Gravidute cu tromobofilie - cap 9-

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Gravidutelor am o intrebare. Vi s-a intamplat sa va simtit mainile reci de la umar in jos? de vreo 3-4 ori mi s-a intamplat asta, m-am trezit noaptea cu mainile reci si mi-am mai luat o bluza. Cand m-am dus la toaleta am vazut ca am mainile albe, parca nu aveam sange in ele iar de Craciun mi-am simtit si fata rece si m-a durut capul pt 30 min. E un simptom de trombofilie, nu-i asa?

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute(2 cu IA si una cu FIV)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+euthirox 25
O ultima incercare apr/mai 2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Valy, da-l incolo de MTHFR. Iei Femibion, esti acoperita!
Sper, nu cred ca e simptom de trombofilie, nu am auzit. Trombofilia da varice si din cate am mai auzit, dureri de cap inexplicabile...asta pe langa influenta pe care o are in sarcina. Probabil ai circulatia periferica slaba, dar nu are treaba musai cu trombofilia. Eu am picioarele reci si mai ales noaptea, pentru ca atunci cand dormi scade temperatura corpului. Imbraca-te mai gros si vezi ce se intampla.

10 saptamani si 6 zile

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi,
Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Neatza fetelor! Doar ce ma linistisem si eu cu durerile si am patit o ciudatenie.
Ieri bebe a fost extrem de activ. Toata ziua s-a zvarcolit si ne-am mangaiat si am vorbit. Azi noapte la 3:40 m-am trezit de rau: greata si stare de lesin. Am incercat sa ma ridic incet sa ajung la baie si am cazut. Un pic de tot s-a rupt firul. Mi-am revenit f ametita, cu transpiratii reci si stare de voma. In juma de ora am reusit sa mai imi revin si sa atipesc. De azi dimineata il pandesc pe bebe si nu il prea simt. Am stat 2 ore cu mana pe burtica, doar, doar... Nici foame nu mi-e si pulsul meu e mai mic decat a fost pana acum in sarcina...
Maine seara abia am programaere la morfofetala. Ar fi cazul sa imi misc fundul in urgente acum? Sunt in panica de-a dreptul
suzi, referitor la bonusuri... magarii sunt magari pana la capat. Mi se acordau in baza unor rapoarte semnate de sefi la care primesc si eu o copie. Initial era vorba sa faca un aditional. Apoi s-a schimbat codul au reredactat un alt aditional pe care luna de luna de mai bine de 9 luni ma rog de ei sa mi-l dea semnat. M-au amanat mereu ba ca seful vrea o modificare, ba ca nu a avut timp. Si acum... tzeapa. Ce sa fac eu cu o hartie semnata intr-un colt de sef? Mai ales ca banii astia mi s-au dat mereu in plic, deci nu am nici dovada transferului bancar pentru lunile precedente... Eu proasta.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
in 21+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

musette, cat de tare ai cazut azi noapte? Iti amintesti? Te-a durut tare fundul sau cum ai picat?
Secretia din col ai mai facut-o Luni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Alex, tinem pumnii! Inca putin si treceti in trim II.

Si eu stiam ca trombofilia da dureri de cap, oboseala accentuata si senzatie de 'greutate' in picioare. Sper, poate ai dormit intr-o pozitie incomoda si ai presat o artera care duce spre maini... (zic si eu, mai am multe de invatat in ale trombofiliei).

Fetelor, va multumesc! Am vb cu dr Avram, nu a intrerupt colaborarea cu Medcenter - asa cum mi-au spus de la programari, ci este supra-aglomerata si nu mai poate vedea paciente noi, deocamdata.
O sa ma duc martea viitoare la Raluca Manolache si apoi, cand se va mai elibera, o sa ma vada si dr. Avram.
Pana una-alta, ca sa nu ma duc cu mana-n buzunar la Dr. Manolache, mi-am facut la Regina Maria (unde am abo): hemoleucograma completa, numaratoare reticulocite, proteina C, proteina S, timp de trombina, VSH, anticoagulant lupic, antitrombina III, rezistenta la activitatea proteinei C, timp de tromboplastina partial activata, D-Dimeri, timp de protrombina Quick.
Vedem dupa consult ce mai trebuie facut...

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Niccostea, !
F bine ca te duci cu niste analize, am inteles ca ele doua colaboreaza foarte bine.

10 saptamani si 6 zile

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi,
Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

balanta, am cazut pe o parte langa pat si nu apucasem sa ma ridic de tot cred... Oricum nu ma simt lovita pe nicaieri. Nu stiu ce a fost caderea aia de tensiune si transpiratiile reci si greata. Am vazut reactii din astea pe vremea cand aveam un job care ma obliga sa vad foarte multi accidentati. Cei cu rupturi interne reactionau asa. Bine nu se pune problema, ca eu mi-am revenit in 30 de min. Ma gandesc sa nu se fi intamplat ceva cu un vas din placenta...
Am facut cultura de col si lama. Sunt curate ca de fata mare. Oricum iau antibiotic de 3 zile, "profilactic" ca sa-l citez pe medic. Am scapat de mancarini, usturimi si dureri in partea de jos.
Medicul m-a vazut luni ca sa-mi ia cultura. Maine am morfofetala. Mi-e si jena sa-l mai sun. Mai am un pic si ma mut la el.

Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Mi se pare mai ingrijoratoare starea aia de semi-lesin de 30 de minute decat cazatura in sine. Nu cred ca te-ai lovit rau, insa nu inteleg ce s-a intamplat in alea 30 de minute cu tine. Ai mai avut patanii din astea de-a lungul timpului?

Mergi la inceput

Nu am mai patit in sarcin. De aia am si scris ca poate voi stiti ceva. Acum vreo 5 ani am patit cam aceeasi treaba ca senzatie, dar cauzele erau diferite. Eram nedormita, obosita cronic, am mers prin soarele amiezii de vara bucurestene vreo 2 statii, eram la ciclu, nemancata si la lucru am bagat o cafea neagra si 2 tigari, asa de start. Am facut tensiune 70 cu 45 si m-am trezit doar cu un calciu gluconic pe vena.
Dar acum m-am trezit din somn ca mi-e rau. Mananc sanatos. Nu fumez, nu beau cafea, ceai verde sau alcool de 2 ani. Numai de calugarit nu m0am calugarit inca. Adormisem de vreo 2 ore si ceva. Eram relaxata si happy ca bebe misca mult, azi implinim 21s, maine avem morfo. Chiar eram in regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana3110 spune:

Mussette, eu zic sa te linistesti ca oricum probabil ca doarme si bebe daca a fost asa agitat ieri.
Dar tu nu-l mai simti sa miste chiar deloc deloc?
Daca e asa, atunci fugi la urgenta la o eco
Mai ales dupa ce ai patit azi nooapte
Stii ca doctora mea ieri, mi-a zis ca cea mai importanta pastila in sarcina e echilibrul mental si decat sa stau stresata mai bine imi fac 10 eco pe luna!
Chiar mi-a placut de ea
:-)
BAfta multa!
Dar e greu sa cred ca la 21 de sapt patesti ceva. Poate ai facut doar o cadere de calciu
ca asa pare

Mergi la inceput