un sfat va rog .........

un sfat va rog ......... | Autor: davidalessia

Link direct la acest mesaj

buna din nou iara noi cu problemele noastremicutza mea a facut 6 luni si nustiu ce sai dau sa pape ca orce am incercat fructe legume ceriale orce nui place si nu vrea asi face greata si incepe sa planga ce sa fac cu ea????????ce sai dau ???????un sfat va rog ?????????c-am observat ca lapticu numai ai tine de foame se trezeste noaptea de 2 ori sa pape si plange de numai ma gandesc ca de foame ca goleste sticlutava multumesc [

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Cat lapte bea fetita? Poate ar trebui sa-i maresti doza de lapte cu inca o masura la fiecare masa.
Incearca sa o iei de la capat cu diversificarea, cu cate o leguma pe zi, 2 zile consecutiv, apoi cereale, apoi fructe, nu te grabi, ai tot timpul la dispozitie.
Si daca papa 2 lingurite e ok, pentru inceput, a doua zi ii dai 3 si tot asa pana se obisnuieste, nu o forta cu nimic

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns davidalessia spune:

are 6 mese de 180 pe zi :P ca mai mult nu papa lasa in sticluta am incercat sa maresc dar degeaba multumim pt raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

La 6 luni e firesc sa se trezeasca noaptea sa manance lapte. Nu e nimic in neregula cu asta.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns davidalessia spune:

da ma gandesc cai normal dar maine poimaine are 7 luni si nu vrea sa pape nimik alceva am incercat cu de toate dar nu vrea nustiu ce sa ma mai fac cu ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

O masura doua de cereale in laptele de seara ai incercat?
Mai incearca cu putin suc de mar cu morcov, dupa cateva zile putin mar amestecat cu cereale. Prin putin inteleg 2-3 lingurite cu totul, dar in gurita ii strecori doar un varf de lingurita, cat sa simta putin gustul.
La capitolul legume incearca intai cu supa clara, data la biberon, apoi incepi sa pasezi cate ceva in zeama, sa zicem morcovul, dovlecelul, si abia dupa ceva vreme, cand cunoaste gustul, incerci si piure la lingurita. Unul din baietii mei nu vroia deloc supa/legume si pediatra m-a sfatuit ca in supa de legume, in biberon, sa bag doua masuri de lapte. Asa a mancat primele supe - cu gust de lapte . Pe acelasi principiu, deoarece nu vroia carne de loc, cumnata mea i-a dat fetitei carnita cu...mar - ca asta era preferatul copilului, iar mai tarziu, cand a introdus oul, tot cu mar i l-a dat. Astazi sunt cu totii copii mari si sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

eu stiu bebei care si la 9 luni beau doar lapte si sunt sanatosi.Poti sa te dai tu cu capul de pereti cat vrei ca nu o doare pe ea.Cu cat vei insista mai mult, cu atat ea se va incapatana sa manance si intrati intr-un cerc vicios plin de nervi si frustari.Poate ea nu vrea mancare pasta de bebei, nici cel mic al meu nu a vrut.Daca are ceva dinti poti sa-i dai sa roada sub supravegherea ta un morcov (stai cu ochii pe ea ca pe butelie) ,o bucatica de banana, sau cartof fiert...ceva ce sa tina in mana sis a roada ea.Ii calmeaza si gingiile si o va distra sa se unga ca urcelu cum ne placea noua sa spunem.Nu toti copii vor pastele alea specifice.Eu le gaseam desgustatoare , nimic sa te atraga.Daca e o fire mai curioasa poate o atragi asa.Punei pe o farfurioara bucatele si lasa sa vezi ce face.Nu sta cu lingura la gura ei ca mai rau faci.Cum spuneam cel mic al meu a mancat singur de la 9 luni cu furculita, nu exagerez (era furculita d eplastic pentru bebei )ca asa isi fugarea bucatelele prin farfurie (cum era la Stan si Bran tipa aia cu maslina ).El nu a vrut sa fie hranit , a mancat cum a putut el, da singur.Daca nu vrea da-i laptele completare sa stii ca e satula si nimic de rontait intre mese.Vrei sa fie satula nu pusa la ingrasat.Eu sunt contra biscuitilor sau pastelor care fac doar burta mare
Eu cand povestesc ma refer la cel mic, pentru ca cel mare , fiind primu a mancat pasat si hranit pana la gradinita si tot se ineca, si asta din cauza mea ca eram mereu la fundu lui ca nici sa stranute nu putea singur
La al doilea m-am invatat minte si am fost mai relaxata.Asa ca relax, ca de foame nu se sinucide

