Sfat juridic si protectia copilului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

in conditiile in care un anumit timp (cred ca 5 ani) unul din parinti nu s-au interesat de copii (cu dovada de prezenta la scoala/medic/financiar/vizite), acesta poate fi decazut din drepturile parintesti.

In situatie de urgenta, ca acesta, se aplica legea in timp mai scurt? Pt ca un copil bolnav,pt mine e clar situatie de urgenta. Pt fata mai mare,insa, nu exista solutie: a fost abandonata, si in 5 ani e majora, deci singura.

Un alt scenariu posibil si mai grav: bunica se poate imbolnavi /muri.

SI mai trist, e ca e nevoie de prezanta parintelui constanta: la eliberarea actelor pt copii (ma gandesc ca fata va avea acusi 14 ani, deci va trebui sa mearga dupa buletin).

Toate astea se pot discuta la protectia copilului, ei cunosc exact legislatia in domeniu - acum ei sunt bine ingrijiti, au o pers. care ii iubeste, problema ca bunica are nevoie de un mic suport financiar si legal. Ma gandesc ca acesti copii pot fi trecuti sub tutela protectiei sociale si plasati in plasament pt urmatorii ani la bunica. Astfel, bunica va primi un mic ajutor financiar, va fi inca o autoritate care se va interesea (mai mult sau mai putin), dar se acopera situatia legala cu prezenta de apartinator al copilului.
Astfel, se pot aduna suficiente dovezi si ca in final parintele poate fi acuzat de abandon.

Problema pt mine e alta - nu am incredere in decizia cea mia buna a oficialitatilor. Cei de la protectia sociala se mischa intr-un ritm ametitor pt melci, haotic si nu in sensul de ajutor al copilului(m-au uimit contactele cu ei in Ro, si m-au deprimat povestile de la adoptii de pe forum)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_AS spune:

Cleo, sunt 8 luni de cand a plecat mama, nici eu nu am incredere in cei de la protectia copilului. Bunica are ~63 de ani, iar daca se intampla ceva cu ea, exista matusa care, desi are ea 5 copii, spune ca daca nu va fi posibil altfel, ii va lua si pe acestia doi sa aiba grija de ei..

Maine am sa sun la protectia copilului sa inteleg care le sunt drepturile copiilor ai caror parinti nu sunt in tara si nu lasa acte.

Greul este la baietel, pentru ca inteleg ca are nevoie de internare la spital pentru consult la inimioara si nu au cum sa il interneze pentru ca nu este urgenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

cu vecinii aia unde suna mama nu se poate vorbi? ca atunci cand mama suna sa-i spuna de nevoia internarii in spital a copilului si ca-i nevoie urgenta de o procura de la ea.

ce trist...

Mergi la inceput