Strugurasi de Sept-Oct 2011 *23*

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Eu mai am un fix,ca tot m-am pornit. Si anume cu laptele,nu stiu daca am mai spus-o. De ce se insista pe ideea ca laptele are cel mai mult calciu,ca daca nu mananci lactate faci lipsa de calciu? Sunt foarte multe alte alimente care contin mult mai mult calciu. Paul nu prea mi-a mai baut lapte dupa un an,dar in schimb imi manca brocloi,il mananca crud ca si mine, ii puneam patrunjel verde in mancarica , faceam salata de spanac crud si manca si el,si atunci nu ii mai dadeam lapte,pentru ca dadeam o gramada de bani pe cutia de lapte praf fix degeaba,ca il aruncam la chiuveta dupa doua ore in care doar sorbea cate putin din canita cu pai. Si vaaai,cati ochi am vazut dati peste cap ca imbolnavesc copilul ca nu ii mai dau lapte,ca ma zgarcesc la sanatatea lui, ca fac experimente pe el.Asta am auzit-o cel mai des. Si am ramas stupefiata cand am auzit o mamica ce m-a intrebat: ai inceput sa ii dai Ca la fata? Dar Fe,D3,vitC,si a mai spus vre-o trei chestii. I-am spus ca ii dau DOAR vigantol ,si vitC cand e Paul sau unul dintre noi adultii cu muci in nas, si 6 bilute de calcarea carbonica pe saptamana,asta pana ii facem analize,la 6 luni. Apoi mai vedem daca are vre-o lipsa,sa ii stimulez cumva organismul sa asimileze din ce ii voi da la diversificare,sa insist pe prepararea si administrarea anumitor alimente bogate pe linia pe care ar avea deficiente.Daca nu are,di mai bine,traiasca tzitzi si ce o sa ii placa sa pape. Vaaai,ce ochi mari am vazut! Ca sunt nebuna,asta mi s-a spus! Oi fi,cine stie! Si tot nebuna sunt ca fetita ei cu doua saptamani mai mare ca fi-mea mananca deja branzica de vaci cu fructe de la danonino si a mea nica. Lasa sa nu manance a mea nimic mai tarziu,cum zice ea,si sa fiu eu cu inima impacata.

Si eu fac parte dintre cei cu stomacul varza din pricina alimentatiei ciudate date prea de timpuriu. Sa va povestesc cu ce pofta cica mancam eu din biberon supa de legume strecurata la 2.5 luni? Nu mai zic,lasa!


Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Lali - lasa oamenii sa se mire! Acum toata lumea are acces la informatie! Asadar fiecare este liber sa faca propriile alegeri! ( ca ne doare sufletul - si pe tine si pe mine sau pe alte fete de aici, asta e "problema" noastra )

Hai noapte buna fetele!

mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Hai noroc deci

Eu am interdictie de la SEFUL mic ( adica sotul) sa ma mai enervez pentru altii( practic nu mai am voie pentru nimeni, ca pentru cei din casa imi pastrez calmul din obisnuinta deja)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Salutare, dragelor!!!
Rar mai intru pe aici, stiu . Am schimbat furnizorul de net mobil si am acoperire foaaaaarte proasta, imbatranesc pana mi se incarca vreo pagina, iar cand se incarca, sunt solicitata de unul din copii sau am alte trebi.
Noi suntem bine, crestem, crestem si iar crestem. Nu stiu cat a mai luat Theo in greutate, s-ar putea sa nu mai fi luat f mult pt ca am tinut regim alimentar, mi-e varza stomacul si am f putine alimente permise. Mi-am bagat piciorul in tot regimul, caci alaptand si respectand regimul, fac foamea mai mereu. Aveam un pomelnic de alimente interzise si numai cateva permise. Asta e, incerc sa nu agravez problema evitand doar alimentele acide, prajelile. O sa ma vindec ca lumea dupa ce termin alaptatul. Sper eu peste vreo 2 ani

Fetelor care au rude cu cancer le doresc tarie ! Si sora are si tare nasol si deprimant e sa ai pe cineva apropiat cu o boala ca asta

