Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (207)
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
cleo78 spune:
desiree, tu ai expus protocolul de copil cu citostatice.
ma gandesc ca difera protocolul dupa ce a trecut de perioada critica, si de aceea ajungi la urgenta si o trateaza ca pe alt copil de varsta ei. Cel putin asa am inteles eu din ce spui cum va trateaza.
din pct meu de vedere, ar trebui clar diferentiat, dar banui ca rezidentii ori nu stiu de asa protocoluri, ori nu exista.
eu cred ca inca urmatoarele 6 luni, voi nu ar trebui sa fiti la urgenta, ca ceilalti. Adica, dpdv al meu voi ar trebui sa ajungeti la sectia de Oncologie direct, si sa fie clar un protocol ca asta care sa nu fie comentat si discutat.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
Cleo, da, 2 ani + 6 luni dupa, la oncologie. Problema e ca clinica e deschisa de luni-vineri, pana la 4 pm. In rest, mergem la urgenta, pentru ca daca mergem pe sectie, ei trebuie sa ne faca internare, tinere sub observatie cel putin 24 de ore, etc. In urgenta, insa, ramanem pana vin rezultatele si plecam acasa daca totul e ok. Eu sunt de acord cu ce spui tu, ca asta vrem si noi, sa fie vazuti copilasii in oncologie, sau cel putin de oncolog, chiar si in urgenta, dar problema e ca nu au intotdeauna un pat disponibil ptr. cand face vreun copilas febra. In plus de asta, in general dr. de garda care raspunde (daca raspunde) la tel. te sfatuieste sa dai tylenol ptr. febra, in cazul in care copilul are sist. imunitar > 0,5. Daca nici dupa tylenol nu scade febra, sau daca scade si revine dupa ce trece efectul acetaminofenului (aproximativ 4 ore) sau chiar daca revine doar o data /zi, timp de 3 zile, atunci ei cer sa aduci copilul la spital, sau daca sunt si alte simptome, ca de ex. voma, diaree, rush (bubite... nu stiu cum le zice... iritatii de piele?), intelegi? Daca are simtpome clare de raceala (ca Victoria acum) si face febra, ei presupun ca febra e asociata, ii dau tylenol si stau acasa. Si prefer sa stau acasa decat intr-o urgenta plina de copii bolnavi, care mai de care cu alt virus, alta bacterie. Sau chiar si in sectia de oncologie; copilasii de acolo, clar sunt bolnavi, ca altfel ar fi acasa. Deci, ptr. a evita contactarea altor 'monstri' si ptr. confortul Victoriei (atata timp cat ea e in siguranta), prefer o consultatie telefonica. Fiecare isi cunoaste copilul si (la mine, cel putin) instinctul functioneaza de minune. Daca mie instinctul imi spune "relax, trece cu tylenol", trece. Uite, de ex. revin la iunie 2010: am sunat dr. de garda la 4-5 dimineata si nu a raspuns la apel, am stat vreo 15 minute si am asteptat sa ne sune ea inapoi, apoi i-am spus lui Daddy "Hai, mergem la urgenta, Victoria nu e bine si nu putem astepta!" Deci, instinctul mi-a spus ca (,) copilul meu nu e bine. Si nu era! Of, tre sa plec, ma cheama sefa
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Reallaura spune:
Desiree draga de tine! Cu mare greu citesc toate astea...
Lorich sa-ti traiasca fatuca, s-a facut maare! Sa petreceti o zinfrmoasa!
Alinaanto nastere usoara si recuperare rapida!
Ali mama s-a angajat nu e ea omul care sa faca vreun sacrificiu sau sastea pe acasa! Eu ca eu, dar soramea chiar avea nevoie sa i-l duca pe david la scoala dimineata...ne descurcam noi cumva, bine ca suntem amandoua, dar iti dai seama ca doar we imi va ramane pentru eventuale destrabalari in oras!
