Gravidute cu tromobofilie - cap 9-

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Mai era si bebeta care are aceeasi dpn ca si mine si vad ca nu mai da niciun semn...

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + trei prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni, miercuri si vineri), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (marti si sambata)
in 20+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Pupam si noi gravidutele, care se apropie incet, incet de finish. Nu va grabiti, fetelor!
Am vazut ca s-a intrebat despre detergent: noi am folosit detergent lichid Evrika, sapun de Marsilia sau asa ceva. Secretul este super clatirea, adica dupa un spalat normal, cu detergent, eu mai bag inca unul mai scurt fara. Eu am masina cu incarcare de sus, fara geam, dar la alta masina din aceea cu geam am observat ca si la al doilea spalat mai iese spuma cu detergent, chiar daca puneam f putin. Le-am spalat si pe la 50-60 de grade, ideal e 30-40, atunci nu intra chiar asa de mult la apa. Inca un secret este ca atunci cand le intinzi pe sarma (uscator) sa tragi de ele, incercand sa le pastrezi totusi forma initiala. Asa am reusit sa purtam niste body-uri mai multe luni, in mod normal ne-ar fi tinut 1-2 maxim.
Pentru primele luni e bine sa se calce cu abur fierbinte hainutele. Pe urma noi am renuntat, mai ales din lipsa de timp.
Aa, si nu punem deloc balsam. Tati e alergic si stranuta non-stop, asa ca am renuntat de tot la el, atat pentru noi cat si pentru copii.
Folosesc si vanish, pt dezinfectat dar si pentru petele de mancare, micuta mea nesuportand bavetica.
Nu am avut niciodata probleme cu pielea la ei, gen dermatita atopica sau de contact, desi ambii mei copii au pielea uscata, mostenita de la mine. In cadita, la baie, le pun bicarbonat de sodiu cand vad ca sunt un pic iritati. Fara lotiuni de corp, mai ales in primele luni. Am folosit ulei de floarea soarelui, fiert la bain-marie. Uleiul de masline se spune ca poate da reactii alergice. De asemenea, ii mai dau cu ulei de migdale dulci. Am si un spray cu apa termala, pentru fata si zone mai sensibile. Si nu ii spal in fiecare zi cu sapun, la sfatul dermatologului.
Sa cresteti mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Floricica, foarte bune sfaturile tale, ! Poate ne mai dai! Eu salvez toate sfaturile voastre, fetelor!

10 saptamani si 2 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi,
Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

MeAlex ica cateva sfaturi ce ni le-a spsu la curs:
- pt ragade ni sa recomandat comprese cu aloe MultiMam si crema pt. sani gamestan.

- de pampers ne-a spus sa luam marimea 0 sau New Born de la Hapy ca sunt decupate la buric si nu-l va deranja pe bebe pana cand ii va cadea.

-de servetelele umede a spus sa nu le folosim tot timpul doar in parc, vizite, etc. de preferat sa se spele bebele la fundulet dupa fiecare schimbare.

- pt nas se pune ser fiziologic dupa care se trag mucisori cu o pompita, apropo voi pt mucisori ce va luati?

- pt. ochi se pune ser fiziologic in coltisor si se sterge cu o comprese sterila de la exterior catre interior se va folosi pt fiecare ochisor cate o compresa.

- termometru de corp cel recomnadat este ce de pus in fundulet sau cel de ureche.
-temperatura in camera sa fie intre 22-26 grade.

cam atat momentan va mai scriu un pic mai tarziu ce ne-a mai spus la curs.

31+ Maria Elisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

Dana felicitari pt. rezultatul bun de la eco si fetita sa folosesaca cu placere lucrusoarele care ii le-ai luat sa fiti sanatosi cu toti.
De unde din Dragon ai cumparat de la Lumea copiilor sau din mall?
dc te rog poti pune o poza cu scoica ca ma intreseza si pe mine, la inceput vroiam sa-i iau un cosulet dar m-am razgandit si vreau scoica .

31+ Maria Elisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Gabriela, noua la curs ne-au zis ca in primele luni sa nu folosim batista bebelusului si ne-au recomandat aspirator marimer, eu l-am luat deja sa il am in casa.

MTHFR C677T Homozigot
+35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Subscriu parerilor voastre, in primele luni nu folositi batista bebelusului, dar dupa este cea mai buna pt. mucisori. Luati-va ser la sticla mare si trageti cu seringa, poate doar in prima luna sticlute micute, diferenta este enorma la buzunar. Eu la inceput il curatam cu o pompita, daca nu raceste tare, e suficienta...
Eu am folosit servetele din acelea, daca are cine sa va ajute cu spalatul la fundulet la inceput daca aveti cezariana, ar fi mai bine. La mine nici cu servetele nu a patit nimic. Bepanthen este cel mai bun pt. iritatii, dar ustura si asta la buzunare, insa exista si alte variante de unguente, dexpantenol parca, cam la fel ca pret.

In alte ordine de idei, iar m-au apucat sangerarile nazale, da data asta cand ma spalam pe cap, cu capul aplecat. M-am si speriat, ca se rosise apa si nu stiam de unde...Ufff, trebuie neaparat sa refac analizele la Fundeni, dr. Uscatescu vine pe 24, parca asa ati scris, nu? Dar totusi, daca vor mai exista episoade de astea curand, ii trimit mail... Daca sunteti dragute, poate una dintre voi poate sa-mi trimita si mie adresa ei de mail pe PM? Va multumesc anticipat....

Amary 17+ de +

Mergi la inceput

Amary, ai PM!

10 saptamani si 2 zile
_
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi,
Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Multumesc, Alex, nu indraznesc azi, e duminica, dar dupa ce discut cu dr. ginecolog, trimit mail. Ideea e ca ar cam trebui sa repet analizele...

Amary 17+ de +

Mergi la inceput

Amary, nu e o problema, a raspuns si la mailuri urgente trimise duminica. Eu asa i-am trimis...Stii ca poti face analizele si pana se intoarce dr. U, chiar daca e nevoie de schimbarea dozei, iti schimba dna Viorica.
De cate ori ai facut antiFXA in sarcina? Eu am facut doar o data la 14 zile de la inceperea Clexane-ului, in saptamanile 5-6...si eu tot aman sa fac analiza, imi e frica sa ma deplasez.

Multumim pentru informatii, fetelor! Notez tot!

10 saptamani si 2 zile
_
pentru sanatos!

Mergi la inceput