alimente
Raspunsuri - Pagina 3
Elle_seb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aschiutza Elle-Seb, ce scrii tu e copiat de undeva sau e scris din ce stii tu? E bine daca e copiat sa dai sursa! Asa cum pe mine ma omoara articolele astea cu "cercetatorii" au facut si au dres, dar nici un link la care cercetatori ca sa vedem si noi cit de reali sunt si cit de stiintific lucreaza . E cel mai usor sa raspindesti zvonuri, sa crezi in niste teorii conspirative, sa nu verifici informatia si sa te panichezi. E pt mine uluitor cum toata lumea are incredere in orice apare pe internet cu asa titluri bombastice si imprastie informatia fara sa o compare critic. In internet poate sa stea orice timpenie cu aer "stiintific",incercati sa fiti mai circumspecti, sa cautati informatia din surse credibile (exista suficiente organizatii non-guvernamentale credibile, de exemplu),sa verificati ce cititi. Altfel sunteti la fel de victime, de data asta a zvonacilor! |
Daa tu consideri acest fragment o zvonistica ieftina, e parerea ta si dreptul tau de a crede sau nu. Si hai sa-l lasam pe acesta la o parte, pentru ca Jan Van Helsing abunda de informatii pe care nu oricine le poate verifica daca sunt reale sau nu, so is debatable, cum zice rusu'.
Insa tu chiar crezi cu toata taria ca acest Codex Alim. este dat pentru binele populatiei globale?
Cum poate o serie de norme care interzic alimentatia naturala (Hello !!) sa fie benefica pentru om?
_
Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale
35+ *** Mami de Sebi (25 Mai 2004) si Sofia (14 August 2008)
aschiutza spune:
Iup, o consider o zvonistica ieftina. Critica adevarat se face altfel! Se dau citate din lege, sau macar despre ce norma e vorba (pt ca acest Codex e o suma de reguli, cred ca stii).
O astfel de zvonistica face numai rau unei cauze, pt ca adevarat critica, ceea ce ar trebui sa se modifice de fapt, nu se mai vede sub un munte de senzationalism si face sa nu mai fie luata serios.
Care dintre norme interzice "alimentatia naturala (Hello !!) "?
Aici e un articol, care pune problema intr-un mod mai realistic, pro si contra Codexului, e in germana din pacate, poate un google te va ajuta cit de cit sa intelegi la ce ma refer: http://www.nexus-magazin.de/artikel/lesen/codex-alimentarius-wenn-kritik-sich-selbst-zum-opfer-fa-llt .
Jan van Helsing e un fel de Pavel Corutz german... Eu as trata cu o mare portie de circumspectie ceea ce scrie un astfel de scriitor.
Elle_seb spune:
Aschiutza, eu nu cunsoc germana si nici nu o sa-mi pierd vremea cu google translator care schilodeste grosolan intelesul textului tradus. Daca esti buna, fa tu un rezumat si pune-l aici.
Unde gasesti tu o "critica adevarata", cand nici macar OMS (o alta organizatie despre care vei zice ca serveste interesul populatiei globale) nu da datele reale?
Am bolduit care sunt normele alea care interzic alimentatia naturala, bag seama ca citesti pe sarite. Codexul este o suma de reguli, si printre cele majoritare, care abunda in abuzuri si fara sa spunem vorbe mari, crime la adresa omenirii, mai sunt si cateva reguli de asa zis "bun simt", inserate acolo pentru a adormi creiere.
In SUA se comercializeaza deja fructe si legume modificate genetic, fara semninte. Scopul? Populatia nu are voie sa-si cultive in spatele case propriile rosii, pentru ca trebuie sa le manance pe cele varate cu forta pe gat in marile hipermarketuri.
Ok, lasa la o parte teoria conspiratiei (adica scoate din textul pus de Michelle tot ce crezi tu ca e bullshit al autorului) si lasa datele clare, chiar nu iti spune nimic faptul ca se interzice consumul de usturoi, de ex?
Stii ce este usturoiul si ce proprietati are?
Si nu mi-ai raspuns la intrebare:
ce parere ai de faptul ca se foloseste deja in agurcultura acest fungicid pe baza de initium, si ca suntem fortati sa consumam paine facuta din grau care a crescut intr-un sol indopat de precursori cancerosi? Cat de natural ti se pare si acest lucru?
Era o semnatura aici pe frum, "Somnul ratiunii naste monstri", ar trebui sa meditezi asupra acestui lucru.
_
Selene_Bunny spune:
Despre experimente facute in Europa Centrala si de Est (parca aici suntem) nu aveti nimic?
Dar urmatorul zbor spre colonia Terra2 de pe planeta Aquamarin stiti cand se organizeaza?
S-a dovedit ca mai-marii statelor importante sunt reptilieni sau inca nu?
Van Helsing ce zice, e gol Pamantul pe dinauntru, se poate intra pe la poli, ne asteapta atlantii acolo?
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Elle_seb spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Dar urmatorul zbor spre colonia Terra2 de pe planeta Aquamarin stiti cand se organizeaza? S-a dovedit ca mai-marii statelor importante sunt reptilieni sau inca nu? Van Helsing ce zice, e gol Pamantul pe dinauntru, se poate intra pe la poli, ne asteapta atlantii acolo? |
Imi plac si cartile de science-fiction ale lui, nu doar cele documentare.
Dar este clar, trebuie sa citesti ca sa poti face diferenta dintre cele doua, pana una alta, vad ca voi nu ati citit mai departe de ce zice wikipedia despre autor.
_
cristoiu spune:
Pai era vorba de decimarea populatiei In scopul supravietuirii cu resursele Naturale existente. Adica reducem populatia la 3 miliarde si avem mai multe rosii si gaini bio pentru toti sa manince.
Dar din cite stiu eu persoanele cu autism nu mor mai devreme si nici nu maninca automat mai putin. Ba poate consuma chiar mai multe resurse. Asa ca nu vad logica.
Nu ca as cauta vreo logica in toata aiureala asta.
Si OK Nati, sa zicem ca e adevarata teoria. Care e solutia propusa? Ai vreuna sau vrei doar sa ne revoltam un pic pe canapea cu ipadul in brate?
Selene_Bunny spune:
Elle_seb, daca o sa cauti mai deep pe google, o sa vezi ca sunt unii care considera ca romanii sunt poporul ales (da, al doilea popor ales) si ca nimic din ce vor sa faca astia nu ne va atinge.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
aschiutza spune:
citat din mesajul lui Elle_seb Aschiutza, eu nu cunsoc germana si nici nu o sa-mi pierd vremea cu google translator care schilodeste grosolan intelesul textului tradus. Daca esti buna, fa tu un rezumat si pune-l aici. Unde gasesti tu o "critica adevarata", cand nici macar OMS (o alta organizatie despre care vei zice ca serveste interesul populatiei globale) nu da datele reale? Am bolduit care sunt normele alea care interzic alimentatia naturala, bag seama ca citesti pe sarite. Codexul este o suma de reguli, si printre cele majoritare, care abunda in abuzuri si fara sa spunem vorbe mari, crime la adresa omenirii, mai sunt si cateva reguli de asa zis "bun simt", inserate acolo pentru a adormi creiere. In SUA se comercializeaza deja fructe si legume modificate genetic, fara semninte. Scopul? Populatia nu are voie sa-si cultive in spatele case propriile rosii, pentru ca trebuie sa le manance pe cele varate cu forta pe gat in marile hipermarketuri. Ok, lasa la o parte teoria conspiratiei (adica scoate din textul pus de Michelle tot ce crezi tu ca e bullshit al autorului) si lasa datele clare, chiar nu iti spune nimic faptul ca se interzice consumul de usturoi, de ex? Stii ce este usturoiul si ce proprietati are? Si nu mi-ai raspuns la intrebare: ce parere ai de faptul ca se foloseste deja in agurcultura acest fungicid pe baza de initium, si ca suntem fortati sa consumam paine facuta din grau care a crescut intr-un sol indopat de precursori cancerosi? Cat de natural ti se pare si acest lucru? Era o semnatura aici pe frum, "Somnul ratiunii naste monstri", ar trebui sa meditezi asupra acestui lucru. _ Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale 35+ *** Mami de Sebi (25 Mai 2004) si Sofia (14 August 2008) |
Ce ai bolduit tu nu e numele unei norme, sunt niste concluzii scoase de undeva de acei autori (de unde nu stim insa), asa ca nu ma ajuta la nimic. Cu ce ai bolduit tu acolo nu pot sa ma duc exact la ce lege te referi, sa o citesc sa imi fac o parere. Asa ca e egal exact cu zero! Asa pot sa zic si eu ca legea face si legea drege, dar daca nu pun care norma face si drege, ai sa crezi?
Care norma interzice usturoiul? Care dintre reguli e crima la adresa omenirii?
Care e problema cu initiumul? Ce studiu stiintific dovedeste ca e cancerigen?
Te voi crede cind imi dai textul din lege si date reale si bazate pe studii stiintifice care pot fi urmarite (cine si unde a facut studiul, unde a fost publicat - asa imi pot face o parerereala cita incredere pot sa dau sau nu unei asa afirmatii).
Cind se face o critica de lege cu adevarat, se scrie de obicei care norma si paragraf lasa anumite fapte nedorite sa se intimple sau care interzice ceva abuziv. Acesti asa zisi doctori care tot sunt citati ar sti asta daca au publicat macar un articol intr-o revista de stiinta adevarata sau au luat activ parte la o conferinta despre o lege. Am auzit si discutat cu critici adevarati, care mama mama ce mai criticau o anumita lege (nu cea de care vorbim aici), dar care isi bazau afirmatiile direct pe textul de lege sau pe textul normelor de aplicare, care erau ajutati atit de oameni de domeniu cit si de avocati (pt asemenea legi amindoua categorii sunt necesare, avocatii avind cu totul alta intelegere si logica a fenomenelor din momentul in care sunt puse in texte de lege).
Nu imi da mie cu citatul despre ratiune. Eu macar incerc sa o folosesc, chit ca nu sunt de acord cu orice informatie sau zvon care zboara prin internet. Bineinteles ca o lege globala nu are cum sa fie perfecta si sa ii multumeasca pe toti, dar critica trebuie sa fie obiectiva, nu de senzatie si nebazata pe fapte.
Nati spune:
http://www.youtube.com/wach?v=nUcwUTRWtPk&feature=related
Cristoiu, ce sa se faca? sa nu se mai puna mercur in vaccine.
Asa cum au bani statele sa finanteze razboaie, asa sa gaseasca bani sa se faca vaccinuri fara tampenia aia de mercur.
De ce oare nu vor sa faca niste teste sa vada daca afecteaza mercurul din vaccin sanatatea copiilor?
Sa faca testul si asa scapa de noi astia " zvonari " si nemultumiti!
Eu inchei prezenta mea la subiectul asta, fiecare face cum crede ca e mai bine pt el si familia lui.
Elle_seb spune:
citat din mesajul lui cristoiu Pai era vorba de decimarea populatiei In scopul supravietuirii cu resursele Naturale existente. Adica reducem populatia la 3 miliarde si avem mai multe rosii si gaini bio pentru toti sa manince. Dar din cite stiu eu persoanele cu autism nu mor mai devreme si nici nu maninca automat mai putin. Ba poate consuma chiar mai multe resurse. Asa ca nu vad logica. |
Pai consuma mai multe resurse, iar profiturile se regasesc in companiile farmaceutice si in sistemele medicale din intreaga lume.
Referitor strict la autism, substantele chimice din mediul inconjurator care provoaca stresul oxidativ contribuie la patologia autismului sau la alte probleme de sanatate.
In timpul unei zile obisnuite, copiii si femeile gravide sunt expusi la mai multe tipuri diferite de produse chimice din mediu, care cauzeaza stresul oxidativ. Aceste expuneri se aduna, ceea ce duce la crearea unor probleme speciale la sugari si copiii mici datorita sensibilitatii legate de varsta lor. Aceasta vulnerabilitate naturala legata de varsta este exacerbata la persoanele cu raporturi de glutation afectate. In cazul in care acesti copii ar fi expusi la o doza mare din orice compus care produce stres oxidativ semnificativ, acestia ar fi mai putin capabili sa se detoxifice si sa elimine compusul.
Agentii contaminanti universali din mediu, cum ar fi poluantii atmosferici proveniti de la instalatiile electrice si gazele de evacuare auto, pesticidele, metalele grele si aditivii alimentari, toti produc un anumit grad de stres oxidativ. Atat particulele fine in suspensie cat si esapamentele diesel, provoca stres oxidativ imens si diminueaza rezervele de glutation (Li 2002). Radicalii de oxigen fac ravagii in plamanii copiilor astmatici. Analgezicele cu acetaminofen si alcoolul provoaca ambele stres oxidativ, dar efectele lor combinate sunt mult mai puternice decat oricare alt produs chimic singur.
Expunerea la pesticidele Maneb si Paraquat (alti compusi chimici agreati in agricultura de catre organizatiile mondiale) impinge neuronii deja sub stres oxidativ peste un anumit prag de toxicitate si “actioneaza ca un atac suplimentar asupra sistemului si ingreuneaza recuperarea normala a apararii [antioxidante]” (Barlow 2005). Cercetatorii au ajuns la concluzia ca distrugerile cauzate de Maneb asupra celulelor pot cauza neurodegenerarea, “mai ales cu expuneri concomitente la alti factori relevanti de stres oxidativ din mediu, cum ar fi Paraquat” (Barlow 2005). Cand au injectat femele gestante de soareci cu aceste pesticide, descendentii de sex masculin au aratat modificari permanente la sistemele neurologice si sensibilitate sporita ca si adult la Paraquat (Barlow 2004).
PCB-urile induc o crestere dependenta de concentratie in radicalii de oxigen. Celulele cu niveluri scazute de glutation disponibil sunt mai sensibile la PCB-uri, in timp ce celulele pre-tratate cu antioxidanti au productia radicalilor redusa si prezinta o rata mai mica a mortii celulelor (Lee 2004).
Metalele grele precum mercur, cadmiu, crom, cobalt, plumb, antimoniu, nichel si altele, sunt o sursa majora de stres oxidativ, ele fiind de obicei detectate in aer, sol, apa si alimente. Arsenicul si cromul se gasesc in lemnul tratat sub presiune, mercurul in peste si vaccinuri, plumbul in vopsele, iar metalele prezente in sol sau in apa de baut determina afectiuni cronice, daca nu sunt chiar surse zilnice de stres oxidativ in mediul copilului.
Si acum vine si cheia: antioxidantii sunt responsabili de sanatatea organismului, inclusiv la copiii cu autism. Antioxidantii se gasesc in fructe si legume netratate chimic si nemodificate genetic. Odata ce fructele si legumele naturale sunt scoase din alimentatia omului modern, oare ce se intampla?
Crezi ca ei stiau CU EXACTITATE de la bun inceput unde duce expunerea la toate aceste alamente nocive? Stiau ca imbolnavesc organismul uman, insa nu stiau exact care sunt efectele si au mers mai departe cu "cercetarile". Si s-a ajuns in secolul 21 la o rata alarmanta de boli moderne, datorate in cea mai mare parte, omului.
A... si sursele:
http://www.encognitive.com/files/OXIDATIVE%20STRESS%20IN%20AUTISM.pdf
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20845086
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20359266
Dar in fine, e ca si cand ti se ofera 10 dintre bucatelele de puzzle din unul de 10.000. Trebuie sa le cauti tu pe restul si sa asamblezi puzzle-ul.
_