Strumfi & prichindei de iul-aug 2011 (37)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Anda, nu vroiam sa te sperii. Lipseste o parte din mesajul tau. De ce zici ca e alergica micuta ta?

Cat despre alternat pranzul, da-i o leguma azi (de ex. dovlecel cu pui), alta maine (cartof dulce) si tot asa. Pt. a creste aportul caloric mie mi-a zis dr. sa-i pun cativa stropi de ulei in pireul de legume. Dar asta mai pe la 8 luni am facut si am pus uleiul de floarea soarelui la fiert cu legumele (l-am introdus ca pe orice alt aliment nou). Apoi am luat din zeama aia sa fac pireul si am avut grija sa ajunga si un picut de ulei in pireu. Mai tarziu (si acum mai fac, ca e mic si slab Andrei) puneam cate o lingurita de ulei in pireul lui. Poti intreba dr. daca ar fi ok si in cazul vostru.

Cate kg are micuta ta si ce inaltime?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORIALEX spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andy08

Gliana, e crunta dermatita asta....puiul meu, la 5-6 luni, in loc sa se joace, sa se intinda dupa jucarii, sa rada......se scarpina, micutul.... Avea tehnici de scarpinat, de nu-mi venea sa cred. Cu degetele de la piciorul stang se scarpina dub genunchiul drept, cum il ridicai in brate sau cu statea intins. Se scarpina toata ziua la gat, in pliuturile de la manute, pe picioruse etc.

Lulusor, in continuarea mesajului anterior, Emma nu are dermatita (ma intrebai, parca). Dar a avut scaune cu sange si sunt la regim fara lactate/soia iarasi, oua mananc 1 data pe sapt. (dupa ce le-am scos vreo 3 luni), pt. ca nu pare deranjata de ele, peste tot rar. Ea e deranjata de tot ce e cu acid (fructe, otet, rosii), asa ca le evit in continuare.
Eric se scarpina?

In alata ordine de idei, si mie mi-e groaza de momentul cand va trebui sa merg la lucru si sa o dau pe Emma la gradi (in sept.)...dar nu avem ce face. Trebuie sa ne descurcam cum putem.

Andy, mami de Andrei si de Emma


Of ce mai tragi si tu msi Andy!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns v_florina spune:

Anda, relaxeaza-te mamico! Daca doctorul ti-a spus sa stai linistita, lasa fata sa faca lucrurile in ritmul ei, iar tu nu te mai stresa.
Stefan are 4 luni jumate si nu se intoarce. Doar pe parti, si asta accidental pentru ca-si ridica picioarele. Si cu ganguritul a inceput foarte tarziu comparativ cu alti copii de aici - cu asta m-am ingrijorat putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Intreba cineva de spanac, se intruce mai tarziu, pe la 10 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORIALEX spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxybarbu

Buna ziua fetele

Am incercat sa recuperez dar cum am avut mult de citit nu prea mai stiu cu ce si unde am inceput...

Despre noi ce sa va spun...eu am ramas cu sufrageria goala asa ca am unde sa-mi intind rufele si sa calc
Alexia a ajuns in sfarsit la 8 kg ,dintii inca nu au aparut,are gingia umflata si jos si sus se vad cate doi dinti in ambele parti dar inca nu au spart.Sta in fund dar nu se ridica singura de cat daca sta sprijinita pe perna.

de printesa Alexia Carla (28.06.2011)



Ce tare esti
Felicitari pentru bebelina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORIALEX spune:

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

Intreba cineva de spanac, se intruce mai tarziu, pe la 10 luni.

blog

casa, dulce casa

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world


Era Miha!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Andra_bell multumesc de idei.Uite la curcan cu orez nu m-am gandit.O sa incerc sa introduc si orezul cu o legume.

Andy imi pare rau ca ai trecut prin atatea de la alegie.Imi dau seama ca nu ti a fost deloc usor sa ai o lista intreaga cu alimente interzise.Cu putin timp in urma, medicul pediatru mi-a spus ca e alergica la lapte, s-a uitat pe capusor unde are ...uff nu stiu cum sa explic...sunt ca niste cojite, dar nu sunt cojite e asa ca o piele moarta care se ea, separata asa ca niste solzisori...Mi-a scris diagnostic diateza atopica, mi-a spus ca e ceva genetic, spunea ceva si de autoimun, nu am inteles prea bine.Dr mea baga cate doua mamici in cabinet, iar in timp ce-mi spunea, celalalt bebelus pe care mamica il dezbraca, plangea.Nu m-am lamurit nici pe net ce inseamna aceasta diateza atopica.Urmeaza sa merg saptamana viitoare sa o intreb si sa o rog, sa ma indrume ce sa fac...sa merg la un specialist alergolog etc.
Fetita are 5 luni jumate, 72 cm,7100grame(nascuta cu 3400grame).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Florina, chiar vroiam sa zic ca eu chir cred ca la 4 luni mancam tocanita, cum zicea mama ta. Ne-au diversificat repede si cred ca asa le sfatuiau pe mame doctorii. Mai erau si miturile legate de laptele matern (ca nu ajunge copilului si nu se satura, de-aia vrea sa suga mai des de 3 ore, ca e slab, ca n-au mamele lapte, ca nu mai e bun dupa 1 an), mituri pe care le intalnim la femei de varsta mamelor noastre si azi. si pe mine m-a vazut mama unei cunostinte ca-l alaptam pe Andrei (avea 1 an si vreo 2-3 luni) si m-a intrebat daca dr. stie ca eu inca ii mai dau sa suga, ca fac rau copilului. I-am raspuns ca dr. mi-a zis sa-l alaptez pana la 2 ani si am plecat.

Lori, nu ti-am spus. Am fost miercuri la dr. pe frigul ala si acolo era o tanti romanca (o bunicuta) care m-a intrebat: " Crezi ca e bine sa scoti copilul din casa pe frigul asta?" I-am raspuns ca nu am avut ce face, ca a trebuit sa vin la dr. si nu am avut cu cine sa o las, dar nu a stat afara fata decat pana la masina, iar ea a clatinat din cap si a facut 'tz,tz' (asa, ca ce mama iresponsabila sunt). cand am iesit de la dr., 2 mame se plimbau relaxate pe strada cu 2 pitici de varsta Emmei in carucioare. Erau la plimbare, nu fugeau la masina sa nu dea copiii cu nasul de frig.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Florina pentru incurajari.De gangurit si a mea a inceput tarziu pe la 2 luni si ceva, atunci tot intrebam de asta pe forum.Nici acum nu gangureste cine stie ce, chiar de ceva timp s-a cam oprit.Dr mi-a spus ca trebuie sa silabiseasca da-dada,bu-bubu, etc.A mea mai clar spune mma-ma, insa mai mult cand e nemultumita, in rest nu prea pot sa redau si nu prea silabiseste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Andy, am uitat sa-ti spun ca inainte sa puna medicul diagnosticul, i-am spus ca atunci cand papa lapte imediat incepe sa o doara burttica , gaze multe, se opreste din mancare etc.Acum a inceput sa fie mai bine, poate si pt ca am inceput diversificarea, si ea si mai bine in greutate.

Legat de iesitul afara pe timpul asta, fetita mea iese in fiecare zi, are si umbreluta la carucior si husa de ploaie.Cand ieseam eu cu ea, se mai trezea cate o tantita sa ma intrebe, daca nu i prea frig, uneori este doar caruciorul nostru in parc, dar asta e ...

Mergi la inceput