S- trezit ili
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Doloress/Doloress.jpg)
Doloress spune:
DESIREE - sanatate multa Victoriei si tie multa putere in continuare, sa te tii de capul lor, sa nu-i slabesti din ochi. Si mie mi s-au parut cateodata complet aerieni. Tin minte cand eram gravida cu Patrick si am avut sangerari, pe langa ca m-au sfatuit sa fac miscare ca sa elimin mai repede sarcina pe care o decretasera ei deja cu probleme
(noroc ca aveam forum si nu m-am luat dupa ei, am stat mai mult in pat desi la servici tot m-am dus) apoi ma cheama dupa o saptamana la eco sa vada daca mai e activitate cardiaca. Si imi zice ca este. Dar scrie pe foaie ca nu este. Am iesit si stateam si ma uitam ca proasta, ma gandeam, oare am visat ca mi-a zis ca bebe e bine sau nu, oare n-am inteles eu bine... Dupa stressul in care am stat o saptamana, am mai stat vreo ora sa prind doctorita sa o intreb inca o data daca este bebe sau nu este. Ametiti rau.
LUMINEL - La multi ani lui Stefanita! Mie imi place numele! Probabil ca era asa mic si scumpel, ca Stefanita i se potrivea. Wow, ce mami tanara cu baiat mare!
INAIS - nici al meu nu mai serveste somn la pranz de ceva vreme (in Romania ne chinuiam cu el, aici am renuntat cu totul). Dar la gradi doarme totusi, si daca nu doarme cica sta cuminte pe salteluta.
LORICH - iti mai zic si aici La multi ani pentru scumpica mica!
Hai Alina!
Hai bb Filip!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/YLARI/YLARI.jpg)
YLARI spune:
La multi ani sarbatoritilo de azi!!!!! Ana si pui de Luminel, petrecere frumoasa!!!
Inais, pana de Sarbatori, dormea Eva fara probleme. Ei bine, atunci am fost fie noi musafiri, fie am avut musafiri si s-a dat rau peste cap. Eu incerc sa o culc in fiecare dar adoarme greu. La gradi imi spun ca doarme. Cred ca ma mint. Lol.
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
Reallaura spune:
Vai, cum am uitat de baiatul lui lumi, mami de baiat de 18 ani!!! Parca o crede cineva! Sa-ti traiasca, sa se faca si mai mare!
Ylari pai doarme la gradi, ce sa mai doarma si acasa?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/YLARI/YLARI.jpg)
YLARI spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Reallaura Vai, cum am uitat de baiatul lui lumi, mami de baiat de 18 ani!!! Parca o crede cineva! Sa-ti traiasca, sa se faca si mai mare! ![]() Ylari pai doarme la gradi, ce sa mai doarma si acasa? ![]() Laurita, mami ![]() ![]() |
Laurita stai ca nu m-am exprimat eu bine, cand sunt acasa cu ea (sambata si duminica sau zile ca sapt asta) incerc sa o culc in fiecare zi, altfel o las in plata Domnului, ca doar de la gradi imi spun ca a dormit (desi mi-e greu sa cred ca o vad ce chef de joaca are pe la pranz).
pup.
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
![](baietel.gif)
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
mi_bebelina spune:
Alina, nastere usoara mami si refacere rapida-rapida, mult laptic si un bebe necolicos iti doresc!
Lori, sa-ti traiasca puiutza, sa fiti fericiti alaturi de ea!
Luminel, sa-ti traiasca feciorul, sa fie intelegator, sai aiba grija de sor-sa si sa o faca pe mami mandra de el!
Desiree Hai ca mai e putin!
Diana, mamica fericita de Deliutza broscuta si cu fratior sau surioara?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabitzam/gabitzam.jpg)
gabitzam spune:
Buna dimineata, fete frumoase! Ce zi plina de emotii azi!
La multi ani puiutei frumoase ANA !!! Sa fie sanatoasa, norocoasa, iubita si ocrotita!
Lumi, sa-ti traiasca si tie flacaul de 18 ani !! Mult noroc in viata ii doresc!
ALINA Hai Filipete, vino usor si repede!
cleo78 spune:
mare sarbatoare mare!
La multi ani, piticoata de lorich! ai implinit un anishor, sa cresti mare, puisor, sa bucuri viata lui mami si baietilor tai
La multi ani si lui Stefanita a lui Luminel! 18 ani, oooo, ai baiat matur, frumos educat si linistit. II dorim sa aleaga in viata mai departe,fix ceea ce potrivit pt sufletul lui, sa se bucure de asta, sa aiba o tinerete frumoasa si plina de amintiri placute!
hai Filip-ul..... ...