Strugurasi de Sept-Oct 2011 *22*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns abmariana spune:

Fetele am vazut ca va intrebati cand va vine indemnizatia. Sa va povestesc cum s-au derulat lucrurile in cazul meu, la sect 3 :

- pe 30 octombrie am depus actele pt alocatia lui BB Anto si pt stimulentul meu de 500 ron ( eu nu am intrerupt munca deloc, la 9 zile de la nastere aveam pacienti, lucrez in medie 4 ore pe zi)

-pe 2 decembrie am primit instiintare de la Ministerul muncii, familiei...APSMB S3 ca s-a decis acordarea stimulentului de 500 ron, de alocatia lui BB nu se pomenea nimic

-pe 13 decembrie postasul mi-a adus banii la usa( cand am depus actele am uitat sa aduc si extras de la banca, asa ca am ales sa-i primesc prin posta). Alocatia nu se plateste pe luna in care s-a nascut copilul, in cazul nostru nu am luat bani pe septembrie. Stimulentul mi s-a dat incepand cu 40 zile de la nastere( cele 40 zile se dau obligatoriu proaspetelor mamici).

Sper sa va soseasca banii repejor!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Fetelor multumim de urari! ce repede trece timpul...

Va trimit un link sa vedeti niste peisaje frumoase!
http://www.buzzfeed.com/kukuxumusu/amazing-photos-of-a-sleeping-baby-incredible-tal-2nqx

Oana, ai dreptate cu cosmeticele, daca te uiti la ingrediente te sperii am primit la un moment dat un documnt despre asta facut de greenpeace, erau clasate cosmeticele pe categorii in functie de ingrediente... in categoria rosie erau ff multe din astea cunoscute.

Iris, eu intrebam de interfon, mersi pt raspuns. Eu am primii pasi, porneste doar la sunete si intr-adevar baraie dar nu foarte tare... asa ca-l pastrez nu mai iau altul

Sei, sper sa fie super marsupiul! Scaunul de masa sigur e super! Sunt curioasa cum va sta Elena in marsupiu

Fetelor trebuie sa ajung si eu la farmacia tei! Ce preturi bune are!
Imi place ideea cu comanda pe net si s-o ridice sotul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Eu in seara asta am facut clatite americane si le-am mancat cu sirop de artar! Foarte bune nu zic... dar zau nu stiu de ce mai merg la sala

Merg la somn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Seara pinky?

Eu am facut dimineata clatite americane cu dulceata de zmeure bio super Yammy
Eu nici nu ma duc la sala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

'na seara!
Eu nu vreau sa va oftic,dar eu nu am nevoie de sala momentan,pot sa mananc clatite americane si noaptea. As avea nevoie nitel de tonifiere,dar de slabit nu mai vreau sa slabesc.Mie imi place asa cu putina carnita pe mine.


Nu dorm acum pentru ca am sarit speriata din pat,apoi m-am speriat iar cand stateam pe canapea si scriam un mesaj pe fb.De deasupra mea s-au auzit brusc tipete,rasete si o bubuitura(ca si cum s-ar lovi cineva cu capul rau de podea,si apoi ar cadea si cu corpul). De data asta am chemat politia.Dupa ce am dat telefon evident ca s-au potolit. Oricum o sa fac si o sesizare scrisa, domnul care mi-a raspuns la telefon mi-a explicat pasii. Intrebasem pe fb daca nu ii chem degeaba si imi mai iau si eu sanctiuni ca nu se iau masuri impotriva acestui fel de perturbare a linistii din bloc.


Fata mea a inceput sa se joace atent cu tot ce ii pica in mana.Azi se juca asa frumos cu suzeta! O scoea din gurita,o prindea cu ambele manute si gangurea cu ochii la ea. o scapa,eu o puneam inapoi in gurita si tot asa.

Zubi ma bucur ca ai mai dat semne de viata .
Marryan uf prin ce a trebuit sa treceti! Mai aveti tratament de facut?

Lena,o schema fixa nu exista mamico,asta iti zic din experienta proprie si a altor cateva mamici din jurul meu .Fiecare copil isi face una proprie. Bine,una asa ca punct de orientare iti poti face,dar nu cu date chiar fixe. De exemplu,vecina mea a inceput diversificarea devreme,de teama ca nu ii va manca mancare mai tarziu.Surpriza! Nu mananca nici asa! Stiu copilasi care numai diversificati nu erau pana spre un an jumatate cand au renuntat singuri la san,si mananca foarte bine.
Citind ce ati mai scris si voi imi dau seama ca pot incepe si eu cu dovleac,dovlecel ,morcov ,pastarnac,parunjel,sfecla,pentru ca le am de la mama-soacra din gradina pe toate,unele dintre ele portionate si puse la congelator,altele in stare proaspata. Eh,oi vedea eu ce tolereaza mandra.Ca parca vad ca zic una si fac alta, ca o fi ca mine si o sa fie pretentioasa la gusturi.

