Ce face un copil la grupa pregatitoare?
Raspunsuri - Pagina 2
Inaf78 spune:
Metodologia de inscriere la scoala ptr anul scolar 2012/2013 a aparut in decembrie 2011:
http://www.edu.ro/index.php/articles/16375
Art.110. Inspectoratele scolare vor lua toate masurile care se impun pentru asigurarea:
a) înscrierii în clasa I a tuturor copiilor în vârsta de 7 ani si a copiilor în vârsta de 6 ani împliniti pâna la data începerii anului scolar, daca acestia au frecventat grupa pregatitoare si daca exista solicitarea scrisa a parintilor, a tutorilor sau a sustinatorilor legali;
b) înscrierii în clasa pregatitoare a tuturor copiilor în vârsta de 6 ani împliniti pâna la data începerii anului scolar, daca nu au frecventat grupa pregatitoare , precum si a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani pâna la sfârsitul anului calendaristic, daca exista solicitarea scrisa a parintilor, a tutorilor sau a sustinatorilor legali si daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare;
Art.17. Învatamântul primar se va organiza si va functiona conform prevederilor Capitolului II, Sectiunea a 4-a din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art.18. Clasa pregatitoare se organizeaza în cadrul unitatilor de învatamânt preuniversitar cu personalitate juridica în care exista nivelul de învatamânt primar acreditat sau autorizat. Aceste clase pot functiona si în cadrul unitatilor de învatamânt prescolar - gradinite – care sunt structuri ale unitatilor de învatamânt cu personalitate juridica în care exista nivelul de învatamânt primar acreditat sau autorizat.
Art.91. Pentru aplicarea corecta si unitara a procedurilor de reorganizare a retelei scolare se definesc urmatoarele notiuni:
1. RETEA SCOLARA-este formata din totalitatea unitatilor de
învatamânt acreditate, respectiv autorizate provizoriu care sunt organizate si functioneaza pe o anumita raza teritoriala (zona geografica: comuna, oras, judet), coordonate si monitorizate de inspectoratul scolar.
2. UNITATE DE ÎNVATAMÂNT CU PERSONALITATE
JURIDICA (PJ) - unitatea de învatamânt care este organizata si functioneaza cu efective conform prevederilor art.19 (1) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011,cu modificarile si completarile ulterioare,în baza unui act de infiintare/functionare, are cod fiscal, sigiliu/stampila cu însemnele Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si denumirea exacta a unitatii de învatamânt, stema României, cont în Trezoreria Statului si activitate financiar-contabila.
3.STRUCTURA (unitate de învatamânt arondata – AR) – unitate de
învatamânt care este organizata si functioneaza în componenta unei unitati de învatamânt cu personalitate juridica,apartinând aceluiasi ordonator principal de credite.
Art.95. La nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale pot functiona unitati de învatamânt cu personalitate juridica în conformitate cu prevederile art.19(2),(3)din Legea educatiei nationale nr. 1/2011,cu modificarile si completarile ulterioare,la propunerea administratiei publice locale, cu avizul conform al inspectoratelor scolare.
Art.96. Nu pot functiona doua unitati de învatamânt cu personalitate juridica în aceeasi cladire/cladiri diferite si/la aceeasi adresa cu doua administratii distincte care majoreaza costurile de scolarizare.
Art.98. Pentru optimizarea functionarii unitatilor de învatamânt se vor respecta prevederile hotarârii Guvernului privind finantarea unitatilor de învatamânt preuniversitar de stat, finantate din bugetele locale, pe baza standardelor de cost pe elev/prescolar pentru anul 2012, si trebuie avute în vedere urmatoarele:
1. organizarea unitatilor de învatamânt pe verticala sistemului de educatie si formare profesionala initiala cu o conducere unica si un numar mare de prescolari/elevi, cuprinzând mai multe niveluri de pregatire(prescolar, primar, gimnazial etc.) si nu pe orizontala sistemului de educatie si formare profesionala initiala având conducere separata pe un nivel de pregatire (mai multe gradinite sau mai multe scoli primare).
----------------------------------------------
O mamica fericita!
M.A. 21.06.2006 si "the next one 27.07.2012"
----------------------------------------------
http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103
http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250
http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116
deea772 spune:
Ina,cunosc aceasta metodologie,insa vor aparea precizari foarte curind care vor completa metodologia.
deea772 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitza2005 Pe site-ul ministerului educatiei exista metodologia pentru grupa pregatitoare si cateva teste pentru inceput de clasa I. |
Cred ca laasta te refereai:
http://subiecte2011.edu.ro/2012/testeinitiale/primar/
gabitza2005 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui deea772
Cred ca laasta te refereai: http://subiecte2011.edu.ro/2012/testeinitiale/primar/ |
Astea sunt testele. Pe "edu.ro" este si metodologia -unde scrie clar ce trebuie sa stie copilul sau ce trebuie sa faca la pregatitoare. Din pacate astazi vad ca site-ul este in mentenanta asa ca nu am putut sa pun un link direct.