Aspirante optimiste (749)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Citat:
citat din mesajul lui gina85

Pe cartele mea scrie mare:Infertilitate primara,cauze necunoscute si crede-ma ca am fost direct la un centru de fertilitate privat,dar ma mai gandesc ca nu toate fetele isi permit sa mearga luna de luna la centre private pt ca costa(ma numar si eu printre)

Pe ce baza ti-au pus diagnosticul asta? Monitorizare de ovulatie ti-au facut? O analiza de hormoni ceva? Un progesteron de z21?
Mie abia dupa un an de investigatii (si aici nu ma refer la pipi pe teste de ovulatie, ci la monitorizari ecografice, la HSG-uri) mi s-a pus acest diagnostic de "sterilitate secundara".

E un topic foarte bogat si bine pus la punct de Trombo, gasesti acolo analize, adrese, linkuri cu info etc.

Wishing for rainbow baby dust !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Pai...am descoperit ce scrie in semnatura...E mult de povestit si e cam offtopic aici. Iti dau linkurile si citesti pe site-urile respective. Eu m-am intors si am citit toate capitolele.
Este vorba de niste mutatii genetice mostenite care se agraveaza in sarcina si provoaca aparitia cheagurilor pe cordonul ombilical + alte chestii. Uneori da infertillitate, alteori da sarcini oprite in evolutie in orice trimestru. Se fac analize la Sp. Fundeni, la Hematologie si la clinici private pentru analize mai aprofundate. Mai exista o mutatie care impiedica absorbtia vitaminelor B in corp, iar atunci apare o toxina care ii face rau copilului. Tratamentul se face cu doze mari de vitamine, aspenter si uneori, injectii zilnice cu anticoagulant. Linkuri:
Gravidute cu tromobofilie
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=169657&whichpage=8
Trombofilia, o cauza a infertilitatii
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=169201&whichpage=18

10 saptamani si 4 zile

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi,
Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Bine ca mi-ai amintit, Bobule, si dozari hormonale am mai facut la inceput.

10 saptamani si 4 zile

Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi,
Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bob_Pixel

[quote]citat din mesajul lui gina85

Pe cartele mea scrie mare:Infertilitate primara,cauze necunoscute si crede-ma ca am fost direct la un centru de fertilitate privat,dar ma mai gandesc ca nu toate fetele isi permit sa mearga luna de luna la centre private pt ca costa(ma numar si eu printre)

Pe ce baza ti-au pus diagnosticul asta? Monitorizare de ovulatie ti-au facut? O analiza de hormoni ceva? Un progesteron de z21?
Mie abia dupa un an de investigatii (si aici nu ma refer la pipi pe teste de ovulatie, ci la monitorizari ecografice, la HSG-uri) mi s-a pus acest diagnostic de "sterilitate secundara".

E un topic foarte bogat si bine pus la punct de Trombo, gasesti acolo analize, adrese, linkuri cu info etc.

[/quote

Pai tocmai de aia is eu indignata in leg cu doc,unul spune una unul spune alta si nu mai stii ce sa crezi...
CRED eu ca pe baza analizelor,ecografiilor care le-a facut si inainte si in timpul cm si atat.....o caruta de bani ca sa ce???stiu caa o sa imi spuneti:schimba doc si asta o sa fac acum doar ca mai ast pt ca chiar nu vreau sa mai vad un doc acum.
in iunie facem 2 ani si mi-am promis ca daca nu raman pana atunci o sa o iau de la 0

Mergi la inceput

Nu de la 0, ca au o valoare si analizele alea, dar trebuie interpretate...inteleg ca nu ti-a zis prea multe...

10 saptamani si 4 zile

pentru sanatos!

Mergi la inceput

Ooo, Alex, deci tu erai terorista care submina feng-shui-ul paginilor. Sa dai un rand de vin, domne, sa ne treaca din palpitatii ca traiam intr-un adevarat mister aici !

Mergi la inceput

Me, me, terorista! Ce sa fac daca n-am ipad/tableta,etc? Nu stiam cum se vede mega-semnatura mea.

10 saptamani si 4 zile

pentru sanatos!

Mergi la inceput

Citat:

Pai tocmai de aia is eu indignata in leg cu doc,unul spune una unul spune alta si nu mai stii ce sa crezi...
CRED eu ca pe baza analizelor,ecografiilor care le-a facut si inainte si in timpul cm si atat.....o caruta de bani ca sa ce???stiu caa o sa imi spuneti:schimba doc si asta o sa fac acum doar ca mai ast pt ca chiar nu vreau sa mai vad un doc acum.
in iunie facem 2 ani si mi-am promis ca daca nu raman pana atunci o sa o iau de la 0

Deci ai facut monitorizare de ovulatie? Si hormoni? Si la eco ti-au zis daca ovulezi , ce dimensiuni au foliculii, ovarele functioneaza amandoua etc. ? Te intreb astea pentru ca am vazut ca esti interesata de testele de ovulatie. Eu alea le-am facut in paralel cu monitorizarea eco doar ca sa vad daca sunt bune de ceva.

aa, si inca ceva : sotul tau a facut spermograma?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bob_Pixel

Citat:

Deci ai facut monitorizare de ovulatie? Si hormoni? Si la eco ti-au zis daca ovulezi , ce dimensiuni au foliculii, ovarele functioneaza amandoua etc. ? Te intreb astea pentru ca am vazut ca esti interesata de testele de ovulatie. Eu alea le-am facut in paralel cu monitorizarea eco doar ca sa vad daca sunt bune de ceva.

aa, si inca ceva : sotul tau a facut spermograma?

DA am facut si inca imi spune ca amandoua ovare functioneaza bine,ca erau foliculi si singura chestie care nu mi-a facut-o e sa imi controleze trompele si am ajuns sa cred ca chiar alea nu functioneaza din momentul in care nu raman,dubiul asta sa zicem il mai am.....
cat despre sot a facut si el spermograma,spermocultura si nu mai stiu ce,cam tot ce trebuia facut la un barbat l-a facut si era totul ok....
problema is eu....

Mergi la inceput

In general, daca nu ai avut infectii, sunt sanse mici sa ai trompele infundate. Trebuie sa urmareasca foliculul cel mai mare pana explodeaza si elimina ovulul, sunt multe cazuri in care creste si la un anumit moment regreseaza...

10 saptamani si 4 zile

pentru sanatos!

Mergi la inceput