Literele de mana
Raspunsuri - Pagina 2
Androix spune:
Nici Filip nu face literele de mana si in mod normal nu se face asta in grupa pregatitoare. In schimb avem un prieten care e calasa I acum si toti colegii lui stiau sa scrie de mana la inceputul clasei.
Nu inteleg nici educatoarele care-i invata asta inainte de vreme, nici parintii care fac asta acasa, in caz ca nu se face la gradinita. Daca il invat sa scrie de mana in clasa I ce mai face?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
J G spune:
Androix, Anitta: Motivatia educatoarei este ca in clasa I-a se merge foarte repede cu predat/dictari, asa incat copiii au dificultati. Eu as prefera sa ma ingrijorez cu asta atunci cand se va intampla!
Insa sunt singurul parinte care vrea sa se mearga mai incet/conform programei, ceilalti parinti vor invers.
Multumesc pentru raspunsuri tuturor, chiar mi-ar placea sa continuam discutia, eu tot sper ca cineva sa ma convinga ca are un sens invatatul literelor de mana asa alambicate :)
monica70 spune:
JANI preferi asa http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t794455-0.html?
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
J G spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica70 JANI preferi asa http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t794455-0.html? MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE "10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla" |
Ei asta e chiar o tampenie :))
DidiAlex spune:
J,
copilul meu din clasa 1 face numai literele de tipar. scrisul de mna in clasa a doua..dar tot 12 clase face. oricum accentul pe caligrafie nu se pune nicioadata.
atata timp cat parintii laolata cu invatatorii sustin caligrafia orbeste asa se merge..din pacate asta submineata invatarea unei limbi corecte, pt ca toul e complementar.
Io am ramas un pic uimita de faptul ca in ro se pune accentul pe bastonase si dictari cu semne din astea ca parca motorica fina a maniii nu se poate obtine prin desen sau prin manuirea foarfecii...trist pt ca stresezi copilul aiurea si ei percep scoala ca pe ceva negativ.
Edit: da copilul la gradi tre sa se joace..ca al mei care pica lati. Ei nu au somn la pranz ca doar is la gradi sa se joace.
al meu anu trecut facea cate 1 ora pe zi dar infara sa tina creionul in mana nu stia. si acu citeste binisor.
si nici teme de vacanta nu are! pe motiv ca uita..aiureli. io am stat 6 ani acasa si cand am reinceput sa lucrez mi-am amantit foarte bine methoda ca o nah era acolo.
in fine lasa-ti copii sa se joace ca exista timp de toate.
anya spune:
La gradinita nu au voie sa-i puna sa faca literele "de mana". Ce fac la voi educatoarele e exces de zel. In clasa 1. cf programei, o vor lua de la inceput cu semnele grafice si vor invata o litera la doua-trei zile (aproximativ). Au timp sa invete sa le faca. Pustiul meu a inceput clas aintai direct din grupa mare si nu stia decat literele de tipar si nici alea toate. Nu a avut nici-o problema in a invata sa scrie.
Cat despre caligrafie...depinde de invatatoare. In programa nu mai exista ore de caligrafie (ca pe vremea mea) si tine de insistenta si pretentiile invatatoarei. Mie mi se parea ca al meu scrie urat, dar invatatoarea nu i-a atras niciodata atentia. A zis ca atata timp cat scrie literele regulat si e lizibil, sa las copilul in pace. Alte invatatoare sunt mai stricte, probabil...
michelle-usa spune:
dar sa vedeti ca pe aici lucrurile sunt mai sucite. invata literele de mana in clasa a 3-a!!! nu prea inteleg cum. ca deja scrisul e format...
eu l-am pus de vreo 2 ani sa exerseze( cu gindul ca si aici se scrie de mana in clasa 1, dar nu a fost asa).
in clasa a 2-a pe trim 1 cand doamna a vazut cum scrie de mana , chiar daca nu da note maxime pe primul trimestru(o alta regula de ) lui i-a dat ca asa ceva nu a mai pomenit, un asa scris de mana frumos in clasa a 2-a!
noroc ca am un abc romanesc si face dupa el. eu am uitat unele litere cum se fac.
dar vb cu o prietena din romania, invatatoare in Buc. ca imi spuena ca de fapt si acolo fiecare are stilul ei de scris si nu e o regula. de aicia vrea mai bine copiii sa ii invete ea in clasa 1 , nu sa vina invatati de la gradi.
nu prea mai inteleg cum e la voi, unde si cine ii invata sa scrie?
michelle
Anka74 spune:
Si daca sunt invatati incorect?
Daca nu sunt invatati sa faca corect legatura dintre litere?...e mult mai greu de dezvatat, odata formata deprinderea..
carolinah spune:
Eu m-am luat urat de educatoare la gradi cand incepuse sa-i invete literele de mana la cererea unor parinti! Si ii invata in ordine alfabetica a, b etc... Ceea ce e aiurea, pt ca b de ex e o litera f grea, care se invata spre sfarsitul clasei I. Si fie-mea era frustrata ca ii cerea d-na sa scrie o pagina!!! de litera b si ei ii era greu si o plictisea...
Au sarit si alti parinti si au lasat-o balta si a invatat bine-mersi in cls I.
J G spune:
Nu, ce e drept nu insista cu lucratul! Si ma gandesc ca ceilalti parinti (copiii lor fiind mai mari) vor ca ea sa faca literele de mana in clasa.
Eu sunt foarte multumita de educatoare, e o persoana calda si inteligenta, care insa raspunde la "cererile pietii". Din fericire recunoaste un parinte flower-power cand vede unul .
Va multumesc mult pentru raspunsuri.