Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***386***
Raspunsuri - Pagina 13
inapreda spune:
Pisigri, activitatile desfasurate "din placere" si la cererea beneficiarului, din punctul meu de vedere nu sint optionale Io ma refeream la alea unde copiii merg ca asa zice mama ca de ce copilul Popeascai sa mearga si tu nu si care, din pacate, sint "pe val". Daca ar fi sa fructific doar placerea copilului, acum, daca as avea posibilitatea, l-as duce la un curs unde sa se murdareasca la max Dar vine primavara si balta scrie pe curul lui!
Si da, bineinteles ca sint curioasa sa-i fructific talentele native si sa-i largesc orizontul dar obligatoriu tre'@
-sa aiba timp sa se joace (indiferent ce intelege el prin asta)
-sa aiba timp sa se odihneasca
-sa aiba timp sa fie...copil
Bianca2503 spune:
Io-s inca la mama si cred ca aici raman in seara asta.
Vladimir doarme iar eu imi fac de cap...pe net.
La noi in lista de obligatorii intra cat mai multa miscare in aer liber: balaceala in mare, mers pe munte, plimbat cu bicicleta.
Am "hotarat" ca o sa ii cumpar toate instrumentele pe care mi le cere daca e vorba de miscare. A vrut skateboard- a primit (exerseaza cand are chef:D). A vrut bicicleta- are si d-aia. Trotineta avea de la noi (eu si Robert ieseam frecvent cu tronitele sau biclele).
La gradinita am optat pentru engleza si matematica (am zis sa fie una de uman si alta de real).
Sincer, nu as da bani sa faca niste cursuri de inot. Adica, daca eu am timp sa il duc si sa il aduc la si de la inot de ce sa dau bani altora sa faca ceva ce as putea face eu? Unde timpul lipseste e alta poveste.
La ce discutii am ajuns de la frati vs. copil unic:)
Bianca2503 spune:
Copilu' asta al meu nici nu ma baga in seama cand sunt cu el la mama. Eu pot sa fac ce vreau sa pe el nu il intereseaza daca plec, cat stau....
Monnvas spune:
Salut, m-a strigat careva?
Io am intrat, dar cum is fata constiincioasa, nu scriu pana nu citesc si... n-am tinut pasul.
M-a mancat in partea dorsala sa ma ofer pentru vreo 2 taskuri, unul pe bani, unul fara bani, dar macar iau puncte (nu ma puneti sa va povestesc de grila de punctaje pentru avansari ca is cu nervii pe moate de la dansa, io inca mai sper sa moara cativa dinozauri...), asa ca amu am trimis copilul la mama ca sa pot lucra - asta dupa ce la pranz a trebuit sa dorm si io cu el, sa-i arat cum se face chestia asta cu somnul.
Revin.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
Monnvas spune:
La bb2: si io, in capul meu, vad familia ideala cu 3+. Iar problema mea e pur materiala. Adica noi inca plutim intr-o incertitudine materiala, lucram mai mult in proiecte scurte care nu-mi permit sa imi fac planuri pe termen lung.
Si mie mi-e teama de ce zice Gaza, de sentimentul concurentei. Io cu sor-mea ne-am avut ca soarecele cu pisica atunci cand eram mici. Amu imi zice ca o enerva ca o imitam, ceea ce probabil inseamna ca m-a simtit ca pe o concurenta. Cum aparea insa o terta persoana, ne aparam reciproc. Ne-a dezavantajat f mult si faptul ca am mers la aceeasi scoala si niste idioti de profesori se gaseau mereu sa faca comparatii. Ne-am impacat la finalul scolii generale, dar mie deja nu-mi mai pasa. Cu timpul ne-am mai apropiat, dar ne vedem cam rar. Poate cand va avea si ea un copil ne vom apropia si mai mult. Si da, o simt ca pe un fel de plasa de siguranta. Cand am stari de-astea de-amp***a ca Ilinca imi numari din nou „plasele de siguranta”, care nu ma lasa sa cad, si sor-mea e una dintre ele.
