AJUTOR,levomepromazil
Raspunsuri - Pagina 2
Chuny spune:
Sfatul meu e sa nu indopi copilul de 1 an si 2 luni cu neuroleptice si sa schimbi urgent medicul. Exista o cauza pt care copilul nu doarme bine, cauta un medic care sa va ajute, nu sa o faca dependenta de niste medicamente inainte de a-i face niste examene amanuntite ( eeg, de exemplu).
In timpul zilei cum e daca nu doarme noaptea ? obosita, agitata? plange mult ?
bumblebee spune:
Eu mai cunosc si alti copii care nu au avut somn intreg noaptea pana dupa 2 ani. Cunosc si un caz unde copilul perfect sanatos sta si cateva ore treaz noaptea, iar la un neurolog f bine nu i s-a recomandat medicatie.
Nu spun ca medicul nu e bun, pt ca nu am cum sa afirm asa ceva, dar totusi, poate s-o fi pripit, poate un alt medic, poate in alt oras..
Chiar daca sa spunem ca e nevoie de medicatie, nu se poate incerca ceva homeopat, naturist inainte?
Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad
carolinah spune:
Cu tot respectul, dar orasul Galati nu e neaparat faimos pt neurologi. Ar trebui sa mergi intr-un centru universitar.
Si sa se inarmezi cu rabdare ca e micuta! Stiu prieteni ai caror copii nu dorm bine nici la 3 ani!
diannaalex spune:
Daca vrei iti pot recomanda eu un neurolog foarte foarte bun al Bucuresti la Al. Obregia. E neurologul lui Alex un medic si un OM extraordinar.
mami de Alex nazdravan www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
poze Alex http://www.flickr.com/photos/72360957@N03/6573967211/in/photostream
frunzaverde2 spune:
mie mi se pare ciudat ca medicul sa dea acest medicament (levomepromazine si nu levomepromazil, cred eu),
daca diagnosticul e tulburare de somn atunci de ce nu i-a dat un somnifer ? desi si asta la virste atit de mici mi se pare cam puternic
levomepromazine este un medicament indicat in ...schizofrenie !
daca dai o cautare pe google vei gasi citeva informatii
http://www.patient.co.uk/medicine/Levomepromazine.htm
Levomepromazine works by interfering with the chemical transmitters in the brain. It is used to treat symptoms of schizophrenia such as hearing, seeing or sensing things that are not there, mistaken beliefs and problems dealing with other people. It can also be used in palliative care to treat pain, restlessness, anxiety and being sick.
adica in traducere libera :
acest medicament interfereaza cu transmitatorii chimici din creier, este folosit pentru a trata simptomele de schizofrenie precum halucinatii vizuale, auditive, credinte gresite si dificultati in a relationa cu alte persoane. Poate de asemenea fi folosit ca paliativ impotriva durerii, lipsei de odihna, anxietatii si starii de rau
msl1 spune:
Al meu copil si acum la 5 ani are nopti cind se trezeste...nici nu vreau sa imi amintesc cum a fost cind era mai mica...teroare! ii puneam snack ,cana cu ceva de baut si o lasam la tv pt ca imi era imposibil sa stau noapte de noapte linga ea si sa fiu fresh a 2 a zi....dar nu am indopat-o cu somnifere desi poate ar fi fost mai bine pt easa-i fi dat dar chiar nu mi-a trecut prin cap...; ea are alte probleme psihice, are autism, si insomniile erau parte din aceasta problema, deci s-ar putea sa aibe o cauza insomniile ei, mai consulta si alti doctori; totusi ma gindesc ca exista alte somnifere mai "usoare" pt inceput daca chiar vrei sa ii dai
la al 2 copil lea am descoperit homeopatia si a fost muuulllt mai bine....
bird70 spune:
Cristina,
fetita ta adoarme singura? Cum o adormi? La ce ora se culca?
Nu este neobisnuit la copiii care dorm cu parintii in pat sa nu stie sa se adoarma singuri. Este ceva ce se invata dar unii copii nu au ocazia din cauza ca au pe cineva langa ei sa le bage o tzatza in gura , sa-i legene etc de fiecare data cand se trezesc. E normal sa e trezim de cateva ori pe noapte dar majoritatea oamenilor se intorc pe partea cealalta si adorm la loc fara probleme. Daca copilul nu stie sa se adoarma singur v-a scula parintii ca sa 'fie adormit'. E o problema foarte obositoare atat pentru parinti cat si pentru copil.
Eu nu as da medicamente la copil ci as incerca sa atac sursa problemei. Incearca sa o pui sa doarma singura, sa minimalizezi treptat interventia ta in procesul de adormire. Poate as lasa-o seara mai tarziu ca sa fie mai obosita.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
AgnesLuca spune:
Cristina, in nici un caz sa nu-i dai medicamente !
Ar trebui in primul rind in zilele urmatoare sa faci un grafic in care sa notezi exact cit doarme copilul; dupa aia il postezi aici pe forum (poate mai bine la Parintii intreaba...) si rogi fetele sa iti spuna daca copiii lor de virsta apropiata dorm mai mult / mai putin. Asta te va ajuta pe tine sa-ti faci o parere mai mult sau mai putin obiectiva si eventual sa nu te mai simti singura cu problema ta.
In ceea ce priveste diagnosticul tulburari de somn, acesta este foarte discutabil, nu exista un standard clar care sa-l defineasca in cazul copiilor mici. Fiica-mea s-a trezit (aproape) in fiecare noapte pina la 2 ani, in perioada aparitiei maselelor in mod special. Dupa ce au aparut maselele s-a trezit mult mai rar, ceea ce mi-a permis sa o intarc fara probleme, ea sugind numai noaptea (pe la 1 an si 10 luni). De la doi ani doarme fara probleme, au mai fost treziri citeva nopti cind a aparut rindul doi de masele.
Dupa parerea mea este necesar sa se intervina doar daca mama este la capatul puterilor si oboseala cronica afecteaza masiv relatia mama-copil in timpul zilei (ceea ce poate fi o sursa a tulburarilor de somn, deci se intra intr-un cerc vicios). Dar chiar si atunci se intervine in modificarea comportamentului asa cum a drscris Bird si nu cu medicamente.
Numai bine
oana_lex82 spune:
Buna..te inteleg perfect ca esti obosita..si eu sunt..copilul meu are 1 an si 8 luni..si inca se trezeste noaptea ff des..dar nu am recurs la medicamente..Mama mi-a dat cand eram mica Diazepam, 1/2 pastila seara la recomandarea medicului..vreau sa-ti zic ca imi tremura mainile de parca as avea Parkinson si asta de cand ma stiu..si nu mi-a dat decat vreo luna de zile..ai mare grija ce tratamente ii dai..o pot afecta pe viitor, mai ales daca ai citit prospectul si nu ti se par ok, te rog sa mai consulti un alt medic..Eu una il las asa...are nopti cand nu doarme decat de la 22 pana la 1-2 noaptea dupa aceea stam treji pana dimineata..dar asta e..in fiecare seara sper ca se va schimba..inca nu s-a intamplat minunea dar inca mai astept..nu vreau ca o metoda care azi ma face pe mine sa ma simt confortabil sa-l afecteze pe el..Multa sanatate!
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carolinah Cu tot respectul, dar orasul Galati nu e neaparat faimos pt neurologi. Ar trebui sa mergi intr-un centru universitar. Si sa se inarmezi cu rabdare ca e micuta! Stiu prieteni ai caror copii nu dorm bine nici la 3 ani! Caro |
si noi la aproape 4 ani.
de fapt mint, ama vut 1 luna cand nu s-a trezit, dar de 2 nopti...iar avem 1 trezire. Dormim impreuna, ca eu daca ma ridic in picioare nu mai pot adormi.
Cu siguranta,doarme mai bine fara stimulatori seara (jucarii tzipatoare, alimente dulci, tv, etc),in plus cu o aerisire inainte si pe temp. scazuta in dormitor (18gr ca mai jos nu am incercat). Vara in Buc. a fo groaznic cateva nopti, nu a dormit copilul deloc!!!!! frichineala continua (de la caldura...).
Pana si jocurile cucu-bau o agita - peste noapte avea coshmaruri. Imi aduc aminte si acum cu lacrimi in ochi initiativa socrului de a trata sughitul copilului cu speriat de ne-a facut noaptea noaptea prastie. Asa e copilul meu, mai impresionabil. De fapt, si eu sunt.
Cum o duci asa de atata timp, poti sa mai incerci si cu homeopatie, 1-2 luni, si tot ce au in plafar pe tema asta: saruri in baie, aromoterapie -picaturi pe calorifer etc.
Ce as face eu: din tot ce s-a scris aici, incearcat. Ce pierzi? absolut nimic.