Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (40)
Raspunsuri - Pagina 5
histamina spune:
multam fetelor.
vb si mersul devreme nu inseamna ca o sa fie un geniu.
terapia cu muzica si-a facut efectul,intr-adevar si faptul ca ii spunem povesti d ela 2 luni.nu le intelegea,insa comunicarea apropiata e f importanta.
mai e important si faptul ca permanent a stat cineva cu el.stiu ca nu e bine,dar e argintul viu.
mai nou pe laterala patutului lasata, pe stinghia aia se urca cu piciorusele si face echilibristica.mi-a inghetat inima.cade ori in patul nostru ,ori in patul lui.in a doua varianta se loveste de zabrele.e vesnic vanat in frunte si are cucuie.offfffffffff
am observat ca a inceput sa paseasca pe varfuri.nu e ok.
stiu ca e semn de spasm muscular.ma insel?
Cris2010 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lauri_ca La noi laptele este "pepi" iar pana acum cateva zile ii spunea "pipi" . mamica de cavaler Radu 11.09.2002 si printesa Stefi 09.08.2010 |
de Solnushka Natali - 13.07.2010
bamboletta spune:
Cris2010-e superba Solnuska mor de dragul ei cocheta si eleganta o curteaza careva? ne incuscrim? ...superbe pozele
matusa77 spune:
Sa va spun si eu cum stam:
nana- pasari care zboara(chiar si ciorile ) vine de la papagalul nasilor pe care-l cheama Nana, coco-gaina, ciu-ciu tren,mu- vaca, mama, apa, tata, baie, mneam-mneam-mancare, bavo- bravo si il cheama Daci-Daci (cu diacritice), arata doar nasul, rasfoieste cartile si singur dar nu are rabdare la povesti, nu mananca singur,tine bine creionul, il sapl eu pe dinti si sta.
Ce ma inebmuneste cel mai tare e ca nu mai face caca la olita desi el incepuse de pe la 8 luni, de vreo cateva aptamani se baga la colt face pe el si apoi anunta.
Cris2010 spune:
citat din mesajul lui Alice_Elena daca vrea sa manance zice "mniam mniam".. macar se face inteleasa. asta cand nu tipa Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si Radu Stefan (27.12.2011) |
Asa si SN. Arata cu degetul spre gura, sau si-l baga in gura si zice mniam, mniam.
Si la noi asociaza cuvintele cu lucrurile foarte bine, iar actiunile le "arata-imita" cumva. De exemplu, daca o intreb ce face tati (care doarme) pune capul intr-o parte sau pe ceva si inchide ochii. Ce face bunica (care mananca), imi arata spre gura si imita masticatia, la mers, alergat da din picioare, etc.
La partile corpului, le stie si le arata pe toate chiar si la personaje din ilustratii, oameni sau animale.
O data a trebuit sa-i explic ca oamenii n-au codita. Aratam codita cainelui, a pisicii, a calului... si a arata si la ea unde ar trebui sa fie codita.
Recunoaste animalele si personajele din desene si ilustratii noi, daca seamana cat de cat cu cele pe care le stie deja.
de Solnushka Natali - 13.07.2010
Mycya spune:
citat din mesajul lui Victo neata ioi..mai sunt si mame din astea? pai ce varsta are fetita, mycya? macar sa o dea la gradinita, sa se ocupe cineva de ea, daca ma-sa n-are chef. acuma, asta cu ordinea..na.recunosc si eu ca la mine e cam jale asa...dar asta cu gatitul pt copii, nu pricep. stai sa lamurim de fapt. e dezordine sau mizerie? ca eu nebuna spre ex. cum sunt, in vacanta stergeam pe jos podelele la pensiune cu servetele umede :) iar la mama acasa de-a dreputl am pus-o sa spele baia iar eu tot asa am sters pe jos. nu suport mizeria. acum am stat la cineva la Bucuresti- o noapte-dar nici nu m-am gandit sa fac dus, sa ma bag in cada aceea. m-am sters frumos cu servetele umede pe ici pe colo si am fost fericita cd am ajuns acasa la baia mea curata :):) Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007) |
e cu 3 luni mai mica ca Andra mea, la gradinita va merge abia la 3 ani asa ca mai are de indurat fata....
astazi de dim a plans pana la 12, cumnata se uita pe reviste o punea si pe ea sa se uite ca vezi tu de ce plange??!!! sa stea langa ea si sa se uite si ea si sa taca din gura
mizerie la mine nu este ca fac eu mereu, de aia spun ca sunt bagata in priza, dar de nu as face mereu dupa ei nu vreau sa imi imaginez ce ar fi in casa
la capitolul mancare....mii mila rau...azi dim de ex a mancat branzica de aia cu fructe cum e la noi danonino, zilnic ii da cam 5-6 de alea si vede doar cum ii fac eu Andrei mele dar parca anume face sa nu ii dea si fetei ceva mai sanatos.
Mycya spune:
citat din mesajul lui Cris2010 Mysya, mai sta mult cumanta ta la voi? Lasa ca faci tu ordine dupa ce pleaca, priveste partea buna alucrurilor, are cu cine se juca Andruta. Eventual, invit-o direct sa face ceva, eu stiu, 'ajuta-ma te rog sa strang asta, sau sa fac asta', ... etc. |
mai stau putin...nu stiu sigur. isi cauta apartament in oras aici si de aia stau la noi.
ii spun de multe ori...mereu ii dau de inteles dar degeaba , si stie prea bine ca nu suport sa vad toate cele peste tot, pahare de la avent cu de toate prin ele pe toate mesele, castronele cu mancare si cu tot cu lingurite in frigider...macar de si le-ar strange si dupa juma de zi...dar nu.
no...in fine, asta sa fie acum tot necazul nostru. va trece
Mycya spune:
si duduia mea cel mai bine stie unde e putza daca ii dau un servetel si ii spun , sterge putza asta face 5 minute la rand fuge prin toata casa sa fie sigura ca o las sa isi faca treaba .
aa...si tzatza mea daca o intreb unde e a ei , mi-o cauta tot pe a mea pe sub tricou
cuvinte stie destule, nu ma plang deloc. si zilnic vad ca incearca altele noi.
histamina spune:
mycya,cum supravietuieste fratele tau langa cumnata ta?
nu ii spune niciodata nimic?
ei, in scurta perioada cand am vb cu cumnatele mele m-au socat 2 chestii:
mirarea lor ca spal oalele si farfuriile si in exterior si ca tin rufele curate separate de cele murdare.
cand am fost la soacra-mea prima data(din cele 4 dati),am inteles de ce.
nu am putut bea nici macar un pahar cu apa.am jurat ca vomit o luna.
borcanele cu muraturi erau dispuse circular in jurul.............wc-ului.toate oalele negre in exterior, tigaia se odihnea pe o editie de la 1900 de Eminescu,rufele murdare de-a valma cu cele curate...........etc................