Gravidute cu tromobofilie - cap 9-
Raspunsuri - Pagina 6
floaredemac spune:
MeAlex fiindca am alaptat copilasii nu a fost nevoie de sterilizator. La primul copil sterilizam suzeta, unele lingurite, etc, doar de dragul de a folosi sterilizatorul, daca tot ma grabisem sa il cumpar. Insa acum l-am imprumutat cuiva (care se face ca a uitat, apropo ), si nici ca i-am simtit lipsa. Suzeta nu vrea fetita, i-o mai dau sa o roada si o mai fierb din cand in cand, in rest i-o spal cu apa plata, iar canutele si linguritele i le spal cu apa si detergent, apoi le clatesc cu apa plata. De fapt le clateam, pana pe la 6 luni, cu apa plata, dar treptat am renuntat, fiindca oricum cand ii faceam baita ii sareau stropi in gura cu apa de la robinet, deci nu avea rost sa ma mai complic atat. La noi apa este destul de murdara, instalatiile vechi, dar treptat trebuie sa se obisnuiasca pentru a nu deveni hipersensibila. De baut insa nu ii dau de la robinet, fiindca nici noi nu bem, nici macar fiarta.
La fel am patit si cu pompa, cea electrica Nuk era o porcarie. Prima data nu am avut nevoie, acum insa am cumparat una de la Primii Pasi, manuala, in jur de 50 de lei, a fost ok fata de prima. Am folosit-o doar cand am fost aproape de mastita si fetita nu reusea sa suga cat aveam eu nevoie.
kraluca spune:
wow ... acum am vazut prima pagina felicitari moderatoarei! voi da si eu datele pentru prima pagina, insa mai astept cateva zile ca sa fiu trecuta la mamici fericite
valy - felicitari pentru eco... acum mi-am amintit privirea sotului cand a participat prima data la eco. avea o sclipire deosebita (cred ca tot pe la 9 sapt)
dana, suzie - ma bucur ca va vad active pe forum... inseamna ca va tineti pe baricade!
toni, mihaela - ce mai faceti dragi mamici? asteptam vesti bune!
dara - cum merge cu regimul? asteptam sa ne spui ca intri in concediu... sau macar ca iti diminuezi programul de munca
36+ saptamani
35
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6
danezza spune:
ne tinem, ne tinem .. trebuie!
si euy am vrut sa dau datele pentru prima pagina dar am zis ca mai stam un pic sa ne treaca la mamici fericite
Musette - aveti tot ce va trebuie, unde trebuie si ati crescut suficient. Abia astept sa ne povestesti
in 36+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
dara76 spune:
Si eu tot la mamici vreau cand o fi. :)
merci, raluca.
Cu regimul merge f. bine, adica pot sa-l tin, nici macar nu ajung la 180 carbohidrati ai lor, insa glicemia de dimineata nu scade sub 103 (si in sarcina tre' sa fie max 89-92, nu ca reperul de 100-110 sau chiar 115-120-126 pentru diabetul normal). Cu glicemiile de dupa mese se pare ca n-am probleme.
Cu munca...eu cred c-o sa fac pauza 2 saptamani dupa nastere, cat n-oi putea sa stau in fund, fie de epiziotomie, fie de cezariana si atunci imi preia cineva o bucatica din treaba si la restul de clienti le pun auto-responder si le zic ca am o operatie de ceva (nu le zic ca am nascut).
27+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
kraluca spune:
dara - ma bucur ca te descurci cu regimul... este cam aiurea faza cu glicemia de dimineatza; poate pancreasul tau lucreaza intr-un alt ritm. banuiesc ca iei si tratament concomitent cu regimul... oricum, vad ca esti ok si ca te-ai impacat cu ideea. cand te mai intalnesti cu bebelina?
la noi in odisee tot mai multi bebei isi fac aparitia, iar noi ne topim cate putin cand vedem ca se apropie termenul. pooop la toata lumea!
36+
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6
ioana3110 spune:
Fetelor
Eu m-am speriat rau
de azi dimineata ma simt prea bine
nu mai am greata vad ca, sanii parca nu mai sunt asa durerosi si tari, si mi-e frica sa nu se fi intamplat ceva
Voi ati patit asa ceva? mentionez ca maine fac 8 saptamani.
cybele spune:
dragele mele, am o veste minunata, bebelina lui Toni a "implinit" primul ei kilogram 1040 grame cantarea aseara; Toni e absolut "topita", au lasat-o sa o atinga, zicea ca micuta se intindea ca o pisicuta la mangaiat; la spital medicii si asistentele evita sa se pronunte categoric in privinta ei, insa eu cred ca evolutia piticutei e absolut uimitoare , in 3 saptamani a luat mai mult de 300 de grame (ea dupa nastere a scazut la 720 gr). Sa dea Dumnezeu sa fie totul bine in continuare!
ioana, relax, ca nu toate zilele trebuie sa fie cu grata, pot sa mai fie si zile bune printre ele!
balanta, felicitari pentru aniversarea casatoriei, multi ani fericiti impreuna cu bebeii vostri!
musette- bafta la morfofetala!
danezza, suziq, kraluca, carpediem - ce putin mai este si va vedeti bebeii! Doamne Ajuta!
dara76 spune:
Wow, super vesti despre fetita lui Toni! Sper s-o tina tot asa :)
Raluca, inca nu iau tratament, daca in 2 saptamani nu scade cu acest regim, am inteles ca intru pe injectii cu insulina. Nu stiu cate. Bulinuta de la voi face 2, una dimineata, una seara. Dar ea are probleme si cu glicemia de dupa mese (e la a doua sarcina, la prima era cam ca mine, la a doua s-a declansat mai rau si mai devreme), eu doar cu glicemia de dimineata.
Fetele, pe grupul de MTHFR de pe yahoo a aparut linkul asta http://kofinasperinatal.org/files/dmfile/THROMBOPHILIAPamphletRev1.07.pdf
(nu toti medicii stiu cu MTHFR pe-afara, dar se pare ca acestia au facut o brosura, oricum am vazut acolo analize care nu stiu daca se fac la noi, nu prea le-am vazut...eu pe unele nu le am facute, credeam de ex. ca am facut tot ce se putea pt. SAFL).
Si scrie ca la Lovenox (care-i acelasi lucru cu Clexane) ar trebui luat calciu 1-1,5 g/zi in sarcina. Insa eu stiu ca ar da contractii calciul in sarcina, voi ce stiti? Luati calciu?
27+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
balanta_tm spune:
cybele, multumesc . Transmite-i te rog lui toni cele mai bune ganduri.
ioana, nici sanii mei nu mai sunt asa tari ca la inceput, iar greturile eu le am mai mult ziua si seara decat dimineata la trezire. Tratament de sustinere mai iei, da?
Fetelor, vreau sa va intreb ce sampon folosit voi. Eu ma spal cu sampon de bebelusi dar vad ca nu imi spala bine parul. Pana sa raman insarcinata ma splam cu Clear dar apoi mi-a fost teama sa continui tot cu el. Voi v-ati spalat in sarcina cu samponul cu care va spalati de obicei? Dar pasta de dinti, folositi ceva special?
O sa primesc un pachet cu plata ramburs de la farmaexpress. Oare am voie sa il desfac inainte sa il platesc? (sa vad ca are in el exact ce am comandat)?