Gravidute cu tromobofilie - cap 9-

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Musette eu mai am lesinuri din astea dar doar daca sunt foarte deranjata la stomac. Simt ca mi-e rau, ca mi se va taia filmul si ma intind la orizontala, in 3 minute mi-am revenit. Nu stiu de ce se intampla asta, probabil ca nu suport durerea aceea cand sunt deranjata la stomac. Le spune crize de lipotimie si pacientul trebuie pus la orizontala cu picioarele putin ridicate.

Legat de mainile mele reci, degetele de la maini si picioare sunt mereu reci dar pana acum nu mi s-a intamplat sa ma trezesc din somn ca mi-e frig la maini (de la umar in jos) Imi aduc aminte ca asta am simtit si la ultima sarcina, de 2 ori de intrasem in panica.
O sa o intreb pe dr U sa vedem ce zice.

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute(2 cu IA si una cu FIV)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+euthirox 25
O ultima incercare apr/mai 2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana3110 spune:

sper
poti sa ai doar o circulatie periferica mai proasta
nu cred ca astea tin de trombofilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Suzie, calmant nu e tot aia cu antiinflamator. Exista si calmante care nu contin substante antiinflamatoare nesteroidiene.

Sper, ce spui tu pare sa fie cadere de tensiune (tensiune mica), oricum probleme de circulatie. Trombofilia e tendinta sangelui de a forma cheaguri, de a fi mai gros. In paralel, unele persoane au probleme si cu vasele de sange (nu musai legate de trombofilie). Persoanele care au varice au tendinta si de a forma cheaguri mai usor pentru ca nu circula bine sangele prin varice. E util sa intrebi medicul, insa in cartile de sarcina pe care le-am citit scrie c-ar fi normale in sarcina hipotensiunea si chiar senzatiile/starile de lesin. Ba chiar era una din carti in care scria mereu la fiecare saptamana, printre simptome, hipotensiune si stare de lesin. Explica ei si de ce. Mi-a explicat si dr mea, dar nu prea am retinut, ca in primul trimestru eram vraiste de ameteli si tensiune scazuta.
La fel, remediul e sa fii la orizontala cu picioarele in sus, sa bei lichide sa cresti tensiunea. La deranjat la stomac ne apuca si pe mine si pe sotul meu asa, sau la orice probleme digestiva, nu stiu daca nu are legatura cu nervul vag de pe acolo.

Musette, poate ar fi bine sa intrebi dr-ul telefonic? Eu stiu ca se intampla si lesinuri in sarcina, si cica-s chiar normale, dar e greu sa le diferentiem noi fatza de vreo hemoragie interna sau ce ziceai tu.
Eu am mai avut la activ 4 lesinuri de la hipotensiune ortostatica (apare cand te ridici sau cand stai in picioare mai nemiscat, ma rog, alte mai multe cauze), insa inainte de sarcina, si nu am avut si greata la ele. Dar in sarcina nu stiu ce sa zic.

Niccostea, e f. util sa faci D-dimeri la medcenter ca au alte unitati de masura dupa care interpreteaza si sa spui la receptie ca ti-a spus dr Manolache sa le faci. Dr. Avram vine din Cluj de cateva ori pe luna si e full, de-asta lucreaza indeaproape cu dr Manolache. Dumnealor nu iau bani pe consultatie si asta ar fi si singura forma de plata, sa faci analizele la Medcenter.

27+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

[quote]
Niccostea, e f. util sa faci D-dimeri la medcenter ca au alte unitati de masura dupa care interpreteaza si sa spui la receptie ca ti-a spus dr Manolache sa le faci. Dr. Avram vine din Cluj de cateva ori pe luna si e full, de-asta lucreaza indeaproape cu dr Manolache. Dumnealor nu iau bani pe consultatie si asta ar fi si singura forma de plata, sa faci analizele la Medcenter.
[quote]
Multumesc, Dara! Sa inteleg deci ca din costul consultatiei pe care il platesc la MedCenter, dr. nu primeste nimic? Atunci ar trebui sa-i dau si ei, direct, niste bani. Nu ma simt bine sa stiu ca cineva pierde timp 'degeaba' pentru mine. Voi cum faceti?
Am facut analizele de care va spuneam mai devreme la Regina Maria pt ca am abonament la ei si am platit mai putin decat in alte parti (D-Dimeri de ex au fost 28 RON), dar daca e nevoie o sa repet analizele la MedCenter.

14+

Mergi la inceput

Pai aia e, ca cel putin pana acum, nu am platit nicio consultatie la dr Avram si dr Manolache, adica nici la clinica. Totul free. Acordul lor cu medcenterul este ca vor face oamenii analizele lunar, respectiv aPTT, D-dimeri si timp quick. Dar nu te obliga sa le faci oricum. Daca faci deja injectii cu clexane sau altele, nu mai faci decat D-dimeri si hemoleucograma la medcenter. Si dr-ele isi iau procent din analize, nu cine stie ce.
Insa ele lucreaza mult pe valorile lor de D-dimeri, la alte clinici sunt exprimati D-dimeri in alte unitati de masura (de ex la Synevo sunt exprimati D-dimeri in altceva) si de-asta ti-ar fi util sa te duci de data asta doar cu D-dimeri facuti la medcenter.Adica nu sa le repeti si pe restul, doar asta. Ca sa iti spuna cum stai.
Dr. Avram n-a acceptat plic sub nicio forma si a zis sa nu-i vin nici cu cadouri. Mi-a spus clar ca va fi platita cu un procent din analize (dar nu se arunca sa-ti dea analize, mi-a zis acum sa mai fac la o luna jumate doa D.dimeri si hemoleucograma, cred ca-si ia 5 lei la astea).
La dna dr Manolache n-am incercat cu nimic, i-am dus un cos de-ala de sarbatori cu cozonac, etc, ca se nimerise atunci, insa mai avusesem consultatii gratis la dansa. Si m-au primit cu analize de la synevo, ca nu stiusem de faza si nu am platit nimic, nici la dr, nici la medcenter (nu m-am asteptat, eu am crezut ca platesc consultatia dupa). Si cand am patit de 2 ori sa nu-mi ia nimeni niciun ban, am incercat cu plic. N-a mers nici asa.

27+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Am uitat sa spun ca analizele pentru trombofilie ereditara si dobandita le-am facut eu, de capul meu, nu mi le-a recomandat dr. A. Si m-am dus la dansa dupa ce mi-au iesit, ca gineco a mea nu m-a lasat la Fundeni. Habar n-am daca le recomanda sau nu dr A sau dr U, de obicei se mai iau dupa rezistentele arterelor uterine de la ecografii, D-dimeri, cred ca pentru cele de trombofilie in general doctorii se gandesc ca-s prea scumpe.

27+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_rainbow spune:

am fost si noi dimineata la ecograf si in sfarsit am vazut o inimioara plapanda batand
am primit si clexane si spera sa fie bine si sa ajungem la termen de data asta!

Mergi la inceput

Rainbow, felicitari!!!

27+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

rainbow, super

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Bv Rainbow si la mai mare.
Te asteptam numai cu vesti bune si Doamne ajuta sa ajungi macar la termenul cu Lucas ca ia uite ce minunatie ai

in 36+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput