Ce face un copil la grupa pregatitoare?

Ce face un copil la grupa pregatitoare? | Autor: deea772

Link direct la acest mesaj

Bun gasit,
Am si eu o mare rugaminte:pentru ca sunt total indecisa ce sa aleg pentru fetita mea care in septembrie va avea 6 ani si opt luni,clasa 0 sau clasa 1,as vrea sa ma ajutati,voi mamici sau tatici de copii la grupa pregatitoare ce anume stiu sa faca acesti copilasi.
Vreau prin comparatie sa realizez daca ar putea face fata sau nu la clasa 1 direct.
Va multumesc.

Deea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

Buna,
Fetita mea (5 ani si 9 l) este la grupa mare dar face activitati de pregatitoare intrucat din toamna va merge la scoala (cls.0). La varsta asta stie sa citeasca (nu e printre cei mai buni din clasa, sunt copii care se descurca mult mai bine decat ea), a terminat semnele grafice si scrie cuvinte simple gen (mama, am, nu, un etc. ), face adunari si scaderi, stie sa descompuna un numar, activitati matematice diverse (gen: multimi, sau se da un sir de elemente din care ea trebuie sa-l incercuiasca pe al treilea, al saptelea etc...exista o multime de carti de genul acesta), desparte in silabe si spune numarul de silabe sau numara cuvintele dintr-o propozitie. Activitatea de la gradi a fost completata si acasa. Sper ca ti-am fost de folos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Am inteles ca la sf grupei pregatitoare e important sa se stie:
- despartirea in silabe
- manuta formata pentru scris (prin mult colorat, desenat semne grafice)
- recunoastere de cifre si evtl litere mari de tipar.

Nu e obligatoriu sa se citeasca, socoteasca, scrie.

Ai putea sa cumperi caiete de lucru pentru grupa pregatitoare (sunt o gramada pe piata, de la diverse edituri) si sa vezi cum se descurca cu activitatile de acolo - caietele sunt realizate conform programei.

Neaparat intreaba educatoarele ce parere au despre mersul la scoal asau in clasa 0 - ele cunosc cel mai bine situatia.

Intreaba si invatatoarea la care ai inscrie-o care sunt cerintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si eu am fost in situatia ta. Baiat nascut in ianuarie. M-am sfatuit cu educatoarea si l-am dat la scoala (clasa 1). Cand a inceput scoala stia adunari simple, despartire in silabe si literele de tipar. Nu citea cursiv, nu scria decat semne grafice. El nici macar nu a prins pregatitoare la gradi. Direct din grupa mare la clasa 1. A fost copil de FB pe linie si in paralel a facut engleza si sport de performanta.
In cazul tau, fiind vorba de o fata, teoretic e mai ascultatoare, mai linistita, deci vei avea si mai putine probleme .
Eu zic sa discuti cu educatoarea si sa vezi si parerea ei. Invatatoarele prefera copii mai mari ca sa le fie mai usor sa lucreze cu ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Fetelor,va multumesc din suflet.
Am postat aceasta intrebare aseara,urmind ca astazi sa o inscriu la scoala.
Am discutat si cu educatoarele de la grupa si cu viitoarea doamna invatatoare astazi care a si testat-o cu o fisa de pregatitoare si se pare ca stam bine .
Teoretic nu as fi vrut sa sarim nicio etapa.Insa urmam invatatoarea.
Si aceasta doamna ia clasa 1,nu clasa 0.
Invatatoarea ne-a spus astazi ca un copil care vine in clasa 1 trebuie sa stie sa se incalte singur,sa foloseasca toaleta singur si sa reziste atent 45 minute la lectii,ca de restul se ocupa dumneaei :))
Fiica-mea desparte in silabe cuvinte oricit de grele,cunoaste toate literele de tipar,citeste pe silabe mai nou cuvinte scrise cu litere de tipar,socoteste insa cu degetelele,la sectiunea semne grafice le face, insa nu maxim de incintata.Ma gindesc ca totusi mai avem jumatate de an in fata si are timp sa acumulezze slava domnului.
Am sunat astazi si la inspectoratul scolar sa intreb daca pot inscrie direct in clasa 1 un copil care termina grupa mare si care va avea in septembrie 6 ani si opt luni si am primit urmatorul raspuns:teoretic ciclul prescolar,alias gradinita nu a fost obligatoriu,prin urmare teoretic nu as avea nici o piedica daca este ok copilul.Singura piedica ar putea fi metodologia de inscriere care urmeaza sa apara curind.Om vedea.
Anya,depinde mult si de invatatoare.Felicitari micului geniu
Maria_alexia,lucram deja pe astfel de caiete.Multumesc.
Celena,si fiica-mea face tot ce spui tu.Dar am o intrebare.Sunteti la stat sau la privat?Din februarie vor lucra si Doamnele noastre mai mult cu cei ce vor direct la scoala desi teoretic nu ar avea voie cik:))

Multumesc.

Deea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Chiar nu e geniu (al meu) - e normal, zic eu (desi ciorii...stiti voi).
Cu rabdarea, sa stii ca nu stau ei atenti 45 de minute nici la clasele mari, dar si asta se educa prin exercitiu, dupa ce incepe scoala. Tin minte ca la o sedinta mi-a zis invatatoarea ca al meu termina ce are de facut si apoi se joaca cu creioanele din penar pana termina ceilalti. Pai ce era sa faca? I-am zis invatatoarei sa-i mai dea ceva de facut, ca sa stea cu ochii pe pereti iar nu e ok (si sa zica merci ca nu deranjeaza clasa - dar asta n-am mai zis-o ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Pe site-ul ministerului educatiei exista metodologia pentru grupa pregatitoare si cateva teste pentru inceput de clasa I.

F bine daca copilul stie mai mult decat este prevazut acolo -dar in nici un caz nu scrie ca un copil atunci cand incepe clasa I trebuie sa stie sa citeasaca sau .... sa rezolve o ecuatie de gradul II.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Zilele trecute la un director de scoala parintele facea "reclama" odorului ca sa-l inscrie la scoala : " e istet foc, stie sa scrie sa citeasaca, stie... , e cuminte....
la care directorul
" si chiar daca nu ar fi asa ...nu trebuie sa faca si el o scoala"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Pe site-ul ministerului educatiei exista metodologia pentru grupa pregatitoare si cateva teste pentru inceput de clasa I.

Gabitza,poti te rog sa adaugi link cu acea metodologie?Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia1989 spune:

va rog ma puteti ajuta si pe mine careva as vrea sa stiu care sunt tarifele la gradinita sotron am tot cautat dar nu am gasit minic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui deea772

Fetelor,va multumesc din suflet.
dumneaei :))
Celena,si fiica-mea face tot ce spui tu.Dar am o intrebare.Sunteti la stat sau la privat?Din februarie vor lucra si Doamnele noastre mai mult cu cei ce vor direct la scoala desi teoretic nu ar avea voie cik:))
Multumesc.
Deea

Buna, Ioana este la gradi de stat (191), sunt 30 copii in grupa (iarna mai putini pt. ca nu vin toti), insa am lucrat si acasa printre picaturi, urmaream fisele de lucru de la gradi si faceam ceva similar si acasa tocmai pentru a ma asigura ca a inteles tot ce trebuie. Bafta la scoala!

Mergi la inceput