Acum io-s invers decat INA. Cand ma gandesc la bb2, ma gandesc mai putin la Cristi, ma gandesc la bb2. Adica il vreau pentru mine, pentru ca mai vreau sa fiu o data mama. Io am fost o gravida fericita, am dat-o-n balarii dupa nastere, dar acum stiu unde am gresit. Implicarea tatalui a fost undeva la mijloc, cat a fost Cristi mic cred ca a fost mai bun tata decat am fost io mama , apoi cand mi-am revenit io din depresie si mi-am preluat atributiile l-am cam dat la o parte Pe mine nu copilul in sine m-a obosit, ci trebile casnice si neimplicarea tatalui in aceste trebi m-a nemultumit. Am invatat ca trebuie sa comunic mai mult (v-am zis ca io-s genul imploziv) si-s convinsa ca la bebe 2 as fi mai comunicativa.
Dar bineinteles ca n-as vrea nici sa aiba vieti paralele copiii, asa ca 4 ani e diferenta maxima acceptabila pentru mine.
Daca la 2 copii concurenta e mai acerba, cred ca la 3(+) intervin niste mecanisme naturale de reglare. Si io, ca Bianca si ca Ina, visez o casa plina si harmalaie - bineinteles cu tanti aferenta care sa se ocupe de casa. Cred ca la 3(+) intervine si o ordonare a prioritatilor - nu mai tresari la orice mataiala si nu mai faci caz de orice muc.
Pe mine ma sperie... bolile Cat de greu a fost cu unul singur bolnav, daramite sa boleasca mai multi...
CRISTIAN (7.03.2009)
Monnvas spune:
Cu banii.
No, si mie mi-ar placea sa il duc la aia-aia-si-ailalta si sa poata alege ce-si doreste. La gradi l-am dus la optional de pictura, engleza fiind in pachetul de baza. Si l-am dus la pictura fiindca ii place.
Pe de alta parte, daca am de ales intre bucuria unei familii mari si „optionale” si alte fineturi educationale, zau ca aleg familia. Educatia exista in „pachetul de baza”, pentru activitati colaterale exista si variante necostisitoare - nu toate cluburile is pe bani, sau pe bani multi -, exista ONG-uri care se ocupa de chestii d-astea, cand io eram mica se faceau cursuri de de toate la Palatul copiilor (io n-am fost, abia amu am aflat ca se faceau) si unele chiar gratis.
Si iarasi, nu trebuie sa pui la ciorap pentru studii in strainatate. Exista burse suficient de generoase. Io am o prietena de o varsta cu mine care a facut facultatea in Italia. Au fost niste costuri destul de mici - a trebuit sa ia un certificat de limba engleza, care a costat-o pana in 100 de euro si, intrucat Romania nu era in UE atunci, a imprumutat niste bani pe care trebuia sa ii aiba in cont, pentru permisul de sedere, si pe care i-a returnat imediat dupa obtinerea permisului. Daramite acum, de cand suntem in UE...
Asa ca, din punctul meu de vedere, banii iti trebuie ca sa il hranesti, sa-l imbraci, sa-l mai scoti din cand in cand din casa - la mare, la munte, oricum, afara din betoane (fericiti cei care au bunici!) si gata. Restul sunt optionale, copilul poate fi perfect fericit si fara.
CRISTIAN (7.03.2009)
Monnvas spune:
Credeti ca e vreun medic - protestatar in Piata Universitatii acum?
CRISTIAN (7.03.2009)
pisigri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monnvas Credeti ca e vreun medic - protestatar in Piata Universitatii acum? CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- Where there's a will there's a way |
Mada, ca de-aia nu ne-a mai vizitat de mult timp :)))))))))
Mada, insuseste-ti critica si hai viiiinooooo iaaaaar in gara noastra miiicaaaaaa
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Monnvas spune:
Nuuu, ca Mada nu s-a lepadat de Satana. Ca si mine
Citat: | ||
citat din mesajul lui pisigri
Mada, ca de-aia nu ne-a mai vizitat de mult timp :))))))))) Mada, insuseste-ti critica si hai viiiinooooo iaaaaar in gara noastra miiicaaaaaa http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/ http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
CRISTIAN (7.03.2009)
pisigri spune:
Eu zic sa fii mai putin constiincioasa, si sa mai dai cite un raport si in necunostinta-de-toate-cauzele, daaa?
Si mai zic ca daca Marius e de acord, sa te pui pe treaba cu bb2, ca esti una dintre putinele de aici care ar avea timp si de bb3+. Tu, Bianca si Olga....
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)