Fetele,au trecut sarbatorile,asa ca am strans bradul, pozele le-am sters,am sters albumul cu totul,asa ca nu mai sunt nicaieri pe net. Nici la mine in calculator nu sunt,ca le-am sters imediat ce le-am pus pe picasa.

Pe 21 facem si noi botezul,uf ce emotii m-au apucat!

Ma bag in pat,poate adorm fara sa fiu speriata iar.


Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns broome spune:


Multumesc fetelor de raspunsuri...m-am hotarat sa nu ma mai stresez deocamdata pt ca imi fac rau si mie si lui..

Am vazut ca vorbiti de interfon, eu am unul angelcare din ala cu senzori sub saltea, e bun face ce trebuie numai ca nu-l prea folosesc... L-am folosit de vreo doua ori cand am iesit in gradina si el dormea, dar altfel e cam inutil, mai ales ca deocamdata doarme cu noi in camera. Poate cand o sa-l pun sa doarma noaptea la el in camera o sa fie mai util desi atunci o sa fie destul de maricel si sigur o sa-l aud si fara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinush4u spune:

buna dimineata,

de la 6 jumate ma tot uit la poze.toti bebelusii sunt superbi.si eu intru zilnic sa vad pozele.deci...incurajez pe toata lumea sa puna cat mai multe.mi se umple inima cand ii vad.
am facut vaccinul si am avut cateva zile de plans mai in forta seara,dar aseara a fost mult mai bine.

eu am primit de la nastere interfon cu camera chicco fara interferente.de care sunt dependenta.mai nou am schimbat bona, si am instalat camere in casa pe care le vad tot timpul si pe calculator si pe telefon.(sunt fericita ca il vad tot timpul).cateva zile stau acasa sa specializez bona noua cu programul si alimentatia, desi de la munca acasa fac 3 minute cu masina).

deja ne intoarcem si dormim pe o parte,radem in hohote, gangurim, sunt foarte multumita de evolutia lui.insa cred ca l-am razgaiat prea tare.nu prea reusesc sa il scot afara desi locuim la curte din cauza caciulii pe care nu o suportam.

va pup ,sper sa fiu mai activa zilele astea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineatza!

Cafelute,suculete,ceiuturi vreti?
Eu pap,si ca de obicei,citesc pe aici.

Irinush daca mai spui ca e razgaiat copilul tau te bat,asa virtual(eventual la o partida de remi online,sa simt ca te-am batut in vre-un fel). Faptul ca nu suporta caciulita de nici un fel nu e un impediment sa il scoti afara. Gluga o suporta? Eu de multe ori am scos copiii afara chiar si in frig (0 grade de ex) doar cu gluga pe cap de la geaca ,si se socau oamenii cand urcam in autobuz si le dadeal glugile de pe cap ,ca sa nu ii ia frigul cand coboram la destinatie. Cauta ceva cu interior moale,cat mai natural sa nu transpire si sa tina apa pe cap si ceafa sa nu iti raceasca.Socrul meu imi spunea ca norvegienii la -5 grade erau cu bebelusii in capul gol in carucioare,cu costumas dinacela gros,intreg, fara manusi pe maini. Noi ,balcanicii suntem cam obsedati de frig,caciuli,curent,fulare la gura .

Decizia privind aprobarea indemnizatiei nu se mai trimite prin posta in toate judetele,e in functie de buget. Eu nu am mai primit decizia,am inteles ca as putea sa merg sa o iau eu,dar ei nu o mai trimit pentru ca nu exista fonduri pentru plicuri,tus si expediat.

Iris pai nu te opri mamico,scrie mult,sa aflam si noi ce mai faceti. Ma bucur ca progreseaza Antonia. Cred ca esti singura pe care am auzit-o ca spera sa nu depaseasca o anumita greutate puiutul.

Sei primul dintisor l-a avut Eva de Andreea2011. Bine ca nu a fost mai rau cu masina.


Revin,nu mai stiu ce mai voiam sa spun....


Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Neata
va

ma declar super multumita de scutecele toujours de la lidl. am luat ieri un bax. Nu mai cumpar in veci pampers.

Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Se pare ca mi-a intrat in cont prima indemnizatie + alocatiile de pana acum dar sa mor daca inteleg ceva. Toti banii sunt pusi la gramada. nu stiu care e alocatia care e indemnizatia

Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput