AJUTOR,levomepromazil

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:
citat din mesajul lui buli

nu a spus ca misca si de aia s-a nelinistit.
a spus ca plange mult. OMG!

"in fiecare noapte se trezeste plangand."

ela_04, de fapt tu inca nu te-ai impacat cu depresia ta, razboiul il porti probabil cu tine insuti si refulezi de fiecare data cand ai ocazia. Altfel reactia ta absolut disproportionata n-are nici o explicatie. Si incearca sa nu te mai minti... scopul nu scuza mijloacele ci as spune ca dimpotriva, mijloacele pot dauna grav scopului.
Agresivitatea si marlania n-au nici o scuza, oricat ai incerca tu sa le urci pe calul alb.

Acum o saptamana cred ... sau poate nici atat nu a trecut, am venit aici pe forum cu o problema oarecum asemanatoare. Copilul meu avea febra mare medicul sau curent mi-a dat un antibiotic apoi altul iar febra tot nu trecea.
Am intrat si am intrebat aici. Fetele mi-au spus clar ca am gresit ca i-am dat antibioticul fara analize.
Poate nu mi-a picat bine. Nici unei mame nu ii pica...nu te joci cu sanatatea copilului tau (parerea mea).
In secunda aia cand au inceput sa apara mesajele unul dupa altul am sunat la o clinica si ne-am programat pt analize.
Nu stiu ce de ce am asteptat atat. Nu stiu de ce a trebuit ca niste persoane total straine sa ma traga de maneca...dar mi-a prins bine.
Asa ca nu urc pe nici un cal alb ... nu ma prinde...
despre marlanie ce sa spun...o las la aprecierea ta...

Cat despre depresie... nu cred ca mai am nici o problema cu ea. Copilul meu a mai crescut... e fericit, rade mult, iese in curte si se joaca...asta ma face si pe mine fericita.
Bineinteles ca si eu am supararile mele ... nimeni nu e perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Chuny

observ ca ii tragi magistral picioare pe sub masa Elei, insa ma indoiesc de intentiile tale bune ... presupun ca e vorba de platirea unei polite, asa cum ii sade bine oricarui forumist ce "se respecta"

Nu stiu de unde ti se trage presupunerea, postarile mele sunt publice, din cate stiu este prima oara cand ma intalnesc pe forumul asta cu ela.
Dar e mai simplu sa explici o pozitie printr-o motivatie ascunsa decat sa incerci sa procesezi argumentarile care au venit in sprijinul ei.
Daca nu toata lumea gandeste ca tine nu inseamna neaparat ca toata lumea gandeste gresit, nici ca toata lumea gandeste fix la fel si nici ca tu gandesti gresit sau ca detii adevarul absolut.
Oamenii reactioneaza diferit si se comporta diferit, daca cineva a ales sa faca altfel decat ai fi facut tu intr-o situatie similara (teoretic) nu inseamna decat ca experientele proprii i-au aratat ca aia e calea cea mai buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Ela, eu cred ca este vorba de felul in care o faci, nu de intentie. Poti sa ai intentia cea mai buna, dar daca nu stii sa ti-o exprimi intr-un mod civilizat si empatic, mai bine te abtii. Daca eu as fi fost in locul mamicii respective iti dadeam un mare IGNORE. Nu cred ca exista vreo persoana, nici macar tu, care sa ia in seama sfatuL cuiva care intai il acuza si insulta.

Cred ca empatia are o mare importanta, si in parc. Mi s-a intimplat si mie sa ii spun ceva unei mamici pe care o vedeam des smucindu-si copilul si zbierind la el. Si i-am zis cit am putut de frumos, dar bineinteles ca nu am sensibilizat-o deloc, ba chiar a inceput sa zbiere si la mine. N-am facut nimic pentru copilul ala, poate i-a mai tras dupa citeva scatoalce ca uite ce ii face, de se ia lumea de ea in tren. Si m-a mincat chestia asta multa vreme, m-am tot gindit cum si ce as fi putut face. Cred ca trebuia sa incerc o abordare mult mai empatica, nu cu copilul, ci cu ea. Poate m-ar fi ascultat. Deci deja de mult off-topic, parerea mea este ca daca vrei sa faci un bine si sa dai un sfat, fa-o cu delicatete si empatie. Daca vrei sa te revolti si sa iti versi nervii, fa un topic separat.

Inca un off-topic si jur ca am terminat. Eu sunt destul de demult pe aici, citind forumul. Si vreau sa spun ca la inceput am fost socata de-a dreptul de agresivitatea manifestata pe aici. Veneam de pe un alt forum unde pentru muuuuult mai putin se dadeau avertismente grave. Mi-a trebuit multa vreme sa incep sa ma obisnuiesc si sa ma desensibilizez si sa pot posta fara sa mi se urce tensiunea. Ginditi-va ca mamicile care intra aici pentru prima oara sa ceara un sfat si incep sa primeasca insulte si suturi simt exact la fel. Nu ati observat citi intra, intreaba si pe urma dispar fara a mai intra vreodata? Atitudinea asta inchide usa unor oameni care poate ar beneficia de pe urma sfaturilor bine-intentionate, insa impachetate prost.

Cer scuze pt. Off-topicul asta lung. Sper sa se intoarca mamica respectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu
Ginditi-va ca mamicile care intra aici pentru prima oara sa ceara un sfat si incep sa primeasca insulte si suturi simt exact la fel. Nu ati observat citi intra, intreaba si pe urma dispar fara a mai intra vreodata? Atitudinea asta inchide usa unor oameni care poate ar beneficia de pe urma sfaturilor bine-intentionate, insa impachetate prost.

Cer scuze pt. Off-topicul asta lung. Sper sa se intoarca mamica respectiva.

Multumesc, ai prins esenta revoltei mele.
Nu m-am transformat in "avocata" mamicii care a postat topicul asta al carui titlu incepe cu "ajutor..." pentru ca as fi 100% de acord cu ea ci pentru ca mi s-a parut ca majoritatea a tabarat pe ea cu acuze punand-o la zid nemeritat.

Acum serios... crezi ca se mai intoarce dupa ce i s-a aruncat in fata ca vrea sa-si drogheze bebelusul ca sa poata dormi linistita? ... Ca ce, doar au mai fost cazuri...

Incerc sa-mi explic si nu reusesc de ce unele mame isi imagineaza ca numai lor le sunt familiare instinctele si sentimentele materne, tot restul sunt doar femei care au procreat dintr-un motiv sau altul si trebuiesc suspectate de cele mai josnice intentii... Evident totul cu scuza nobila a binelui superior al copilului care a avut nenorocul sa nu aiba mama perfecta.... ufffff.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1511 spune:

bird70..Am lasat-o sa stea treaza si pana la 2 noaptea,jur,ea de obocei se culca f tarziu pt un copil de varsta ei,asa a fost de la nastere si asta nu din cauza ca asa am invatat-o noi ci pur si simplu nu cred ca vroia sa doarma. Nu mai stiu cum sa actionez, ziua e la fel. Credeti-ma ca daca momentele astea ar fi fost asa din cand in cand nu era o problema dar noapte de noapte zi de zi de un an si 2 luni asa e. Alti parinti sunt norocosi ca momentele astea sunt cateodata si nu reusesc sa inteleaga ce inseamna'mereu'.

Mergi la inceput

Aici nu se pune problema de 'a fi comfortabil pt mn'. Andra our si simplu parca nu poate sa doarma. Seara adoarme iar dupa 2o-30 min incepe sa planga asa prin somn pana se trezeste de tot. Nu ar fi o plroblema daca s-ar trezi si ar vrea sa se joace,dar ea incepe sa planga frecandu-se incontinuu la ochi si nu vrea nici macar sa o tin in brate.

Mergi la inceput

Cleo fara suparare...dar astea le-am incercat deja,inafara de homeopatie(doar o singura data am fost la homeopat pt colici la recomandarea med de fam). Baite cu leiuri si saruri aromate le are din 2 in 2 zile acum pe sezon de iarna.Seara inainte de culcare incerc sa o tin cat mai linistita cu melodii in surdina gen Bach, mozart etc. Nu stiu, poate m-ati inteles gresit dar eu nu mi-as fi duc copilul niciodata la neurolog doar pt niste chestii minore. Am uitat sa va spun ca medicul mi a zis ca cica toate aceste probl sunt datorita faptului ca eu am luat pastile gen nospa si gynipral pt mentinerea sarcinii timp de 7 luni.Mi s-a spus ca in general toate mamicile care au fost consumatoare de acest tratament au probleme cu copii din punctul de vedere al agiatiei.

Mergi la inceput

Ela draga m-ai inteles total gresit... si ti-ai si permis sa ma jignesti. Tocmai de asta am si postat mesajul pe forum pt ca cel mai bun sfta mi-l puteti da voi aici, paote cei care s-au mai confruntat cu astfel de situatie si astfel de pastile. As minti sa spun ca nu am si eu nopti in care nu mai pot si as vrea sa ma odihnesc, dar crede-ma ca nu e chiar asa cum spui tu. Daca ar fi fost asa cu siguranta m-as fi dus la farmacie as fi cumparat reteta si as fi indopat-o asa aiurea fara sa mai cer sfatul nimanui, dar nu e asa ela draga.Cu ce am gresit daca mi-am dus copilul la un control?? S-au ar trebui sa il las in voia sortii?? Pt cultura ta generala zilele vineri dim am fost cu copilul meu si la cardio pt o echografie cardiaca si intentionez luni dim sa o duc si la un set de analize. Acum spune-mi tu: e vreo problema dac eu imi controlez copilul? Poate de asta, din cauza nepasarii sunt atat de multi copii bolnavi in romania. Si inca ceva. am incercat si cu siropeleu de la alinan pe baza de musetel, tei, melisa si rozmarin care ar fi trebuit sa functioneze dar din pacate nu.

Mergi la inceput

Am fost la doctor pe data de10 ian, am reteta de atunci dar nu am cumparat-o. Ma repet: tocmai din acest motiv am apelat la voi. Dar banuiesc ca doamna Ela nu a urmarit firul discutiei. Pt mine nu e e o problema ca dansa este impulsiva. Iti multumesc VIVIANA ca ai inteles care este mesajul meu.

Mergi la inceput

Tu ai norocul de a avea sotul langa tn. Al meu a fost nevoit sa plece in interes de serviciu inca de cand bebe avea 3sapt.(asta in caz ca tu crezi ca eu nu ma gandesc la copilul meu ci la mn) Eu vreau tot ce e mai bn pt ea si tocmai de aia am retineri in privinta acelor medicamente , cerandu-va si vou,acei de aICI, sfatul. Iti multumesc pentru interventia ta si pt jigniri,e ok dar chiar nu am nevoie de asemenea pareri.

Mergi la inceput