Gravidute cu tromobofilie - cap 9-
Raspunsuri - Pagina 11
balanta_tm spune:
musette, la Synevo TM, antiFXa se poate face in orice zi? Sau recolteaza analiza asta doar in anumite zile? Merci
danezza spune:
nico - bine ai venit, vad ca Musette te-a lamurit si indrumat f bine
raluca- ai rezolvat cu injectiile? nu poti intreba daca le poti schimba? vad ca clexane se gaseste mai peste tot acum.
vezi ca si helpnetul are posiblitatea sa le cauti online
am venit si noi de la dr :)
la 36+4 avem 3.2 kg si daca nu se intampla nimic pana atunci, ne vedem peste 2 sapt si ne organizam atunci pt cezariana. Avem felicitari de la dr pt evolutie :).
in 36+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
suzieq spune:
Dana, cred ca o sa bati recordul la greutate daca mai sta 2 saptamani. In rest, vad ca mergem in paralel in continuare si la noi daca nu se intampla nimic trebuie sa hotaram data cezarianei (1-3 febr).
MTHFR C677T Homozigot
+36
Musette_1982 spune:
balanta, oricand se poate face antifxa la Synevo. Ideea e ca prima oara cand mi-au recoltat mi-au spus ca nu li s-a mai cerut analiza asta in Timisoara si mi-au luat o fiola ca sa ma sune dupa 30 de min sa ma intorc ca trebuiau luate doua (una o congeleaza, rezultatele vin de la Berlin pt TM, nu ma intreba de ce ca habar n-am). Asa ca daca o vezi pe doamna care recolteaza nelamurita si cercetand un registru de-al lor in care scrie ce si cum, fii atenta sa umple doua eprubete.
Dana, suzi, ce aproape sunteti fetelor... Ma bucur pentru voi. In afara de emotiile nasterii, alte stresuri nu cred ca mai aveti .
Offtopic, mie astazi mi s-a restrictionat accesul la mailul de serviciu si mi s-a dat de inteles ca nu mai pup bonusurile din urma... asa ca Doamne feri sa patim ceva, ca nici nu am unde sa ma intorc. Asta sa fie cel mai mare necaz... S-au suparat ca am intrat in concediu de risc de sarcina... M-am enervat dar mi-a trecut. Nu vreau sa ii transmit lui bebe. Si asa i-am tot transmis cand ma ingrijoram pentru el.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
in 20+ cu Marin Constantin
balanta_tm spune:
danezza, ai o super bebelusa!
musette, iti amintesti daca antiFXa dureaza 10 zile calendaristice sau lucratoare?
Referitor la concediul de risc maternal, cam aiurea s-au purtat ai tai. Eu sunt in concediu din sapt a IX-a si nu mi-au comentat absolut nimic, nu m-au restrictionat in nici un fel - cred ca asta este atitudinea normala (bine, cred ca nu au fost bucurosi in sinea lor, mai ales ca e o perioada f f f aglomerata pe proiecte, dar mie nu mi-au zis nimic).
La prima sarcina am trecut la 6 ore de cand s-a vazut activitatea cardiaca a lui bebe si tot asa, nu mi-au comentat nici macar un cuvant.
Nu te lasa afectata de atitudinea lor.
Musette_1982 spune:
balanta, ei iti zic ca e gata analiza in 2 saptamani calendaristice, dar de fiecare data mi-au trimis-o pe mail intr-o saptamana calendaristica fix. Daca faci maine, vine joia urmatoare seara.
Ai mei stiam ca sunt gunoaie, dar de obicei se comportau asa cand ii anuntai ca pleci din firma (indiferent dupa cati ani, cu cat preaviz sau cat de civilizat). Nu ma asteptam la reactia asta cu gravidele. E drept, majoritatea au venit pana mai, mai sa nasca la lucru. Dar eu desi nu mai am niciun fel de dureri, azi dimineata iar am avut secretii roscate. Stiu ca o pot duce asa toata sarcina, dar nu vreau sa risc nimic stand pe scaun 6 ore + o ora pauza de masa + drumul o ora jumate ca e in afara orasului.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
in 20+ cu Marin Constantin
balanta_tm spune:
Si la mine la lucru gravidele au mers pana prin luna a VII-a, a VIII-a; e drept ca ele au prins indemnizatia veche, cu 2 ani platiti cu 85% si maxim 4000 lei lunar si stiu sigur ca mai mult pt asta veneau pana la varstele astea inaintate de sarcina (ca daca stateau in medicale sau risc maternal, probabil ca li se diminua si indemnizatia).
Iar la 6 ore, treceau de obicei din saptamana 26-27 abia. Eu insa, am spart tiparele din firma, plus ca sunt prima care a luat concediu de risc maternal (e drept ca se acorda destul de greu - la prima sarcina nu mi s-a acordat, plus ca-i si platit si destul de slab (75%) si la multe nu le-ar conveni).
Dar asa, din ce am observat, la mine la lucru sefii se poarta f ok cu gravidele. Iar fetele de la HR, nici atat, nu comenteaza.
Ar fi fost culmea ca tu, in situatia ta, sa fi mers la lucru, cu spotinguri si probleme inca de la inceputul sarcinii.
MeAlex spune:
Super, Danezza, felicitari pt dodoloata!
Musette, da-i naibii...ai dreptate, asta sa fie problema!
10 saptamani si 5 zile
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi,
Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi
pentru sanatos!