Vorbiti despre diversificare... Si eu sunt de parere ca nu e cazul de asa ceva pana la 6 luni. Sfaturile bunicii nu sunt cele mai bune, am evoluat muuult de atunci si e chiar pacat sa nu beneficiem de progresele si descoperirile stiintei, ale medicinii. La noi e moda copiilor grasi si frumosi, diversificati cat mai curand. Numarul celulor adipoase se stabileste pana la varsta de 1 an. Pentru ce sa "umfli" un copil de mic, copil care se va chinui mai tarziu sa pastreze acele celule goale? Nu mai bine eviti asta, diversifici copilul atunci cand ii este pregatit sistemul digestiv si eviti formarea unui numar suplimentar de celule adipoase?

de si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

M-am luat cu vorba
Sa va mai zic cate ceva despre domnisorul Theo
L-am laudat prea mult ca doarme bine. Acum doarme o ora sau mai putin, face ochii mari si gata somnul. Vrea companie mai mereu. Se intoarce doar de pe spate pe o parte, inca nu s-a rostogolit, dar are tentative. In schimb, se propteste in talpi si isi arcuieste spatele. Si da se se ridice in fundulet. I-am zis sa mai stea cuminte vreo 2 luni, dar nu ma intelege
Si are un stil de a adormi.... Trebuie sa suga la tzitzi, eu sa il plimb si sa il legan in acelasi timp. Daca stau jos cu el tipa de zici ca il taie cineva. S-a smecherit baiatul meu. Biei tare ii mai place sa se joace cu el, e papusa ei preferata . Il imprejia o pauzaste cu bebelusi de ai ei,, cand il schimb eu pe Theo, isi schimba si eu vreo una din papusi, cand il alaptez eu pe Theo, alapteaza si ea papusa

de si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Ionela, am o intrebare , stupida de altfel, insa de vreo saptamana ma gandesc daca sa intreb au ba..
Citind acum duverse bloguri de diversificare, am dat si peste articole care sustin infocat alaptarea ( si ma bucur, eu nu o sa pledez in fata altora pt ca nu sunt genul, insa de voi mai avea 10 copii o sa ma lupt sa alaptez pe toti), in care se zice ca pt a avea lapte suficient e indicat sa pui copilul in prima ora la san, sa nu se invete cu biberonul, sa nu ii dai biberon pana vine laptele, ca LP la inceput ,strica sansele de a avea lapte..
Ei intrebarea mea e : Elena dupa cum stii in primele aproape 30 h nu a stat cu mine, apoi a stat 24 apoi 30 iar nu a stat cu mine.. ma gandesc ca in timpul asta a mancat ceva, la alaptat nu mi-au adus-o, cum e posibil sa nu fii luat biberonul in aproape 3 zile de LP ? e posibil sa nu ii fii dat cei din maternitate sa manance atatea ore?
Nu e neaparat relevant raspunsul insa de cand am nascut m-am gandit de f multe ori la asta... mai ales ca vedeam ca alti bebei nu mai voiau titi la 6-8 h de la nastere, ca facuera deja cunostinta cu biberonul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Sei, intrebarea nu e stupida de loc.
Incerc sa iti raspund, sper eu cat mai complet, cu riscul de a plictisi.
Eu as lua pe bucati intrebarea ta. Eu am alaptat pe plaja, in parc, in magazin, in bude publice... Alapatrea in public nu presupune neaparat expunere Daca am o sanca cat de mica sa pot ajunge intr-un loc intim, o fac. Imi e mai bine si mie si copilului. Am folosit in varii situatii esarfe cu care ne-am camuflat. Am alaptat in wrap ( asta ofera "acoperire". Pe plaja nu m-am acoperit. In jurul meu erau sute de femei cu sanii goi. Culmea e ca la mine si-au dat ochii peste cap cand am alaptat. Asta e Romania.
cand am inceput sa alaptez nu puteam nici daca era cineva apropiat in camera si se uita la mine. Concluzia mea e sa nu zici niciodata niciodata