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Nu inteleg de ce graba asta...fetita ta are doar 6 luni, ce-ai vrea sa "manince"...Pina la un an nici nu poti vorbi de "mincare" adevarata, mai mult de o familiarizare cu gusturile si textura, cu procesul in sine.
Ai timp, nu te grabi si mai ales nu o grabi ca vei regreta mai tirziu cind mincatul se va transforma intr-o batalie a egourilor.
Anya a zis f bine cum sa incepi cu diversificarea, totul se face cu pasi mici iar tu trebuie sa fii pe faza sa vezi ce si cum ii place.
Succes si nu te teme, nu exista copil nediversificat!

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Fi-miu se trezea de 15 ori pe noapte si tot nu am renuntat la alaptat cum eram sfatuita si pana la aproape doi ani nu am stiut ce inseamna doua ore legate de somn. Iar cu mancarea...nu ii placea nimic. F greu a acceptat supa cand i-am bagat si cartof si mai traziu a fost fan iaurt. ii faceam mancarici peste mancarici si mai mult de 2 linguri nu manca. Nu te grabi si asa cum au spus fetele incepe dupa 2-3 zile cu altceva si descopera ingredientul minune. Eu am inceput cu cereale simple de orez in lapte de la san (pe care il adora ca sugea de 20 de ori pe zi). Dar le papa cu lingurita numai in forma aproape lichida. Imi faceam rabdare si i le dadeam cum le dorea. Iar supa tot cu linguita a "supt-o" pana la 1 an cand i-am dat painica. De piure nici nu se atingea.
Nu dispera, va ajunge sa te invete ea ce ii place.
Mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

La fel a facut si fiica-mea, nu a acceptat nimic din ce-i gateam eu. Intr-o zi, din disperare de cauza, i-am cumparat un borcanel cu papa de bebe. Vreau sa-ti spun ca s-au batut turcii la gura ei. Asa ca mi-am lasat frustrarile de gospodina la o parte si asa am reusit sa-mi hranesc copilul. Am dat o avere pe borcane pana pe la un an si un pic cand a inceput sa accepte si altceva.
Nu spun sa faci la fel, dar sunt multe variante bio, fara conservanti si alte cele.

Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CAMELIA28 spune:

Eu stiam ca dupa 6 luni trebuie sa pape intre 500 si 600 ml LP pe zi (sau san la cerere), un litru nu e cam mult?? Nu de alta, dar se suprasolicita rinichii.De curiozitate, cate kg are?
Daca i-as fi alaptat exclusiv, nu m-as fi grabit nici eu cu diversificarea, chiar si asa am inceput pe la 6 luni cu legumele, mai intai radacinoasele (odata) , apoi ardei, dovleac, etc. A durat o luna pana sa pape o masa integral, in fiecare zi imi iese piureul altfel, mai alternez legumele +ou/carnita/ficatel, nu au scuipat niciodata ca nu le-ar placea gustul (doar in joaca), in schimb se plictisesc repede si nu mai deschid gura.
mai las-o cateva zile si ia-o de la capat cum au spus fetele mai sus

Mami de gemenasi taurasi Luca si Marc 11 mai 2011

Mergi la inceput