Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (21)
Raspunsuri - Pagina 17
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana85/diana85.jpg)
diana85 spune:
Andra, Tinuta, voi ma ingroziti de ce scrieti aici! Imi imaginam ca trebuie "cotizat" ceva (cu toate ca sunt 100% impotriva acestor practici si nu-mi amintesc sa fi dus vreodata, ceva, unui medic - "atentii" ori plicuri)...dar nici nu ma gandeam ca se ajunge la asemenea sume! E ceva iesit din comun de absurd si revoltator...
Deci, inseamna ca la mine e aproape "de pomana", tinand cont ca e la privat si conditiile sunt excelente, oamenii mult mai atenti, si nu am "cotizat" nimic pe perioada sarcinii in afara de pretul consultatiilor si ecografiilor. Acum, insa, m-ati pus pe ganduri: si la privat se obisnuieste cu atentii si plicuri?! Se pare ca sunt complet "pe dinafara" situatiei...
Diana 24+ cu
Mirciulica
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/joana2672001/joana2672001.jpg)
joana2672001 spune:
Diana, fetele au dreptate insa ele vb de Bucuresti. Nu se pot compara preturile de capitala cu cele din provincie.
Ideea plicului este sa te bage lumea in seama, sa ti acorde atentie. Nu te lasa cu bebelusul nenascut insa este posibil sa ti se para traumatizant ca nu vine nimeni sa te pieptene putin.
Ioana, mamica lui Cristian 23 saptamani +
Life is the best thing that can happen to us, the best gift we are offered...so full of surprises! We should cherish every single second! :)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mirina5/Mirina5.jpg)
Mirina5 spune:
buna burticutelor!
Ylari, imi place mult numele ales de tine!
Eu trebuie sa pregatesc nume si pt fetita si pt baiat, deoarece am ales sa fie o surpriza sexul copilului, iar tati e de acord cu mine zice ca asteapta cu nerabdare sa se nasca bebe
si pe aici a nins, s-a depus putin spre disperarea mea care fac scoala de soferi si sunt cam pe la inceput
hainute de bebe am si eu cateva, am si cumparat, am mai si primit, bineinteles sunt culori neutre.
patut si leagan am primit de la cumnata mea, cadou de botez
cu somnul, e mai greu, adorm pe partea stanga, dar se mai intampla sa ma trezesc pe spate. Dar tati sta la panda noaptea si ma trezeste mereu sa ma mut, sa nu cumva sa-i deranjez odorul
cat despre greutate, am luat putin, vreo 5 kg, dar lui tati ii place, ma alinta "grasa", dar nu ma supar ca si eu ii spuneam lui "grasu". Ieri s-a mirat de mine ca aveam un bol plin cu mere taiate felii.De obicei ma innebuneste cu mancarea, zice ca trebuie sa-l "hranesc" pe bebita.De azi am inceput sa iau calciu si vitamina D. La Duphaston am renuntat de cand mi-a zis dl doctor ca nu am nevoie. Eu mergeam la altcineva si mi-a dat o gramada de pastile si vitamine, iar cand am schimbat doctorul, am aflat ca nu aveam nevoie si am renuntat la ele.
Gata, ca am scris romane deja.
Pupici
Irina 24+ cu Kinder surprise
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
Am supa pe foc dar vreau sa fac si eu o precizare..
Belisima 42 mil pe un carucir?? da ce face caruciorul ala de banii aia, plimba si copilul singur?? are si telecomanda?? mi se pare enorm.. pai si pe patut cat mai dai, plus nasterea nu ca as tine eu socoteala ta dar asa ca idee..eu una nu mi-as permite sa dau atat pe carucior dar si de mi-as permite nu as da atatia bani si sa-ti spun si de ce, pt ca nu merita investitia..gasesti carucioare muult mai ieftine care fac acelasi lucru..cu roti pivotante, pui landoul in fata spate cum vrei, inalt..si sa nu crezi ca sta copilul cat ai vrea tu sa stea in carucior, ca aici depinde si de copil si cat de multi te plimbi cu el..sunt unele chestii care nu trebuie cumparate sunt numai asa de fite..dar o sa va convingeti fiecare..
In legatura cu nasterea uite de ce ma bucur ca stau in provincie..La Brasov e 2700 ron nasterea naturala, conditii super, poate sa asiste si tati la nastere, nu duci absolut nimic de acasa de cat periuta de dinti si cosmetice..in rest ai tot la dispozitie atat pt tine cat si pt bebe..
revin fierbe supa
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 23+
![](images/user_woman.png)
tinuta78 spune:
diana, la privat nu se mai fac atentii nici in Bucuresti. De ex la medlife consultatia este 150lei, iar controlul 100 lei. Nasterea(pachetul cel mai ieftin este 7000). Pentru bugetul nostru este mult prea mult, dar am inteles ca-s conditii foarte bune si dr pe masura. Te simti ca o printesa. Sora-mea a mers la Filantropia toata sarcina(adica la amandoua). La prima cotiza lunar cate 100 lei(adica ca la privat), la a doua a mai scazut la 50 lei controlul, plus cei 200 de euro la nastere. Acum e mult e putin, eu cam asa am inteles. Totusi nu se ajunge la 2000-3000, poate daca-s gemeni, sau i-o stiu ce complicatie.
20+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andra_C/Andra_C.jpg)
Andra_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tinuta78 Andra, sunt scorurile prea ridicate totusi. Cred ca se exagereaza cu plicul. Intradevar cine are, da, dar cine nu???? Sora-mea a nascut normal si a dat cate 200euro la dr. Oricum a mers lunar la Dr-a cu care a nascut si a cotizat cate 50-100 lei. Anestezist si moase, sa zicem c-a dus-o la max 1400-1500( la stat la Filantropia). O alta prietena care a nascut prin cezariana la Municipal(deci se presupunea o suma mai mare de 200 euro) a dat doar 500la dr. Pentru ca si ptr astia a facut un efort foarte mare sa-i dea , iar cu toate astea, nu a lasat-o dr-ul cu bb in burtica. M-am uitat si eu la carucioarele alea ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da, stiu ca se exagereaza, eu zic cat au dat prietenele mele, au nascut la Municipal si Pantelimon. Eu de aia am si preferat sa nasc la particular, sa nu stau cu plicul dupa fiecare. A nascut finamea acum pe 5 la Municipal si i-a zis dr de la obraz sa-i dea banii inainte anestezistului ca asa se "face". Si ti se face pielea de gaina, nu mi se pare normal sa dai niciun leu nimanui.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita
![](fetita.gif)
![](baietel.gif)
tinuta78 spune:
Brr, ma gandesc cu groaza, cum spuneam, depinde si de cat dispui. Deci s-a dat si doar 5 mil la cezariana. Acum depinde si cat de disperata este mamica. Daca a luptat ani multi cu infertilitatea,... pentru a fi sigura ca bb este ok..., da si haina de pe ea. Daca este un copil venit ca "o povara"..., mai treaca mearga... cu Voia Domnului a venit, cu voia LUI sa traiasca...
Oricum, eu nu ma gandesc sa dau mai mult de 10000 la doctor. Si asta depinde de cum se comporta.
Referitor la anestezist...., cam toti doctorii chirurgi recomanda atentii inainte la anestezist. O fi o "politica"...
Din cauza plicului asi fi preferat si eu nasterea la Medlife, dar.... iesim mai ieftin cu plicul 20+
tigruta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tinuta78 Brr, ma gandesc cu groaza, cum spuneam, depinde si de cat dispui. Deci s-a dat si doar 5 mil la cezariana. Acum depinde si cat de disperata este mamica. Daca a luptat ani multi cu infertilitatea,... pentru a fi sigura ca bb este ok..., da si haina de pe ea ![]() Oricum, eu nu ma gandesc sa dau mai mult de 10000 la doctor. Si asta depinde de cum se comporta. Referitor la anestezist...., cam toti doctorii chirurgi recomanda atentii inainte la anestezist. O fi o "politica"... Din cauza plicului asi fi preferat si eu nasterea la Medlife, dar.... iesim mai ieftin cu plicul ![]() ![]() ![]() ![]() |
Deci tu nasti la stat si vrei sa dai medicului 10000 in plic????
Si mai dai si la anestezist??
Doamne mi se par exorbitante preturile mai ales ca e la stat..
![](alcool.gif)
![](alcool.gif)
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
tigruta spune:
Deci eu urasc sa dau plicuri la medici ca sa ma bage in seama..sunt scarbita va spun drept..in septembrie am fost internata pt o zi cu Luca la spitalul de copii, avea bronsiolita si a fost groaznic va spun drept dar am refuzat sa fug cu banii dupa asitente sa le caut buzunarul..politica pe naiba..
In alta ordine de idei..am reusit sa fac salata de rucola postata de mamita b8ne imbunatatita cu ingredientele mele ca n-am avut chiar de toate dar va spun drept ca e tare buna si sigur merge de minune cu somon la cuptor..am sa o fac cand voi avea musafiri sa ii dau pe spate
Ramo hai sa iti spun cum suntem eu si sotul meu..de vreo saptamana s-a lasat de fumat asa ca n-ai vrea sa vezi ce scantei ies dar ii sting eu repede ca imi aduc aminte ca are un motiv saracul..dar totusi parca ma deranjeaza ca nu se poarta cum trebuie cu mine, deci chiar daca sarcul sufera si el ca stiu ca nu e usor sa te lasi de fumat mai ales cand esti un fumator inrait..dar nu mai pun la suflet, sa fim sanatosi..adica nu mai bag in seama chiar toate prostiile desi sunt atat de sensibila
Ella poate ai mai zis dar pe ce meleaguri esti plecata???
Virgi multumim de poezie..imi place tare mult Eminescu..
Diana stiu unde e si Reghin..Eu o am pe cumnata mea in Tg Mures..de aici sunt cam 100 si ceva de km..
La multi ani Shoshonik dar nu esti trecuta pe [rima pagina ca n-am vazut?? Stiam ca urmeaza ziua Alinei pe 23 de aceea..
Mai voiam sa mai zic cate ceva dar ma duc sa pap supa ca mi-e o foame..
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 23+
tinuta78 spune:
, cat m-am concentrat cu zerourile alea... si tot aberatii am scris
. 1000 vroiam sa scriu(10 mil, maxim). E ok asa?
20+