Gravidute cu tromobofilie - cap 9-
Raspunsuri - Pagina 17
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
Da, m-am uitat la GeneticLab, costa 400 lei cariotipul embrionului. Trebuie sa ma lamuresc maine cine recolteaza: ei, ginecologul meu? Daca recolteaza gineco, cum se transporta, trebuie refrigerat...etc...
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s
Tratament sarcina 3: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi,
Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi pentru
sanatos!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carpediem/carpediem.jpg)
carpediem spune:
Alex, examenul anatomopatologic e ala facut de spital si nu te va lamuri cu absolut nimic, cum nici pe mine nu m-a lamurit, adica nu vei afla de acolo vreo cauza. Trebuie sa se faca un alt examen la o clinica privata, unde se fac si analize genetice si din raspunsul de acolo vei afla de ce s-a oprit in evolutie. Eu nu am stiut asta si nu l-am facut, si apoi m-am cautat 2 ani prin analize ca sa aflu de trombofilie.
Eu stiu ca esti puternica, ai grija de tine
"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"
MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.3 dim + 0.4 seara, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carpediem/carpediem.jpg)
carpediem spune:
Ginecologul recolteaza si trimite la laborator. Dar intreaba-l pe ginecolog, ca el stie sigur si suna tu si la laboratorul genetic respectiv inainte si intreaba si acolo. E posibil sa trebuiasca sa duca sotul tau mostra respectiva la laborator, nu stiu exact, poate depinde si de fiecare laborator in parte.
Tu ti-ai facut histerosalpingografie sa vezi cum arata uterul tau? Stiu ca se pierd multe sarcini pe uter bicorn sau septat.
"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"
MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.3 dim + 0.4 seara, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/p@ulici/p@ulici.jpg)
p@ulici spune:
MeAlex ma bucur ca fetele te-au sfatuit sa faci analiza embrionului ... stiu ca financiar reprezinta un efort, insa cred ca e cea mai buna solutie.
MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
![](images/user_woman.png)
honeys spune:
MeAlex ufff.
Paulici imi spui si mie te rog ce doza de clexane faci tu acum si daca faci de 0,6 de la cate saptamani ai trecut de la 0,4 la 0,6
multumesc
MTHFR 667C hetero, PAI-urile hetero
FIV 1 reusit, sarcina oprita in evolutie, FET nereusit
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/p@ulici/p@ulici.jpg)
p@ulici spune:
Honeys inca tot pe 0.4 am ramas, la ultimul control la 28s+3z aveam deja 59 kg, dar am ramas tot pe 0.4, probabil de ce bebe avea greutate f buna 1.260g 28saptamani si 6zile
MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
honeys spune:
Multumesc. Si antifca cat a iesit si la cate ore de claexane? Multumesc iar
MTHFR 667C hetero, PAI-urile hetero
FIV 1 reusit, sarcina oprita in evolutie, FET nereusit
amary09 spune:
Alex, stiu din proprie experienta, cuvintele n-au acum niciun rost, doar imi pare rau... Eu dupa prima sarcina am facut cu sotul analizele genetice la Filantropia, atat mi-am permis, daca vrei caut nr. dr. genetician si ti-l dau pe PM...Copilul nu are nimic genetic, dar mi-au zis ca poate a avut placenta?!?! Geneticiana mi-a zis ca fabulau evident, cea mai probabila cauza a retardului de crestere a fost trombofilia. Dar poate e o idee buna si cu embrionul, de multe ori desi analizele genetice ale parintilor sunt OK, se pot produce mutatii la bebei de cauza uneori necunoscuta....
Balanta, am intrebat de cerclaj, mai ales ca sunt f. trista ca mi s-a scurtat intr-o luna colul cu 10 mm, fetita sta fix cu capul pe col. Mi-a zis ca de obicei nu se face daca pacienta are contractii (ceea ce eu mai am, e tare burta ca piatra uneori cu tot No-Spa-ul luat) si ca din experienta lui, cerclajul in multe cazuri nu si-a dovedit eficacitatea, parerile sunt impartite... Ramane statul la orizontala cat se poate, desi e f.f. devreme
Dana, bravo, asa grasunici mai rar pe aici, sa ne zici si noua ce-ai papat sa creasca atatMai ai asa putin, tin pumnii....
Musette, asteptam vesti, dar eu zic sa stai linistita... Si eu saptamana trecuta era sa lesin, am stat pe spate intinsa (ceea ce nu aveam voie, dar de' eram la epilat), am inceput sa nu mai am aer, cand am incercat sa ma ridic, era sa cad ca mi se inmuiasera picioarele... Norocul meu ca m-am asezat... Si pe bebei, nici eu nu prea-i simt decat rar si vag, o placenta se pare ca e anterioara, de azi dimineata dorm...
G_rainbow, felicitari, lasa-i pe ecografisti...Mi-e mi-au zis ca am unu si apoi a mai aparut unu
Amary 17+ de
+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
Carpediem, histerosalpingografia parca verifica trompele. Pentru uter voi cere histeroscopie. Stiu ca e OK uterul, nu e nici septat, nici bicorn, asta se vede la ecografie din cate stiu, dar o voi face ca sa excludem sinechia uterina care poate aparea dupa chiuretaj.
Honeys, .
P@ulici, analiza costa 400 lei, nu e enorm.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s
Tratament sarcina 3: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi,
Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi pentru
sanatos!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
amary, noi avem morfofetala diseara, dupa ora 18:00. Eu il simteam pe bebe foarte bine si puternic. Placenta e in lateral stanga la mine, usor marginala.
Ieri seara a inceput sa dea semne de viata dar nu am considerat momentul sa anunt cu surle si trambite pe forum. Sunt mult mai linistita. La un moment dat, cand cautam loc pentru injectie mi s-a parut chiar ca s-a vazut un pic si prin burtica. Azi noapte a recuperat toata lipsa de miscare. Cum m-am asezat sa dorm a inceput un party la mine in burtica. Cred ca dansa heavy metal. In dimineata asta e din nou rapus. Sper sa fi fost o alarma falsa.
Oricum trebuie sa ma lamuresc cu medicul legat de cele 30 de minute de semi-lesin. Durata a fost prea mare si simptomele nespecifice (greata si transpiratii reci).
Eu am citit despre fete (pe un forum din state) care au stat in repaos de la 16s (nu cu gemeni) dar cu probleme de membrane (fisuri) si tot au ajuns la termen. Daca stati cumintei eu sunt convinsa ca reusiti cu bine pana la marele final.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
![](smiley_pregnant.gif)