau tot un salariu luai… Ma sufoca indignarea. Mama a muncit fizic zi si noaptea si pe vremea lui Ceausescu si pe vremea post-revolutionara sa isi tina familia numearoasa. Numai din munca ei. Si eu fac la fel. Mi-am asumat asta, sa muncesc ca sa am.
Poate de aia nu inteleg debandada asta… ca nu mai vad filozofia revoltei din cauza oboselii. Mi-e mila de bietii jandarmi. Ei sunt realmente pusi sa infrunte niste pustani idioti imbracati cu haine de firma (am vazut cativa maimutoi din astia), mai scumpe decat salariul lor pe o luna… sa ii infrunte pentru ce?
Ce se obtine cu lupte de strada si cu vitrine sparte? Nu mai bine muncim si votam asa cum ne duce capul? Si dupa aia ne asumam consecintele votului nostru?
Mi-e groaza pentru viitorul copilului meu! Si nu din cauza lui Basescu sau a altor partide, oricare ar fi acestea, ci din cauza mentalitatilor care castiga teren: in loc sa muncim, mai bine combinam ceva, mai bine ametim vreun fraier, mai bine plecam la furat pe alte meleaguri… lasa prostii sa munceasca. Eu o cresc pe fiica-mea proasta, mi-e clar, ca nu stiu cum sa fac altceva decat sa muncesc.

In momentul asta cei mai multin dintre protestatari habar nu au de ce sunt acolo. Au venit cu gasca. Sa facem tambalau si sa distrugem ceva. Daca omoram si vreun amarat de jandarm suntem eroi... de fapt anti-eroi ca eroi sunt prostii aia (personaje pozitive), care muncesc cinstit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Ai impresia ca Ponta si Antonescu sunt scenaristii si regizorii evenimentelor?
Cred ca-i supraestimezi.
Mai vedem peste cateva zile sau luni.

Nu, n-am deloc impresia asta. Pe cuvant.

Chiar mi-e greu sa inteleg cum ai putut deduce asta din ce-am spus mai sus, poate ma luminezi.

Din faptul ca ti-ai imaginat cum stau cei doi "tete a tete si consultandu-se cum sa traga mai eficient foloase de pe urma manifestatiilor si cum sa le imparta ulterior."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:

Din pacate eu nu cred ca democratia se apara cu demonstratii de forta.
2012 e an electoral, cred ca la vot se exercita democratia si nu asa. Romania nu mai este ce a fost acum 20 de ani !
Din pacate, acest gen de evenimente violente o arunca in trecut - exact ca si mineriadele.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Romania este un stat democratic. Simplul fapt ca acei oameni suunt acolo in strada e un exercitul democratic.
Aceste evenimente au mai avut loc si in alte state...Grecia, Ungaria, Anglia...pt motive mai mult sau mai putin asemanatoare si cu toate astea nimeni nu ia aruncat inapoi in trecut.

Te pot destabiliza economic, ca imagine (nu e cazul) ... dar nu am auzit pe nimeni sa se mai intoarca in trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Ela, m-ai facut sa zambesc.
Intr-adevar, drept la protest au avut si minerii., ca tot stat democratic era si atunci desi era inca Iliescu la butoane.
De aruncat in trecut e mai greu de demonstrat (intervine si teoria relativitatii cu ecuatiile lui Eistein ...) si e si mai greu de auzit ca vorbeste cineva de acolo ... insa cea mai dureroasa e destabilizarea economica, belive me :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Citat:

Intr-adevar, drept la protest au avut si minerii., ca tot stat democratic era si atunci desi era inca Iliescu la butoane.
De aruncat in trecut e mai greu de demonstrat (intervine si teoria relativitatii cu ecuatiile lui Eistein ...) si e si mai greu de auzit ca vorbeste de acolo... insa cea mai dureroasa e destabilizarea economica, belive me :))

Mai "destabilizati" ca acum oricum nu cred ca se poate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

io am treaba cu casa si copiii... si cu comentatul pe net ca sa ma enervez cu ce se intampla. Eu una sunt dezamagita de ce ridicol e pe sticla, de ridicolul situatiei. Ce se intampla nu are nici un sens. E doar o degringolada generala. mi-e doar frica ca toata degringolada asta sa nu degenereze in ceva urat. ca am copii mici si vreau sa stau linistita sa ma bucur de ei.

http://noideea-noideea.blogspot.com/2011/04/divort.html
http://noideea-deea.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:

De aruncat in trecut e mai greu de demonstrat (intervine si teoria relativitatii cu ecuatiile lui Eistein ...) ... insa cea mai dureroasa e destabilizarea economica, belive me :))

Nu stiu daca mai rau de atat se poate...
Am prieteni care au un venit de 1500-2000 de lei si a venit intretinerea luna asta 750 lei. Este enorm pt ei. Probabil ca multi dintre cei din strada au aceasi situatie. Sunt huligani...asta imi aduce aminte de revolutie... huliganii aia nu au familie? nu au mame? nu au copii?
eu zic ca la multi de acolo din piata le-a ajuns cutitul la os...

indiferent cine va pleca si cine vine la putere criza asta va trebui depasita. Ca vine Ponta sau Antonescu tot intretinerea aia o sa fie si tot zilnic se va scumpi motorina.

Nu pot compara aceste evenimente spontane cu ce a fost mineriada. In primul rand lipseste liderul...dar si multe alte amanunte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Ai impresia ca Ponta si Antonescu sunt scenaristii si regizorii evenimentelor?

Evident ca nu. Centrul de comanda este acum la spitalul Elias.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Eleni, raspund doar la o parte din mesajul tau. Mie mi-e groaza pentru copiii mei, cand stiu ca marii combinatori, scuzati expresia, "ne scuipa-n cap"! Marii combinatori asta si vor: o masa de oameni prea ocupati cu munca, ratele la casa, copii, ski sau supermarketuri, care n-au vreme sa se dezmeticeasca si sa vada ce invart ei.
Din pacate si eu cred ca partea violenta a protestelor are scopul ei "ocult" de a da impresia unei tari de neguvernat si de a da impresia ca fara restrangerea unor libertati o sa ne ducem la fund. Lasa sa fie ordine si liniste-n tara si sa nu sara euro peste 4.4 sa fuga investitorii. Care investitori? Aia de cotizeaza 25% din contracte la partidul minunat? Stiu ei de ce fug, fara sa fie nevoie de proteste.
Desprecopii, nu salariile pensiile si alte lucruri de genul asta sunt problemele pentru care s-a spart "buba". Astea s-au facut, s-au inghitit in liniste la timpul lor, acum 2 ani, insa bataia de joc infinita e mult mai greu de inghitit!

Mergi la inceput