Revenind la intrebarea ta:
1. in primele 24-48de ore de la nastere bebeii au resurse de la mama si nu au nevoie de nimic in mod normal. Punerea la san este pentru a primi anticorpi, pentru a initia alaptarea, pentru a popula corect flora din tubul digestiv, pentru a stimula lactatia, pentru a crea acea legatura unica si pentru APROPIERE. Sunt studii care arata ca , de fapt, bebelusii plang in primele ore ca sa fie in contact cu mama si nu de foame/sete, cum se crede la noi
2. personal ma indoiesc ca ar fi posibil sa nu fi primit NIMIC intr-o maternitate romaneasca( poate la isis la constanta, dar nici acolo nu am informatii clare). Daca maternitatea era una "spital prieten cu copilul" conform UNICEF, atunci a primit LP cu seriga/cana/lingurita. In principiu sunt obligati sa procedeze asa. la Mihnea asa au procedat( cana)
3. fericiti copii care NU au primit LP deloc. In ultimele saptamani tot citesc pe tema asta si.... hm... mai bine era daca nu primeau nimic. ( sper sa nu primesc rosii de la fetele cu LP. ma refer la cei pe LM. pentru aia, daca tot se merge pe LM , ideal ar fi sa fie exclusiv din prima secunda)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Ionela.. ..
nu zic niciodata, in grupul meu de fete/prietene sustin alaptarea, incurajez, aduc beneficiile atat citite cat si simtite de mine, insa nu o sa merg la a convinge .. de ce? pt ca sufar mult cand imi dau sufletul pe tava si sunt tratata cu dispret sau indiferenta.. asa am incercat cu o cunostinta , fosta colega de a mea care are bb cu 2 sapt mai mic decat Ela, la ea a fost simplu, nu tu furia laptelui, nu sani durersi si grunjosi , nu noduli.. am incercat sa ii spun din xe mi-ai zis mie, insa a hotarat in mai putin de 1 luna sa ii dea LP, de ce? pt ca are nevoie sa iasa si sa lase copilul la mama, e greu sa se trezeasca noaptea, si mai ales sa slabeasca.. ei uite ca eu mai am 4 kg ( si aveam mai putine daca nu bagam cura de ingrasare cand simteam ca nu am lapte) , si ea are vreo 8.. .. si mai mult a suferit enorm( desi nu suntem apropiate) cand a zis ca ea isi creste copilul cum stie , eu sa il cresc cum vreau.. asa ca da fiecare isi creste copilul cum stie...
Inainte sa nasc.. ii ziceam mamei : a 3 luni merg la servici si ii dau LP, ma gandeam ca alaptarea e un chin (te doare, ai probleme, suferi) , mama imi zicea macar 6 luni.. eu nu ca si altii au crescut cu LP.. ca eu nu voi alapta in public.. ei am alaptat ( si imi zicea mama ca am socat-o cum am scos tita atat de dezinvolta .. eu care in general sunt pudica.. si in costum de baie imi e rusine sa stau).. Asa ca da nu zic niciodata niciodata.. dar nici cu suparare nu merita sa te incarci pt cineva care te asculta doar ca sa aiba ocupatie.. in viata asta am invatat 2 lucruri : lumea e de cacaco : blanda pe fata , fatarnica pe la spate... nu merita sa suferi pt toata lumea , mai bine imi rezerv sentimentele pt cei dragi: zicandu-le cat de mult ii iubesc...
Puneam mult la suflet, veneam plansa de la servici , sau suparata ca X a ridicat tonul, ca nu stu ce s-a intamplat ( nu profesional) .. pana cand am vazut ca starea de la servici se baga si in casa mea.. asa ca am devenit rece si "mi-i se rupista", si in cuplu sunt mai multe imbratisari, zambete si iubire

