Sfat juridic si protectia copilului

Sfat juridic si protectia copilului | Autor: Andreea_AS

Link direct la acest mesaj

Dragii mei,

Am nevoie de un sfat in ceea ce priveste situatia de mai jos:

Doi fratiori - fetita de 13 ani si baietelul de 11 au fost lasati de parinti acasa, in grija bunicii. Parintii au plecat in strainatate si nu ii mai cauta, nu trimit bani, nu suna sa se intereseze de ei. La plecare, mama nu a lasat procuri de reprezentare a copiilor, iar din acest motiv nimeni nu poate sa se adreseze in numele lor. Bunica se ingrijeste de ei, ii tine curati, ii trimite la scoala. Baietelul este bolnavior la inima.

Primaria (traiesc intr-un sat micut langa Bucuresti) a anuntat Protectia Copilului si de la Judet va veni o comisie pentru evaluarea situatiei.

Bunica are o pensie de ajutor social, foarte mica. Dar are gospodarie, are animale, pasari in curte, are grija de ei de 8 luni de cand mama nu mai este cu ei.

Vreau sa va rog sa ma ajutati cu un sfat, cu indicatii, ce se poate face intr-o astfel de situatie: daca bunica nu vrea sa ii dea la casa de copii cum poate fi impiedicat un asfel de lucru? Ce ar fi de facut intr-un astfel de caz?

Multumesc. Rog mutarea subiectului la categoria in care se incadreaza.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cum de s-a ajuns sa se stie? Destul de greu... dar nu imposibil zic eu.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_AS spune:

Comunitatea mica si razbunarea mamei.

Baietelul are nevoie de vizite medicale, este dus de bunica la dispensarul satesc, insa doar atat. Ori copilul trebuie sa mearga la cardiolog in Bucuresti sau la Tg. Mures, acolo unde a fost operat pe cord deschis. In cazul in care are nevoie de internare oare se poate face acest lucru daca nu are apartinatorul cu el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Andreea Eva a stat cand a fost oparita internata cu mama mea.Nu cu mine,eu eram foarte instabila psihic atunci.Si era doar bunica,nu avea nici un act.....am semnat eu ceva la spital ca sunt de acord cu internarea ,dar daca nu eram in tara sa zicem nu era nici o problema.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Mada, ai semnat pentru internarea Evei.

Mama baietelului este plecata din tara si nu are cum sa semneze/nu a lasat nimic semnat. Oare sa fie acoperita doar urgenta?

Intrebare: de cand se deschide ancheta sociala pana cand sunt luati copii cat dureaza ca si timp?

Mergi la inceput

De urgenta da.In urgenta nu trebuie nici macar sa fii asigurat.Daca bunica e pensionara si are certificatul de nastere al mamei copiilor si certificatul de nastere al copiilor....nu e o problema.Se demonstreaza ca e bunica.

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Aici este problema, mama a lasat doar actele copiilor. A plecat de acasa pur si simplu. A sunat la doua zile dupa ce a ajuns in tara in care s-a dus si a anuntat ca este cu tatal copiilor.

Copiii nu au nicio vina, dar, dintr-un anumit punct de vedere sunt intr-adevar, abandonati.

Micutul ar avea nevoie de consult cardio....nici macar actele de la operatie nu au fost lasate. Este o poveste tare trista, izvorata din razbunare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

este pierduta orice urma a mamei? al tatalui?
nici o ruda, cunostinta, vecin ceva...nu stie de mama unde este si cum poate da de ea?
sau sa gasiti un numar de telefon ceva.. Fereasca Dumnezeu de asa .."parinti"

Mergi la inceput

Duplicat..la starea civila....certificatul de nastere al mamei copiilor si cel de casatorie.
La spital exist arhive,se pot scoate si face copii la documente.

Madalina si Eva-Maria

Mergi la inceput

Cami, mama suna, dar suna vecinii, nu pe mama ei, la care sunt copii. De mama se stie unde este(in Spania), dar ea nu vrea sa aiba grija de copii. Asa cum spuneam, este o razbunare a mamei copiilor asupra propriei mame.

Mada, duplicat dupa aceste acte pot oare fi solicitate de catre bunica copiilor?

Oare ar fi mai bine sa mearga la casa de copii? Ma gandesc ca la cat de mare este abandonul la noi....poate ca pentru ei, care au casuta, masa, hainute poate ca se va amana acest moment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Daca bunica ii ingrijeste ar fi pacat sa fie lasati la casa de copii. Poate un notar sau avocat ar sti mai bine ce documente se pot intocmi. Pacat de bietii copii. Ce vina au ei ca "mama" s-a certat cu bunica?

Mergi la inceput