Revenind la intrebarea initiala.... i-i s-a dat LP cu BIBE sunt convinsa , mai mult se dadea bibe la mai multi bebelusi (acelasi bibe).. desi : sa o pape mama pe ea de Tzitzaholica ..
Nimic nu se compara cu senimentul cand vede titi si o prinde cu amandoua manutele si o duce la gurita... sau zambeste cu tita in gura... pt mine Alaptarea e o binecuvantare , pt ca nu existe zi sa nu imi umplu sufletul de fericire vazand lucruri simple care o fac pe ea fericita


mama cata romanul.. merg la pat ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Sei, intrebarea nu e stupida de loc.
Incerc sa iti raspund, sper eu cat mai complet, cu riscul de a plictisi.
Eu as lua pe bucati intrebarea ta. Eu am alaptat pe plaja, in parc, in magazin, in bude publice... Alapatrea in public nu presupune neaparat expunere Daca am o sanca cat de mica sa pot ajunge intr-un loc intim, o fac. Imi e mai bine si mie si copilului. Am folosit in varii situatii esarfe cu care ne-am camuflat. Am alaptat in wrap ( asta ofera "acoperire". Pe plaja nu m-am acoperit. In jurul meu erau sute de femei cu sanii goi. Culmea e ca la mine si-au dat ochii peste cap cand am alaptat. Asta e Romania.
cand am inceput sa alaptez nu puteam nici daca era cineva apropiat in camera si se uita la mine. Concluzia mea e sa nu zici niciodata niciodata

Revenind la intrebarea ta:
1. in primele 24-48de ore de la nastere bebeii au resurse de la mama si nu au nevoie de nimic in mod normal. Punerea la san este pentru a primi anticorpi, pentru a initia alaptarea, pentru a popula corect flora din tubul digestiv, pentru a stimula lactatia, pentru a crea acea legatura unica si pentru APROPIERE. Sunt studii care arata ca , de fapt, bebelusii plang in primele ore ca sa fie in contact cu mama si nu de foame/sete, cum se crede la noi
2. personal ma indoiesc ca ar fi posibil sa nu fi primit NIMIC intr-o maternitate romaneasca( poate la isis la constanta, dar nici acolo nu am informatii clare). Daca maternitatea era una "spital prieten cu copilul" conform UNICEF, atunci a primit LP cu seriga/cana/lingurita. In principiu sunt obligati sa procedeze asa. la Mihnea asa au procedat( cana)
3. fericiti copii care NU au primit LP deloc. In ultimele saptamani tot citesc pe tema asta si.... hm... mai bine era daca nu primeau nimic. ( sper sa nu primesc rosii de la fetele cu LP. ma refer la cei pe LM. pentru aia, daca tot se merge pe LM , ideal ar fi sa fie exclusiv din prima secunda)


Mami fericita de Mihnea si de Tudor


Aproximativ cuvant cu cuvant i-am spus neonatologului din spital la nasterea fetei mele,si cand am dat sa ies din salon m-a intrebat ce meserie am .Am raspuns ca "de doi ani sunt MAMA ,inainte de asta am fost vanzatoare".Raspunsul ei? "Mda, cititi si voi ceva pe net sau va indruga vre-un tampit ceva si luati de bun,gata,sunteti specialiste!" Daca eram medic,sau ceva cu mai multa scoala aveau alta greutate cuvintele mele? Ori faptul ca le-am contrazis le agasa oricum?


Gresisem un cuvant,mi-a fost foame.

Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Sei, "romanul" tau mi-a adus un zambet larg pe fata!! Mi-a placut ce am citit. iti doresc din suflet sa afli si cum e alaptarea dupa 6 luni, dar si cum e dupa 1 an, poate dupa 2. Fiecare etapa e unica. Eu traiesc sentimente exceptionale alaptand pe amandoi, pe fiecare in parte.
Azi Mihnea era invitat de tati, in gluma sa pape titi de la tati nu de la mami. Pustiul, razand cu gura pana la urechi i-a raspuns: NU! Titi tati Nu bun! Puuuuuuuuu! Titi tati palu, bleah! Titi mami Buuuuuuuuuuun! ( radeam ca nebunii cu totii, inclusiv copilul)
Cu cat creste face noi giumbuslucuri. Se joaca in timp ce mananca... e suuuper.
Nu mai spun cum trece piticul meu prin raceli: pana sa se instaleze raceala deja e fugarita de alaptare. Eu perg pe mana lui si ii dau la cerere si acum, iar cand are o problema suge in nestire... si zau ca o rezolva asa

Mergi la inceput